Tekanan dan “Kot putih Sindrom” – bagaimana untuk melegakan tekanan dan bertenang semasa pemeriksaan tekanan darah

Tekanan dan “Kot putih Sindrom” – bagaimana untuk melegakan tekanan dan bertenang semasa pemeriksaan tekanan darah

Adakah Lawatan doktor membuat anda saraf? Adakah tekanan darah anda skyrocket setiap kali seorang profesional perubatan mendapat berhampiran anda dengan stethoscope yang? Anda tidak bersendirian. Keadaan anda juga mempunyai nama: “Putih kot Sindrom” dan ia boleh menjadi masalah sebenar. Baca seterusnya untuk beberapa perkara yang anda boleh lakukan untuk mengurangkan stres anda dan mengekalkan tekanan darah anda dari spiking semasa temu janji perubatan.

Anda mungkin sedikit hairan tentang mengapa ini berlaku. Ianya sebenarnya agak mudah. Anda sedang menekankan tentang apa yang doktor anda mungkin mencari. Lagipun, jika mereka akan memeriksa tekanan darah anda, mereka tidak bimbang bahawa ia mungkin terlalu tinggi. Dan tekanan darah anda bergegas ke termasuk memaksa.

Serius, jika anda sedang tertekan, tekanan darah anda naik. Itu hanya sebahagian daripada respons melawan atau penerbangan yang kita telah telah dikondisikan untuk oleh Teori evolusi. Cara kembali, tindak balas ini adalah berguna. Ia membantu nenek-moyang kita kerahkan semua sumber-sumber yang mereka telah disediakan supaya mereka boleh terlepas dari pemangsa mereka berbahaya atau melawan mereka berjaya–dan hidup untuk beranak. Jelas sekali, ia adalah satu mekanisme yang berjaya, atau kita tidak akan berada di sini.

Hari ini, Walau bagaimanapun, tindak balas adalah lebih kurang berguna. Malah, ia boleh bermakna masalah utama. Jika pasukan perubatan anda percaya yang mempunyai tekanan darah tinggi apabila anda benar-benar tidak, anda mungkin berakhir dengan preskripsi ubat-ubatan yang tidak sesuai untuk anda–dan yang walaupun mungkin berbahaya oleh itu ubat-ubatan boleh mengakibatkan merendahkan tekanan anda di bawah tahap di mana ia sepatutnya.

Selain itu, kebanyakan ubat-ubatan preskripsi yang direka untuk menurunkan tekanan darah orang mempunyai kesan sampingan yang serius yang boleh menyebabkan pelbagai masalah mereka sendiri. Pada asasnya, ia adalah idea yang baik untuk mengelakkan mereka jika boleh. Dan yang tidak mengambil kira tag harga yang besar banyak ubat-ubatan tersebut.

Jadi apa yang boleh anda lakukan untuk memastikan anda “White Coat Sindrom” dalam semakan semasa peperiksaan perubatan?

Satu perkara yang paling berguna yang anda boleh lakukan (pendek kehilangan banyak berat badan supaya ini menjadi satu-isu) adalah untuk belajar beberapa teknik pengurusan stres yang boleh membantu anda berehat di bawah tekanan. Berikut adalah sedikit untuk anda bermula:

1) Bernafas

Bernafas perlahan dan berirama akan membantu menenangkan anda dan merendahkan tekanan darah anda.

2) Aromaterapi

Menggunakan beberapa aromaterapi menenangkan untuk membantu anda di tenang. Lavender berfungsi dengan baik, atau menggunakan produk gabungan.

3) Lakukan senaman terima kasih yang

Membuat satu senarai semua perkara yang anda bersyukur. Tambah ke senarai itu setiap hari dan membaca setiap hari juga. Dan pastikan anda merujuk kembali ia seperti anda menunggu doktor untuk muncul.

4) Kegunaan EFT (teknik kebebasan emosi)

Salah satu teknik yang paling berkuasa, anda boleh menggunakan adalah EFT (juga dikenali sebagai emosi kebebasan teknik). Ia adalah sejenis jarum-kurang Akupunktur di mana anda ketuk bahagian-bahagian tertentu badan anda semasa membuat siri penyata.

EFT telah terbukti untuk bekerja baik terutama bagi mengurangkan tekanan. Anda mungkin mendapati bahawa ia akan mengurangkan tekanan anda dengan banyaknya dan membuat anda “White Coat Sindrom” satu perkara yang sebelum ini.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *