Tekanan dan asid refluks

Tekanan dan asid refluks

Berjuta-juta orang dewasa mengalami kesan asid refluks. Malah, lebih daripada 7% daripada semua dewasa telah mengalami keadaan tidak selesa dan berbahaya ini. Betul-betul Apakah asid refluks Ramai orang sudah mengalami tetapi tidak mungkin mengetahui tentang apa yang ia adalah. Bagi sesetengah orang, ia dapat merasakan agak kecil dan ini paling biasa dilaporkan sebagai pedih ulu hati. Untuk orang lain, ia boleh menjadi sakit teruk di dada dan leher dan mungkin walaupun regurgitation makanan ke dalam mulut.

Ia adalah penting untuk mengenal pasti dan mengawal refluks asid kerana, lama-kelamaan, ia boleh menyebabkan kerosakan pada tiub esofagus, laluan yang membawa makanan ke dalam perut, yang biasanya dirujuk sebagai ‘paip angin.’ Asid perut naik semasa ini episod refluks asid, dan bagi sesiapa yang biasa dengan asas kimia, asid adalah bahan mengakis dan tidak diniatkan untuk menjadi dengan esofagus.

Universiti Alabama dikaji kaitan antara tekanan dan asid refluks akhirnya. Kajian telah dijalankan bagi sekumpulan orang dengan membuat mereka menghadapi tekanan yang menyebabkan situasi seperti mencari jawapan bagi masalah yang kompleks. Mereka akhirnya disimpulkan bahawa stres adalah berkadar terus dengan refluks asid. Sebab-sebab di sebalik refluks asid sentiasa bercakap tentang yang dikaji. Kebimbangan mental adalah sebab utama di sebalik penyakit ini tetapi kajian telah dijalankan melalui tahun untuk mengkaji hubungan antara kemurungan dan asid refluks

Setelah pengenalpastian daripada asid refluks ditemui selepas sehari tekanan dan ketegangan, satu boleh bersedia untuk menghapuskan ia. Sebagai orang biasa terkena asid reflux, keadaan boleh menjadi normal untuk meneruskan kerja-kerja yang biasa mereka lakukan dan seterusnya mencari hubungan di antara aktiviti-aktiviti yang mereka lakukan sentiasa dan pengenalpastian dan kemungkinan refluks asid.

Sebagai permulaan, cuba untuk mengurangkan tahap tekanan yang anda bertahan sepanjang hari. Ini mungkin tidak praktikal untuk sesetengah orang sebagai kerja-kerja tertentu yang sememangnya tertekan, tetapi jika ada tarikh akhir utama mula dirasai, maka anda boleh melambatkan makanan selepasnya anda, atau mencari alternatif makanan yang membantu mengurangkan bermulanya refluks asid. Anda mungkin mendapati bahawa berulang-alik dalam rumah lalu lintas menyebabkan tekanan dengan semua orang di jalan cuba untuk memotong anda dan mendidih idealistik anda.

Syarat-syarat tekanan boleh ditemui dan diturunkan dengan mengambil langkah-langkah untuk mengurangkan kerana ia terus membawa ke tahap asid refluks. Menghapuskan refluks asid secara semulajadi adalah sangat penting. Kawalan diet, perubahan cara hidup boleh membuat perubahan. Anda boleh membaca lebih banyak di Blue Heron panduan kesihatan untuk menyembuhkan asid Reflux

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *