Teh hijau membuat pembersihan usus semulajadi yang hebat

Teh hijau membuat pembersihan usus semulajadi yang hebat

Kita semua tahu bahawa teh hijau baik untuk kesihatan kita kerana ia mempunyai antioksidan yang membantu tubuh untuk mengurangkan tahap kolesterol, lemak dan tekanan darah. Teh hijau juga menguatkan tubuh dalam melawan penyakit dan penyakit-penyakit seperti kanser disamping tiada apa-apa kesan sampingan.

Berikut adalah beberapa manfaat teh hijau sebagai pembersih kolon dan ejen bagi meningkatkan imuniti:

• Teh hijau membantu melawan Kanser: teh hijau berhenti pertumbuhan dan penyebaran sel-sel yang menyebabkan kanser. Pakar-pakar menyatakan bahawa biasa minum teh hijau mengurangkan kemungkinan kanser.

• Teh hijau membantu mengurangkan berat badan: Jika anda minum teh tanpa susu ia mengurangkan berat badan anda kerana ia mempunyai kalori tiada. Dan, dengan penggunaan yang kerap pasti mengurangkan lemak badan kerana ia meningkatkan kadar metabolisme dan kalori akan dibakar dengan lebih cepat.

• Teh hijau membantu kawalan kencing manis: Jika anda mengalami penyakit kencing manis kemudian minum teh hijau kerana ia menyemak gula dari yang diserap ke dalam aliran darah.

• Hijau membantu meningkatkan peredaran darah: apabila pengambilan teh hijau yang anda tidak perlu bimbang tentang peningkatan darah anda. Ia membantu memperbaiki sistem peredaran.

• Teh hijau menghalang artritis: Tea mempunyai anti-oksidan yang enzim blok yang menyerang dan merosakkan tulang. Orang-orang yang telah mengalami artritis boleh minum teh hijau secara kerap kerana ia membantu mengurangkan kesan radang sendi.

• Teh hijau yang bertindak sebagai produk anti-penuaan: badan kita mengalami kesan negatif radikal bebas. Radikal bebas adalah bertanggungjawab ke atas kedutan dan tanda penuaan lain. teh hijau mempunyai molekul antioksidan pertahanan yang menyahtoksin dalam badan dan dengan ini menghalang kesan-kesan radikal bebas yang berbahaya.

• Teh hijau mendapat menghapuskan nafas: teh hijau menghalang gigi anda daripada pengumpulan plak. Ia menyemak pembentukan rongga dan menghentikan pertumbuhan bakteria yang menyebabkan bau mulut.

• Teh hijau membantu mengurangkan tahap kolesterol: teh hijau membantu menyemak tahap kolesterol, baki nisbah lemak dalam badan dan membantu mengekalkan kekuatan kardiovaskular yang baik. Ia juga membantu dalam mengekalkan kesihatan arteri.

• Teh hijau membuatkan pembersih kolon semulajadi yang hebat: anda boleh meminumnya secara tetap dan merasakan sistem usus anda memperbaiki. Kebanyakan orang yang minum teh hijau tidak mengalami sembelit kerana bukan sahaja ia menyemak kadar toksin di dalam badan tetapi juga mengekalkan badan yang terhidrat. Teh hijau telah digunakan beribu tahun untuk pembersihan dalam budaya Timur usus besar yang semulajadi.

Tapi teh hijau tidak benar-benar untuk semua orang. Berikut adalah dua fakta-fakta penting tentang pengambilan teh hijau.

• Walaupun teh hijau semulajadi dan jarang menyebabkan mana-mana bahaya tetapi ia mungkin tidak sesuai semua orang. Jika anda kerap mengambil ubat-ubatan seperti Pulau, alkaloid atau theophylline kemudian mengambil teh hijau boleh membuktikan berbahaya kerana jumlah kafein dalam teh hijau boleh meningkatkan dos ubat-ubatan tertentu yang berbahaya untuk kesihatan.

• Wanita yang kerap minum teh hijau jumlah yang besar semasa atau sebelum kehamilan mungkin risiko kesihatan bayi mereka. Bayi mereka mungkin mengalami kekurangan asid folik.

Untuk mendapat manfaat daripada teh hijau, adalah perlu bahawa anda menyediakannya dengan betul. Sama ada anda perlu minuman ia terlalu panjang atau terlalu kurang. Itulah satu-satunya cara yang anda boleh mendapat manfaat kesihatan daripada meminum teh hijau.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *