Teh hijau manfaat kanser dan penyakit jantung

Teh hijau manfaat kanser dan penyakit jantung

Adakah ia benar teh hijau yang minum baik untuk kesihatan? Jawapannya ialah Ya tegas! Teh hijau adalah antara minuman kesihatan-memberikan kira-kira. Selain itu, manfaat kesihatan teh hijau akan jadi kuat dan mewah ini mengambil minuman yang sah tajuk sebagai ‘makanan super’ jadi apa tidak Adakah teh hijau untuk kita? Berapa banyak masa yang anda ada!

Penyakit jantung perlindungan minum teh hijau setiap hari menyampaikan marvels untuk kesihatan hati kita dan sistem kardiovaskular keseluruhannya. Kajian kependudukan yang luas yang melihat secara terperinci di dalam diet 1000’s peserta selama bertahun-tahun secara konsisten telah menemui bahawa tahap penyakit jantung adalah decidedly lebih rendah pada mereka yang mengambil teh hijau setiap hari berbanding mereka yang tidak minum!

Ia adalah dengan menggunakan kaedah beberapa fungsi yang berbeza bahawa teh hijau membuat mungkin manfaat ini untuk kesihatan jantung. Antioksidan yang ditemui plentifully dalam teh hijau, EGCG (yang bertanggungjawab untuk sebahagian besar manfaat kesihatan yang disambungkan kepada penggunaan teh hijau), dipanggil mempunyai ciri-ciri antioksidan yang kuat yang melindungi LDL kolesterol di dalam darah daripada bahaya oksidatif. Ini adalah penting bagi kesihatan utama, kerana kolesterol LDL yang jatuh mangsa kepada kerosakan oksidatif akan melampirkan pada dinding arteri, berkembang menjadi sebuah plak. Ini plak membina aterosklerosis, keadaan kesihatan yang menyekat darah membekalkan untuk mendengar dalam otot, dan adalah punca utama penyakit jantung!

Teh hijau dan kanser

Pencegahan kanser adalah satu manfaat tambahan Kesihatan menggunakan teh hijau secara teratur. Ujikaji dengan haiwan, tiub ujian penyelidikan dan kajian populasi besar semua memberikan bukti yang kukuh untuk keberkesanan anti-kanser teh hijau. Orang-orang yang minum teh hijau setiap hari akan, secara statistik, pada mengurangkan risiko mati dari pelbagai jenis kanser, prostat, usus besar, perut dan pankreas. Kebanyakan negara Asia, yang mengambil teh hijau lebih satu orang daripada mana-mana benua yang lain, akan ketara kurang cenderung untuk mengalami kanser daripada orang di Amerika Syarikat dan Eropah.

Faedah-faedah teh hijau anti-radang

Ya, dan kesan positif daripada teh hijau hanya perlu menambah. Beberapa kajian telah membawa kepada cahaya hakikat bahawa antioksidan di dalam teh hijau mempunyai kesan anti-radang untuk kesakitan sendi dan reaksi alahan. Salah satu punca utama keradangan dan kesakitan di sendi adalah arachidonic asid, bahan semula jadi yang disintesis oleh badan. Setelah berkata, pemakanan memainkan peranan yang besar dalam asid arachidonic berapa banyak dibuat di dalam badan. Lemak Omega-3, contohnya, mengurangkan penghasilan asid arachidonic dan menyokong penghasilan bahan kimia anti-radang sebagai alternatif. Sebaliknya, makanan yang kaya dengan lemak tepu, mempunyai kutub bertentangan dengan kesan dan meningkatkan penghasilan asid arachidonic. Orang dengan kesakitan bersama, seperti tendonitis, mendapati bahawa mereka boleh mengurangkan masalah-masalah mereka bersama secara semula jadi oleh eliminating makanan kaya lemak tepu dan memilih makanan tinggi dalam Omega-3 (ikan salmon dan ikan kembung dan beberapa kekacang) sebaliknya.

Orang-orang yang menghidap sakit sendi juga harus tahu bahawa sebatian teh hijau-tumbuh-tumbuhan mempunyai kesan pembantut atas sintesis asid arachidonic meriah. Jika anda tidak terjejas dengan apa-apa jenis keadaan bersama, anda mungkin mendapati bahawa minum 2 atau 3 cawan teh hijau setiap hari mungkin meringankan kesakitan. Pengganti indah adalah untuk mengambil teh hijau, ekstrak tablet yang mempunyai kuasa antioksidan yang minum sekurang-kurangnya beberapa cawan teh hijau setiap hari sama!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *