Teh hijau, Hpv dan kanser pangkal rahim

Teh hijau, Hpv dan kanser pangkal rahim

Tempahan statistik Pertubuhan Kesihatan Sedunia (WHO) mencadangkan bahawa lebih 288,000 wanita mati setiap tahun akibat kanser pangkal rahim. Penyakit ini ialah dengan mencari yang jarang berlaku di negara-negara maju tetapi telah memegang kaki dan di negara-negara membangun yang pelbagai. Walaupun ianya agak jarang berlaku di Amerika Syarikat, pada tahun 2007 di Amerika Syarikat, 12,280 wanita yang didiagnosis dengan kanser pangkal rahim dan 4,021 wanita meninggal dunia daripadanya.

Kanser pangkal rahim adalah disebabkan oleh jangkitan daripada Virus Papilloma manusia (HPV) dan ia berkembang apabila sel-sel di serviks mula tumbuh di luar kawalan. Kemudian menyerang berhampiran tisu atau boleh merebak sepanjang jalan melalui badan. Koleksi besar ini tumbuh sel-sel luar biasa dipanggil tumor. Tetapi kanser tidak disebabkan oleh tumor semua. Ia disebabkan oleh tumor tersebut yang menyerang tutup dengan tisu atau boleh membiak seluruh badan untuk membentuk tumor malignan.

Walaupun kesedaran dipertingkatkan telah menyedari antara orang ramai mengenai keterukan kanser pangkal rahim tetapi sangat sedikit yang diketahui dan pencegahan pada peringkat awal.

Kajian tentang sebatian dalam teh hijau dan kesannya pada sel-sel kanser pangkal rahim telah menghasilkan penemuan pecah tanah dalam bidang chemoprevention kanser pangkal rahim. Kajian ini diperhatikan ke atas dua teh hijau sebatian, iaitu Polyphenols E dan Epigallocatechin Gallate, dengan pemeriksaan yang berhati-hati kesannya pada tumor malignan. Keputusan kajian menunjukkan bahawa kedua-dua sebatian ini teh hijau repressed pertumbuhan sel-sel kanser HPV-immortalized. Oleh itu, keupayaan potensi sebatian teh hijau untuk menyekat pertumbuhan sel serviks yang berkaitan dengan HPV adalah ditunjukkan.

Dengan visi untuk meraih keuntungan hasil kajian penyelidikan dan untuk mendapatkan faedah yang maksimum, polyDNA telah membangunkan & mempromosikan suplemen yang selamat dan berkesan, berdasarkan penyelidikan saintifik. Terbaru, mereka telah membuat lonjakan yang dalam bidang ini dengan membangunkan ‘Gen-Eden’.

Gen-Eden merupakan suplemen pemakanan untuk ciri-ciri anti-virus, dibangunkan berdasarkan penyelidikan meluas. Ia terdiri daripada bahan-bahan semulajadi yang terbukti dengan ciri ciri-ciri anti-virus yang kuat untuk melawan kebanyakan virus-virus mereka fasa kronik dan pendam.

Diketahui menetapkan bahawa ia telah mengambil penyelidikan berasaskan komputer yang luas, termasuk analisis kajian lebih daripada 50,000 untuk menentukan bahan-bahan unik gen-Eden. Dengan formula yang berkesan, yang terdiri daripada bahan-bahan yang lima: Quercetin, bunga kamelia Sinensis cabutan, ekstrak likuoris, Selenium dan ekstrak Cinnamomum; adalah hasil daripada kajian penyelidikan yang lengkap dan menyeluruh, yang dijalankan oleh pemaju yang.

Pembangunan ini tambahan ciri-ciri anti-virus revolusi, gen-Eden, adalah inspirasi daripada “gen Starved penemuan” oleh Dr. Polansky Tempahan di Hanan, pertama kali diterbitkan pada beliau disanjungi “ungu buku”. Ia menjelaskan bagaimana mempengaruhi bahan genetik virus ini boleh menyebabkan penyakit-penyakit kronik yang serius. Kejayaan ini telah membangkitkan banyak kajian dan penyelidikan mengenai kesan genetik virus yang kronik dan pendam.

Gen-Eden telah muncul sebagai pilihan rawatan bagi mangsa HPV & HPV yang menyebabkan kanser serviks. Manakala kajian tentang HPV dan kanser pangkal rahim terus, gen-Eden memberi pesakit satu alat untuk membantu mereka mengharungi penyakit. Jika anda atau yang tersayang bimbang mengenai HPV atau ia boleh menyebabkan kanser pangkal rahim, anda harus mempertimbangkan cuba gen-Eden semalam.

Sumber-sumber

Zou C Liu H, Feugang JM Hao Z, Chow HH, Garcia F. teh hijau di chemoprevention kanser pangkal rahim. Int J Gynecol kanser. 2010 Mei; 20 (4): 617-24

Oncolink: Pusat onkologi di University of Pennsylvania. Fakta-fakta kanser pangkal rahim.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *