Taufan Ike di Galveston Texas

Taufan Ike di Galveston Texas

Bagi orang-orang yang telah melihat kemusnahan dan kerosakan yang disebabkan oleh taufan Ike di Texas, ia harus datang tidak mengejutkan bahawa pemilik rumah, renters, pelabur dan pemilik perniagaan walaupun kecil akan terus mendapat kesan dramatik bagi bulan… Jika tidak… tahun akan datang.

Taufan kerosakan tidak terhad kepada angin yang kuat; kerosakan banjir mencipta – jika tidak lebih banyak – kerosakan terutamanya ke kawasan-kawasan persisiran pantai seperti Galveston atau New Orleans. Taufan Ike adalah peringatan dramatik bagaimana kerosakan banjir boleh menghancurkan kekacauan pada rumah, pangsapuri dan perniagaan kecil. Malah, hampir setiap aspek kehidupan yang biasa datang untuk setengah selepas taufan – Texas yang bersaiz pada masa itu. Walaupun seolah-olah isu yang kecil boleh menjadi berpotensi mengancam masalah seperti:
Kerosakan air drywall, lantai, perabot yang dengan cepat membawa kepada pertumbuhan cendawan dan kulat. Kerana acuan dan kulapuk merebak melalui spora, mereka masukkan lohong udara rumah dan boleh merebak ke seluruh seluruh isi rumah; Re-infecting setiap kawasan rumah.

Pencemaran Lumpur, sampah, pencemaran dan bahkan mati ikan atau haiwan lain. Air mengandungi pelbagai bakteria, bahan kimia dan lain-lain bahaya kesihatan yang mencipta ancaman serius kepada Keselamatan dan kebajikan penduduk umum jika tidak benar dikendalikan dan dilupuskan. Malangnya, penjualan itu sendiri menjadi bermasalah dengan sumber yang terhad dan tidak mencukupi pengangkutan dan laluan ke kawasan Tempahan memerlukan bantuan.

Pembaikan yang tidak wajar. Salah satu kesan-kesan jangka panjang yang paling buruk dan paling mahal taufan kerosakan adalah keperluan untuk respon yang cepat dan profesional pembaikan. Malangnya, banyak pembersihan permaidani tempatan, Penyaman pembersih bolong, drywall, upholsteri kering dan profesional lain di kawasan sekitarnya telah turut dicabar. Pemulihan kerosakan air profesional boleh menjadi sangat sukar untuk mencari selepas bencana seperti magnitud taufan Ike. Kerana pemilik rumah cuba untuk melakukan kerja-kerja sendiri ia boleh membawa kepada kerugian jangka panjang dalam nilai atau gagal mematuhi permit betul atau Standard bangunan lain. Keperluan untuk maklum balas segera mestilah seimbang untuk keperluan pematuhan yang wajar untuk membina kod-kod dan insurans pengunderaitan piawaian bagi mengelakkan kehilangan nilai harta, pemecatan tuntutan insurans dan masalah kesihatan jangka panjang.

Selepas kemusnahan, ia adalah semulajadi untuk berpaling kepada palang merah dan FEMA untuk bantuan dengan asas-asas seperti air botol hadiah ikhlas, selimut dan perumahan sementara tetapi jangan lupa orang lain seluruh Pertubuhan Bangsa-bangsa yang tidak pernah membuat berita. Syarikat-syarikat seperti perkhidmatan Kiwi yang pakar dalam kerosakan air dan pemulihan pembaikan, pelupusan perabot tercemar yang betul dan pembuangan sampah dan acuan pembaikan adalah sama penting “proses penyembuhan” masyarakat. Walaupun perjalanan ke paling melanda kawasan Texas dari seluruh negara, pekerja-pekerja jarang membuat lampu spot berita petang untuk kerja-kerja rajin mereka namun mereka mewakili pautan kritikal di dalam perkhidmatan yang diperlukan untuk mengambil semula kawasan tersebut kembali kepada komuniti berfungsi.

Kerosakan air Galveston & pembaikan

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *