Tatu zakar – kesan ke atas kesihatan zakar

Tatu zakar – kesan ke atas kesihatan zakar

Bagi kebanyakan lelaki, mengelakkan jarum di mana-mana berhampiran zakar kelihatan seperti a no gampang. Tetapi bagi peminat Paksi fanatik tatu, tiada bahagian tubuh daripada had. Tidak hairanlah, walaupun, menindik kulit zakar berkali-kali dengan jarum dan menyuntik dengan dakwat boleh membawa kepada beberapa masalah yang tidak menyenangkan. Bagi orang-orang yang hanya tidak boleh menentang dorongan untuk dakwat, yang mengetahui perkara ini dan menjaga zakar dengan betul sebelum dan selepas fakta boleh membantu menghalang masalah zakar yang berpanjangan.

1. Jangkitan – Poking lubang pada kulit adalah cara yang ideal untuk memperkenalkan penceroboh asing kepada badan, terutamanya apabila langkah sewajarnya tidak diambil. Tattooing perlu dilakukan oleh seorang profesional, dalam suasana bersih, menggunakan peralatan sanitari; tetapi walaupun prosedur kebersihan dipatuhi, jangkitan yang berikutan tattooing bukanlah sesuatu yang luar biasa. Kawasan bersih, kedua-duanya sebelum dan selepas, dan memohon crème Kesihatan zakar yang mengandungi antibacterials semulajadi boleh membantu untuk mengurangkan risiko jangkitan.
2. Parut – satu lagi masalah yang boleh disebabkan oleh tattooing parut kulit dan mendasari tisu penghubung. Parut pada permukaan kulit boleh membawa kepada kehilangan sensitiviti zakar, manakala parut sekitar tisu erektil di batang zakar, dalam sesetengah kes, boleh membongkok menyakitkan atau curving semasa ereksi dan juga kehilangan fungsi. Meningkatkan sifat-sifat penyembuhan kulit dan menyokong pembentukan kulit yang baru dan tisu boleh membantu untuk mengurangkan risiko mendapat masalah zakar yang kekal.
3. Saraf kerosakan – kulit zakar yang padat dengan hujung saraf yang menghantar sensasi yang menyeronokkan ke otak. Jika tisu saraf ini rosak oleh jarum tempatnya, hilang deria rasa mungkin menyebabkan. Vitamin untuk menyokong pembaikan sel saraf boleh mengurangkan risiko mengurangkan kepekaan dan fungsi yang Kurang Upaya penglihatan.
4. Priapism – Last but not least, tattooing zakar boleh mengakibatkan ketegangan jangka panjang, satu keadaan yang dikenali sebagai priapism yang boleh menyebabkan parut, kerosakan saraf dan kehilangan fungsi. Bahaya di sini yang sangat nyata – sebuah artikel berita baru menerangkan seorang lelaki Iran yang muda yang mengambil pendekatan do-it-yourself dan dicucuk dengan arteri, menghalang darah daripada penyaliran dari zakar dan menyebabkan semi-erection yang kekal. Semasa bergantung kepada profesional dengan peralatan yang betul boleh mengurangkan risiko dalam kes ini, sentiasa ada kemungkinan bahawa sesuatu boleh pergi salah. Lelaki yang mendapati diri mereka dengan ereksi yang tidak reda selepas empat jam atau lebih perlu mendapatkan rawatan perubatan kecemasan untuk mengelakkan kecederaan kekal ke zakar.

Menjaga zakar sihat, sebelum dan selepas tattooing
Bagi mereka yang semata-mata tidak boleh menentang menarik jarum, beberapa langkah berjaga-jaga dan langkah-langkah pencegahan perlu diambil. Di samping itu, penjagaan zakar yang betul mengikut prosedur yang perlu dipatuhi. Untuk menjaga zakar sihat, kerap mandi dengan pencuci muka yang lembut sudah dinasihatkan. Selain itu, tattooing hendaklah tidak pernah dicuba pada kulit retak, chafed atau Rengsa. Pelembab boleh membantu untuk mengurangkan kesan pengendalian yang kasar dan menghalang kerengsaan yang selanjutnya.

Seperti yang telah dinyatakan, artis tatu yang terkenal yang menjalankan operasi yang bersih dan guna semula jarum disyorkan, bukan sahaja untuk mengelakkan jangkitan dan transmisi penyakit-penyakit lain, tetapi untuk mengurangkan risiko kerosakan saraf tisu zakar yang sensitif.

Kulit zakar lembut, licin dan cacat-cela yang percuma, sebelum dan selepas prosedur, hanya akan membantu untuk mengurangkan risiko kesan sampingan berbahaya atau tidak selesa; rawatan dengan yang kualiti zakar Kesihatan crème (mengesyorkan profesional kesihatan manusia 1 manusia minyak) juga boleh memperbaiki tekstur dan rupa kulit, membenarkan kesan penuh seni untuk bersinar melalui keseluruhan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *