Tata Nano – kereta rakyat dari India

Tata Nano – kereta rakyat dari India

Aku rindu artikel dalam majalah masa tentang kereta tata india Nano, kenderaan rakyat dari India. Yang saya dapati tidak lama dahulu dalam kembali semula keadaan di dalam pejabat doktor gigi. Saya membayangkan orang lain mungkin mungkin telah terlepas seperti baik dan mungkin terlepas auto dalam gaya yang hadir dalam Muzium Cooper-Hewitt di N.Y.C. pada 91st dan kelima Ave. Ia telah memperolehi reka bentuk dan gaya Anugerah, dengan cara itu. Apabila ia mulanya datang yang hanya ditawarkan di India. Ia adalah minda bayi seorang lelaki yang fikir dia boleh membina kereta sebagai berpatutan dan gas yang berjimat-cermat sejak skuter yang bahawa hampir semua lelaki dan wanita sekarang memandu All-sekitar di India.
Mungkin anda tidak mampu membuatnya untuk Motor Geneva yang mempamerkan lebih awal. Tiada mereka menunjukkan Aria ini sebagai sebuah kereta konsep masa yang lama lalu. Indgo Manza, sedan segar adalah menunjukkan tiada juga. Selain itu mereka menunjukkan pikap Xenon-Double Cab yang mempunyai enjin two.two liter. Xenon yang dicipta mereka loji baru di Thailand, yang sudah pasti sebuah syarikat antarabangsa. Mereka boleh juga diakses di banyak kawasan-kawasan lain, termasuk Amerika Selatan, Europe dan Kenya serta lain-lain lagi.
Yang mempunyai garisan kereta EV yang datang (iaitu kereta elektrik voltan) seperti Anugerah berjaya Tata Indica EV mereka meliputi semua asas. Di samping itu, mereka membuat Tata Ace, India mini-truck utama. Walaupun petrol menggunakan kereta mempunyai harga kereta tata gas pada semua kereta mereka yang benar-benar dapat tandingi sebarang kereta America manakala di tempat MPG.
Tata telah ditubuhkan pada tahun 1945 dan kini mempunyai lebih daripada 20 bilion dolar hasil disatukan. Pembekal yang akan menjadi yang pertama daripada syarikat-syarikat kejuruteraan yang India perlu untuk di NY Stock Exchange.
Mereka menggunakan seluruh tiga, 000 undian tertinggi Jurutera-dalam kelas-kelas mereka di Kolej Kejuruteraan, menyediakan banyak kerja yang penting bagi mereka lelaki dan wanita. Perbadanan yang berdiri di belakang individu mereka di tempat-tempat 4 kebolehpasaran, pendidikan, kesihatan dan kecergasan dan suasana. Perlindungan alam sekitar mereka mendapat dicapai melalui pokok tanaman dan penjimatan air.
Setakat berita paling menarik akhir-akhir ini dengan pelancaran dari rakyat kereta tata, Tata Nano. Ia dilancarkan di India dalam pelbagai kos bagi kebanyakan keluarga tidak mampu, di bawah $2500. Ia termasuk kedudukan keselamatan yang melebihi peraturan spesifikasi di India. Ia juga mempunyai markah pencemaran udara dikurangkan daripada roda dua yang mendorong kebanyakan individu tiada sebelum

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *