Tarikan rokok untuk remaja

Tarikan rokok untuk remaja

Orang-orang muda berfikir mereka kuat apabila Merokok atau seolah-olah merasa seperti mereka adalah lebih tua dan lebih bijak. Pakar-pakar kesihatan dari Persatuan Perubatan respiratori yang Amerika adalah hampir sama dalam setiap minit, 4800 remaja menghisap rokok pertama mereka. Remaja ini 4,800, kira-kira 2000 akan menjadi perokok yang sebenar.

Hakikat yang memaksimumkan jumlah remaja yang merokok adalah membimbangkan. Statistik perokok menunjukkan bahawa kira-kira 80% daripada pengguna tembakau yang dewasa mula Merokok ketika mereka remaja. Kerana ia adalah sesuatu yang begitu abominable, rokok menjadi sangat menggoda untuk remaja. Masalahnya ialah bahawa apabila mereka mula-mula menembak asap, mereka menjadi chronics.

Kesan-kesan sampingan yang berisiko Nikotin
Nikotin dianggap ubat tempat pertama dalam senarai masalah yang disebabkan oleh penyalahgunaan bahan toksik. Kajian memaparkan bahawa remaja antara 13 dan 17 tahun yang merokok setiap hari risiko lebih. Kami orang muda mula Merokok lebih awal, lebih cenderung untuk terus merokok sebagai orang dewasa.

Mengapa remaja merokok dan mengapa tembakau begitu dikagumi?
Penjelasan adalah bahawa Nikotin bertindak sebagai pemangkin untuk minda, badan dan semangat. Apabila meningkatkan tahap ketahanan badan, badan datang memerlukan dos yang lebih tinggi daripada Nikotin untuk memastikan kesan fisiologi pada gred tertentu. Apabila badan akan digunakan untuk kehadiran Nikotin, cukup memerlukan penggunaan bahan kimia itu untuk membantu badan berfungsi biasanya. Gred ini kebergantungan dianggap ketagihan.

Rombongan merokok dan remaja
Mereka menjadikan sekolah lebih menyeronokkan bagi sesetengah remaja yang Merokok. Aktiviti jenis ini menarik perhatian, kerana fakta bahawa mereka mula Merokok dipengaruhi oleh teman yang baik, terutamanya terbaik rakan yang Merokok.

Faktor-faktor risiko tidak menarik perhatian kerana golongan muda yang percaya mereka adalah sempurna. Mungkin yang rakan-rakan baik yang merokok atau mempunyai sikap yang mesra untuk merokok dan menggunakan bahan-bahan yang haram. Di sisi lain, jika anak remaja anda adalah ahli kumpulan yang pro-social seperti sukan pasukan, cheerleading atau kelab-kelab yang menyokong gaya hidup yang sihat, kemungkinan yang meningkat remaja anda untuk berhenti merokok.

Times akan berubah, apa awam dan Sains tidak tahu diturunkan dua puluh tahun yang lalu. Realitinya adalah bahawa rokok boleh menyebabkan banyak masalah kesihatan seperti pusat, tekanan darah tinggi dan pelbagai jenis kanser.

Kita lihat orang-orang yang tidak merokok hidup lebih lama dan lebih sihat, dan idea lama yang rokok menjadikan anda hebat dan menarik terancam. Inilah kebenaran tentang Rokok, mereka penuh dengan bahan-bahan kimia yang berbahaya dan keputusan akhir adalah bahawa mereka adalah dadah berbahaya yang serius boleh membahayakan orang.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *