Tanjakan dalaman kerusi roda

Tanjakan dalaman kerusi roda

Membolehkan pengguna kerusi roda untuk mencapai mana-mana bahagian bangunan adalah penting – sama ada ia adalah hartanah kediaman atau komersil, tangan ini kembali kemerdekaan. Cara terbaik untuk mencapai matlamat ini adalah melalui kerusi roda dalaman tanjakan, yang membantu pengguna untuk mengatasi halangan-halangan seperti tangga dan langkah-langkah pintu. Terdapat berbagai peraturan yang harus memastikan kebebasan pergerakan untuk pengguna kerusi roda, namun Malangnya ini tidak selalunya kes itu, yang adalah mengapa tanjakan ini adalah sangat penting.

Tanjakan kerusi-roda dalaman adalah penting bagi membolehkan pengguna untuk menikmati teater, pawagam, Restoran atau mana-mana bangunan-bangunan awam yang tidak dianggap melumpuhkan akses dalam pembinaan bangunan mereka. Membolehkan orang-orang di kerusi roda untuk menikmati kualiti hidup yang tinggi tidak pernah lebih mudah.

Akta diskriminasi orang Kurang Upaya (DDA) adalah sebahagian undang-undang yang melindungi hak-hak sivil pengguna kerusi roda dan mobiliti skuter. Ini menyatakan bahawa pengguna hendaklah mempunyai akses kepada bangunan-bangunan komersil seperti kedai-kedai, kafe dan Bank-Bank dan juga dalam pendidikan, pekerjaan dan pengangkutan awam.

Granting akses kepada pekerja-pekerja di kerusi roda tidak pernah mudah bagi perniagaan daripada tanjakan moden dengan sistem akses. Tanjakan ini yang sangat ringan tetapi kuat dan berdaya tahan, serta yang cepat untuk mendirikan yang penting sekiranya berlaku kebakaran atau kecemasan. Terdapat peraturan-peraturan tambahan yang mempertimbangkan sama ada bangunan yang mematuhi Keselamatan dan Kesihatan dan menyediakan satu cara untuk melarikan diri jika berlaku kecemasan terlalu – lebih banyak maklumat boleh didapati di laman web kami.

Satu lagi aspek yang penting adalah untuk memastikan bahawa mana-mana kerusi roda tanjakan akan dijaga dengan baik dan servis. Ini adalah supaya apabila tiba masanya bagi peralatan yang akan digunakan ia tidak membenarkan anda. Ini adalah amat jelas untuk senario kecemasan. Reputasi pembekal akses akan dapat tanjakan pembaikan dan perkhidmatan dan produk yang berkaitan untuk memastikan ketenangan fikiran daripada semua pihak yang berkenaan.

DDA yang menyatakan bahawa majikan mempunyai kewajipan untuk memastikan penyesuaian yang wajar dilakukan untuk memastikan bahawa individu tidak terpaksa menanggung di tempat kerja. Ini termasuklah aspek-aspek fizikal tempat kerja, seperti akses. Melanggar Akta ini boleh mempunyai kerumitan serius bagi majikan, jadi jika anda seorang pemilik perniagaan memastikan anda melaksanakan tanjakan kerusi roda dan mengakses sistem untuk kerusi-roda anda sedia ada atau berpotensi yang menggunakan pekerja.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *