Tanda-tanda penderaan emosi – 5 bendera merah lelaki kesat emosi dan secara lisan

Tanda-tanda penderaan emosi – 5 bendera merah lelaki kesat emosi dan secara lisan

Kekurangan “Keselamatan emosi” adalah satu petunjuk penting perhubungan yang kesat. Ia mungkin kelihatan halus, tetapi ia pernah begitu penting berkaitan dengan kesihatan dan kesejahteraan anda.

Apabila anda mempunyai Keselamatan emosi, memang sedap. Anda boleh merasakan ia serat setiap daripada anda. Apabila ia hilang, anda mungkin merasa kehilangannya. Atau, anda mungkin hanya tahu ia tidak berada di sana dengan kewujudan tanda-tanda amat nyata ini lima penderaan emosi.

1) Tidak menghormati privasi anda

Jika sesuatu di dalam laci, ia adalah dalam laci keluar daripada paparan awam. Seseorang mempunyai perniagaan ada dalam laci itu mungkin tertarik dengan kandungannya. Dan selanjutnya, explorer uninvited ini boleh mengambil isu dengan apa yang ditemui. Berhati-hati dengan tanda-tanda penderaan emosi ini.

2) Tidak menghormati sempadan anda

Jika anda mengatakan “tidak,” ia akan akhir perbincangan atau awal rundingan? Apabila “tidak” bermaksud “mungkin” dan menjadi satu cabaran untuk menukar kepada yang “Ya”, berhati-hati dengan penderaan emosi! Anda boleh enticed untuk menyerahkan pilihan anda awal semata-mata untuk mengalihkan akibat kegagalan anda untuk mematuhi.

3) Tidak menghargai pengalaman anda dan/atau perasaan anda

Jika dunia dalaman anda tidak menyedari, atau difaktorkan keputusan-keputusan yang melibatkan kedua-dua anda, berhati-hati dengan pasangan ini-menawarkan. Dunia dalaman anda mungkin menarik minat beliau apabila, dan hanya apabila, ia menghidangkan keperluan mereka. Mempunyai kepentingan dalam pengalaman anda semata-mata kerana ia adalah satu ungkapan anda adalah tidak dijangka dengan seorang pendera emosi.

4) Bukan tidak sanggup mempunyai penglibatan bersama dalam minat anda

Penglibatan bersama tidak bermakna masa yang sama melakukan minat anda ayat mereka. Sebaliknya, ianya reciprocal “kepentingan” (atau penerimaan) yang menarik bagi anda. Pendera emosi tidak menunjukkan sesuatu faedah (atau kesedaran atau pemahaman atau penglibatan) dalam minat anda kerana aktiviti-aktiviti atau perkara-perkara ini, sila anda. Sebaliknya, dia menunjukkan minat hanya kerana ia menyajikan terlebih dahulu.

5) Tidak menghormati anda untuk siapa dan apa yang anda akan

Sengaja ingin mengubah siapa dan apa yang akan anda sesuai dengan pilihan sendiri, dan bukannya menerima anda seperti anda, adalah amat di Tempahan nyata tanda-tanda ini. (Perlu peka mengenai perbezaan antara usaha seseorang untuk mengubah anda sesuai dengan ayat-ayat keperluan mereka yang menawarkan kritikan yang membina untuk menyumbang kepada pertumbuhan anda.) Pendera emosi akan berusaha acuan anda untuk menjadi siapa dan apa yang mereka kehendaki.

Manakala setiap satu undermines rasa Keselamatan emosi anda, gabungan mereka membuat mustahil. Jika anda menghadapi kelompok ini yang tanda-tanda, mungkin anda akan melihat satu hubungan emosi kesat. Berusaha memahami buruj gejala-gejala yang menentukan pasangan intim keganasan sebelum dalam bentuk pilin penderaan emosi luar kawalan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *