Tanda-tanda pemakanan yang baik – kenapa kita perlu makanan anjing sihat semulajadi

Tanda-tanda pemakanan yang baik – kenapa kita perlu makanan anjing sihat semulajadi

Anda boleh memanggilnya apa sahaja yang anda suka. Makanan anjing semulajadi yang sihat, makanan anjing organik, makanan gourmet anjing atau apa-apa sahaja springs ke fikiran. Garis bawah adalah bahawa anjing anda memerlukan diet seimbang untuk membantu sistem imun mereka berfungsi alam semulajadi bertujuan. Jika anda mahu anjing anda mempunyai keupayaan untuk melawan jangkitan dan penyakit, hidup lebih sihat lebih lama dan menghabiskan lebih banyak masa berkualiti sebagai rakan dan teman anda maka mereka perlu satu kualiti gred anjing makanan manusia.

Mari kita lihat pada bahagian-bahagian badan yang boleh memberi kita isyarat tentang keadaan kesihatan secara keseluruhan. Perkataan ‘gejala’ adalah dari perkataan Greek ‘isyarat’. Gejala ini adalah tanda bahawa badan kita daripada baki atau cuba untuk menyembuhkan. Kita perlu menentukan dengan tepat apa gejala akan cuba untuk memberitahu kami bukannya cuba untuk menutup mereka atau menyekat mereka. Menumpaskan gejala-gejala boleh menghalang badan daripada penyembuhan.

Kita akan mulakan dengan melihat pada mata. Lihatlah kelopak mata lebih rendah anjing anda. Warna di sini boleh menunjukkan asimilasi besi dan mineral lain. Jika mereka putih atau cahaya berwarna, terdapat asimilasi yang miskin. Tudung harus pink ke merah. Gusi juga merupakan indikator penggunaan betul vitamin, mineral dan asid amino. Jika dalam keadaan miskin dan Kesihatan, kita akan lihat gigi yang longgar, pendarahan, tarter membina, warna atau bintik-bintik putih. Gusi yang sihat baik menunjukkan tiada pendarahan apabila disapu dan firma gigi. Gusi harus warna gelap. Anjing anda tidak perlu mempunyai nafas! Makan diet yang baik daripada gred anjing makanan manusia akan membantu menjaga mata dan gusi yang dalam keadaan yang baik.

Kulit merupakan organ terbesar dalam badan dan satu petunjuk yang menakjubkan untuk kesihatan secara keseluruhan. Kulit memerlukan kualiti yang tinggi protein, asid lemak dan cecair. Tanpa ini, kita melihat kawasan-kawasan yang kering, tidak stabil, jangkitan berulang, ‘hot spot’ dan kecenderungan kepada parasit. Kulit yang baik harus menjadi lancar dan mudah. Cuba mengangkat kulit anjing anda dan menonton bagaimana cepat ia kembali ke bentuk. Ia perlu menjadi elastik dan kukuh.

Jika anjing anda kot Kering, rapuh dan kusam, ia boleh bermakna diet itu dipenuhi dengan protein berkualiti rendah dan yang kurang asid lemak. Kot yang sihat akan menjadi lembut, berkilat dan terang dengan menumpahkan minimum. Ianya tidak biasa untuk bulu anjing anda untuk sentiasa datang di seperti!

Petunjuk kesihatan keseluruhan yang besar adalah dalam tahap anjing anda tenaga. Adakah anjing anda mempunyai tenaga atau tidak beliau seolah-olah tayar mudah dan bertindak secara amnya lesu? Anjing yang muncul Hiper atau terlalu gementar boleh menderita dari diet yang berkualiti rendah yang sarat dengan bahan pengawet dan toksin.

Sentiasa memberi perhatian rupa dan keperibadian anjing anda. Perubahan sama ada boleh mencerminkan penyakit atau tanda-tanda awal cabaran fizikal yang lain. Perubahan berat badan khususnya boleh menjadi amat ketara dan anda harus memantau berat badan anjing anda teratur. Kebanyakan anjing di Amerika adalah lebih berat dan ini boleh tidak hanya mengganggu kualiti kehidupan anjing anda tetapi boleh memendekkan ia secara mendadak juga. Bilakah anda pat anjing anda harus pasti tidak merasa apa-apa tetapi kulit dan tulang, tetapi dalam dunia taring yang sempurna, anda perlu berasa rusuk mereka melalui ribcage yang baik muscled.

Ingat bahawa diet yang sihat merupakan asas kesihatan yang baik untuk kedua-dua manusia dan anjing. Makan anjing anda “gred manusia”, makanan anjing yang belum diproses akan menyediakan kualiti yang tinggi vitamin dan mineral yang mudah diserap oleh badan. Anjing adalah orang juga anda tahu! OK sudah tentu tidak tetapi mereka masih perlu berkualiti tinggi gred anjing makanan manusia mempunyai peluang terbaik untuk hidup lama dan sihat.

Dr. Janice Elenbaas

Sentiasa ingat, kesihatan yang datang dari luar dalam!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *