Tanda-tanda kegagalan jantung Congestive boleh membunuh anda jika anda mengabaikan mereka

Tanda-tanda kegagalan jantung Congestive boleh membunuh anda jika anda mengabaikan mereka

Simptom kegagalan jantung congestive, atau semata-mata simptom kegagalan jantung, adalah satu keadaan yang berlaku ketika hati dapat pam darah yang mencukupi untuk memenuhi permintaan normal tisu-tisu badan. Kegagalan jantung congestive mengganggu peranan rutin buah pinggang dalam mengeluarkan lebihan natrium dan lain-lain bahan buangan dari badan anda. Kegagalan jantung congestive boleh adalah pada sebelah kanan, sebelah kiri atau sebelah setiap hati. Terdapat banyak gangguan yang boleh menjejaskan kecekapan pam dan simptom kegagalan jantung congestive termasuk keletihan, senaman, sesak nafas, berkurangan dan bengkak. Kini, Walau bagaimanapun, Terdapat beberapa prosedur yang berguna yang boleh dibuat menggunakan untuk meningkatkan gejala-gejala, dan juga kelangsungan hidup, pesakit dengan kegagalan jantung congestive.

Manakala semua unrtuk menggabungkan setanding simptom sakit dada dan masalah pernafasan, kegagalan jantung congestive mempunyai koleksi sangat spesifik gejala dan keputusan makmal, memberi doktor set firma petunjuk yang asas untuk diagnosis yang tepat.

Dyspnea, atau sukar bernafas, ditambah dengan teruk edema (apabila badan kita mengekalkan cecair kepada titik memegang jejak objek yang ditekan ke dalam kulit untuk beberapa minit) yang kebanyakannya gejala awal yang menunjuk kepada kegagalan jantung congestive. Kegagalan jantung berakhir di tengah-tengah yang tidak mampu untuk cekap pam darah di dalam badan; oleh kerana itu, cecair berkumpul daripada dikeluarkan dan menyebabkan badan bloat seolah-olah ia sebuah belon air. Bopeng pada bebas penyakit edema, atau cecair penangguhan yang tidak memegang kesan, bukan berpunca daripada kegagalan jantung dan menunjukkan bahawa diagnosis alternatif yang harus dibuat. Pesakit juga boleh menghasilkan kahak merah jambu yang frothy apabila mereka batuk.

Selain daripada gejala-gejala yang berkaitan dengan pembentukan bendalir, luas kelemahan dan kelesuan, kebanyakannya pada masa-masa senaman adalah gejala-gejala yang biasa bagi pesakit-pesakit yang menahan congestive kegagalan jantung, dan tidak akan terlepas pandang. Ini adalah hasil daripada kekurangan nutrien dan oksigen dari darah ke tisu-tisu badan, dan boleh membawa kepada kecederaan kekal kepada organ-organ dalaman jika mereka meninggalkan tanpa unsur-unsur ini penting untuk tempoh masa yang berlarutan. Anuria, atau kekurangan kencing, adalah juga evidential jantung kerana cecair yang berkumpul dalam tisu-tisu agak kemudian diserap seperti biasa. Pesakit boleh tahan dengan keadaan mental yang diubahsuai berkat toksin ketidakhadiran di dalam badan.

Masa kegagalan jantung doktor suspek berdasarkan bukti-bukti fizikal, sampel darah akan kemungkinan besar akan dihantar ke makmal. BNP, atau Beta-natriuretic peptide, yang hebat untuk saringan dalam kes-kes yang disyaki jantung. Hormon ini dicipta dalam kuantiti yang lebih besar oleh gagal dalam jantung otot seperti cecair tahap memuncak, dengan tahap antara satu ratus lima ratus pg/mg yang menandakan kegagalan jantung kerana dan lebih daripada lima ratus yang agak diagnostik; Walau bagaimanapun, BNP bertingkat yang tidak dianggap keterangan yang memuaskan yang asas diagnosis tegas, seperti syarat-syarat seperti ginjal kegagalan, tekanan ventrikular, tumor atau Hipoksia mampu menyebabkan tahap BNP meningkat juga. Gas arteri darah mungkin akan diuji untuk skala hypoxemia. Kadar pemendapan berkurangan erythrocyte, proteinuria (protein dalam air kencing) dan sederhana yang azotemia (paras darah tinggi urea) menjadi jelas di awal kepada penyakit yang sederhana. Untuk creatinine serum Speaker, hyperbilirubinemia (peningkatan bilirubin di dalam darah) dan dilutional hyponatremia (peringkat natrium serum menurun) adalah keterangan bagi fakta yang pesakit yang bergelut dengan kes kegagalan jantung yang lebih maju.

Radiologi boleh menjalankan kajian pengimejan guage keadaan jantung. X-ray dada biasanya akan membocorkan cardiomegaly (pembesaran jantung) dan pleural effusion (cecair bulat hati). Echocardiogram yang dilakukan untuk mengkaji struktur dalaman jantung untuk guage bagi mana-mana seminar, seperti mitral stenosis tulang belakang. Ini merupakan pengesahan untuk melihat sebab asas congestive kegagalan jantung, terutamanya dalam kes-kes yang disyaki valvular penyakit jantung.

Doktor adalah sangat seperti Detektif, dalam bahawa Bilakah semakan ini semua telah menjalankan mereka akan mengumpul data bersama-sama untuk membentuk gambaran yang munasabah betul keadaan pesakit, jenis ini membolehkan keputusan yang tepat yang membawa kepada ubat-ubatan yang sesuai.

Pada masa ini terdapat banyak prosedur yang berharga yang boleh digunakan untuk memperbaiki gejala, serta kelangsungan hidup, pesakit dengan kegagalan jantung congestive gejala.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *