Tanda-tanda dan gejala-gejala Anorexia

Tanda-tanda dan gejala-gejala Anorexia

Anorexia telah untuk gangguan makan yang telah wujud selama berabad-abad, mempengaruhi ramai lelaki dan wanita menyebabkan masalah yang serius dalam Kesihatan dan badan dan bahkan menjadi maut jika tidak dirawat. Jika anda bimbang tentang salah satu tersayang anda dan tidak pasti jika mereka mempunyai gangguan makan, berikut adalah beberapa tanda-tanda yang boleh menentukan jika mereka mempunyai anorexia nervosa.

Tentu saja, tanda pertama adalah kehilangan cepat berat untuk melanjutkan untuk luar tabii. Menumpahkan pound yang banyak ke atas jumlah masa yang singkat, tidak lagi sesuai dalam mana-mana pakaian mereka, dan menjadi lebih nipis secara drastik akan menjadi petunjuk utama yang anda perlukan untuk mencari tanda-tanda lain dan menentukan jika orang yang mempunyai gangguan. Tanda lain untuk mencari adalah tanda di Russell, yang parut sonik atau calar tiada yang akan menyebabkan apabila orang mendorong jari ke kerongkong mereka untuk merangsang muntah-muntah. Tanda lain ialah lanugo, yang lembut, nipis bulu yang muncul di badan. Ini adalah sebahagian daripada tanda-tanda fizikal, kehilangan berat badan tambahan ke drastik, harus memberitahu anda bahawa orang ini mungkin memerlukan bantuan.

Beberapa tanda-tanda tingkah laku menjadi jam tersebut adalah sama ada atau tidak orang yang taksub dengan kandungan lemak dan kalori makanan yang mereka makan. Juga, jika mereka taksub dengan makanan dan masakan dan resipi tetapi tidak makan apa-apa itu sendiri, maka ia mungkin tanda-tanda yang makanan sentiasa fikiran mereka. Begitu juga, jika mereka diet walaupun amat kurang berat badan, maka itulah mungkin tanda-tanda bahawa mereka mempunyai gangguan. Mereka akan menolak untuk makan banyak kerana takut yang kuat dan berat badan menjadi lebih berat, dan anda akan perasan mereka memotong makanan mereka kepada serpihan yang kecil, ia akan menjadi seperti makan kurang, dan mereka tidak akan mahu makan di syarikat-syarikat lain.

Jika anda mendapati bahawa mereka membuang makanan atau bersembunyi, itu adalah tanda lain bahawa orang yang mempunyai gangguan yang. Juga, jika mereka lari ke dalam Bilik mandi selepas makan, maka ada kemungkinan mereka mungkin menggunakan julap atau purging dan anda perlu memastikan bahawa mereka tidak melakukan aktiviti berbahaya yang sangat berbahaya kepada perut dan sistem mereka.

Mental, keadaan orang ini akan terburu-buru tidak untuk menambahkan berat badan, mereka akan berfikir mereka tidak nipis walaupun ia menyerupai rangka, dan mereka mungkin sangat lemah dan tertekan. Selain itu, mereka akan mengadu menjadi sejuk, terutamanya kerana kehilangan lemak badan yang penting. Selain itu, mereka mungkin akan ingin dibiarkan sentiasa dan mungkin tidak mahu hang out dengan kawan-kawan atau berada dalam Syarikat orang lain. Mereka mungkin menjadi rahsia dan reclusive. Jika mereka mula memakai pakaian yang benar-benar baggy, mereka mungkin ingin untuk menyembunyikan sebuah badan yang benar-benar nipis kerana mereka letih orang-orang yang memberitahu mereka ianya tidak sihat, atau orang lain melakukannya untuk menyembunyikan badan mereka percaya benar-benar berat badan berlebihan.

Jika mana-mana tanda-tanda ini, dapatkan bantuan untuk orang ini dengan segera.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *