Tanda-tanda anda perlukan cermin mata

Tanda-tanda anda perlukan cermin mata

Kebanyakan orang akan lambat untuk mengakui bahawa ia mungkin memerlukan cermin mata, mereka juga Bilakah tanda-tanda yang mungkin akan merenung tepat di muka. Bagi sesetengah orang, keperluan untuk cermin mata melambangkan penuaan, sesuatu yang tidak ada yang berminat terutamanya dalam mempercepatkan. Cermin mata yang yang digunakan untuk membantu membetulkan masalah penglihatan yang pelbagai, termasuk pandangan jauh, boleh dan astigmatism. Apabila anda memerlukan cermin mata, ia adalah penting tidak untuk kelewatan mendapatkan dinilai dengan terlalu lama, kerana tekanan pada mata anda mungkin agak tidak selesa.

Isu-isu wawasan juga boleh menjejaskan bahagian gaya hidup anda, seperti bekerja atau memandu kereta anda. Masalah penglihatan yang diabaikan boleh meningkatkan risiko kemalangan auto, atau boleh meninggalkan anda dengan sakit kepala yang kuat pada akhir hari dari straining untuk melihat skrin komputer atau papan hitam. Nasib baik, membangunkan masalah penglihatan tidak perlu menghentikan kesakitan atau kecederaan jika anda memberi perhatian kepada tanda-tanda dan bertindak sewajarnya.

Jika anda mendapati bahawa anda sedang mengalami kabur penglihatan pada mata yang berbeza pada siang hari dengan tiada penjelasan yang logik, ia adalah idea yang baik untuk melawat an optometrist dan melihat tentang beberapa gelas. Jika anda mendapati bahawa anda sedang straining untuk melihat benda-benda seharian seperti tanda-tanda atau teks pada skrin komputer atau di dalam sebuah buku yang anda gunakan untuk mencari mudah untuk dibaca, ia mungkin mengambil masa untuk membuat temu janji untuk mendapatkan diuji untuk cermin mata. Kesukaran anda untuk melihat dengan jelas mungkin juga akan ditemani oleh banyak squinting dan berkelip, sakit kepala dan tompok-tompok yang terapung di sekitar visi dalam bidang anda. Kesukaran melihat pada waktu malam adalah satu lagi petunjuk yang mungkin anda perlukan cermin mata beberapa pembetulan. Masalah penglihatan malam masa berlaku kepada ramai orang, dan bahaya yang jelas semasa memandu membuat peperiksaan mata sangat temui.

Pada dasarnya, jika anda boleh melihat objek yang jauh cukup jelas, tetapi visi up-close anda kabur, ianya mungkin pandangan jauh. Jika anda boleh melihat objek dengan jelas secara dekat, tetapi objek jauh kabur, anda akan mungkin nearsighted. Astigmatism mungkin menjadi punca jika penglihatan anda kabur jauh dan dekat. Cara yang paling mudah untuk mengetahui pasti adalah untuk membuat temujanji dan pergi melihat an optometrist. Hanya selepas itu anda akan tahu jika anda memerlukan cermin mata dan jenis dan kekuatan preskripsi cermin mata anda memerlukan.

Bagi anak-anak anda, lihat tanda-tanda seperti memegang buku dan objek lain dengan wajah-wajah mereka, benar-benar duduk berhampiran dengan televisyen, tilting kepala mereka ke satu sisi atau bahkan meliputi mata untuk mencuba dan melihat sesuatu dengan lebih jelas. Mana-mana tanda-tanda ini mungkin menandakan bahawa mereka memerlukan cermin mata. Menggosok mata mereka juga adalah tanda-tanda berpotensi memerlukan cermin mata, seperti masalah di sekolah yang boleh dikaitkan dengan tidak dapat melihat papan dengan jelas. Jika anak-anak anda sudah cukup untuk berkomunikasi dengan jelas dan mempamerkan tanda-tanda klasik miskin wawasan, tanya soalan untuk membantu menentukan jika cermin mata mungkin apa yang diperlukan. Membuat temujanji dengan an optometrist secepat mungkin supaya anak anda boleh mendapatkan cermin mata dan lihat dengan jelas lagi.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *