Tanah cakerawala Kerala – salah satu Paradises sepuluh tertinggi di dunia

Tanah cakerawala Kerala – salah satu Paradises sepuluh tertinggi di dunia

Percutian alam semulajadi yang muktamad, Kerala di pantai santapan dan menyegarkan Ayurveda urutan menjadikan ia jatuh ambrosial satu penangguhan dan keamanan, menawarkan penting melarikan diri dari din dan pencemaran pada kehidupan harian kita. 900 Km panjang pantai negeri menjadikan antaranya Tempahan comel tak berbatu, iklim tropika yang kerubian dan suave kelapa sawit bergoyang dalam angin laut sejuk. Pantai Kovalam adalah salah satu yang paling terkenal, dikenali dengan air biru dan surf lembut.

Tesepit diantara bandar Laut Arab dan Western Ghats, sebanyak 44 Sungai sana-merentasi Negeri. Backwaters zamrud dan air Kerala nikmat rapturous perahu atau Kettuvallam pelayaran yang menawarkan anda glimpses kehijauan yang tenang; Desa dan harian gaya hidup orang-orang India Selatan; bijak Kanu yang membentuk satu bentuk utama pengangkutan kepada Kampung-Kampung Pulau; dan permata yang tersembunyi seperti Fort Kochi dan air mineral springs.

Alappuzha, terkenal dengan rahmat yang besar dan berjaya alam dan salah satu destinasi pelancongan yang mundur yang paling penting, menggoda dengan rangkaian luas, lagun, tasik dan laluan air yang membawa anda berhampiran dengan burung eksotik dan spesis-spesis haiwan; sawah padi; Perlumbaan bot; ladang-ladang yang luas; produk-produk marin dan sabut; dan pantai-pantai yang indah dan perahu cuti. Damai dan asli, Kerala adalah Negeri gerai India dengan kadar celik huruf 100%, kualiti hidup yang tinggi, dan sistem penjagaan kesihatan yang bertaraf dunia.

Equable iklim dan harta matchless tumbuh-tumbuhan herba dan ubat-ubatan, membuat Kerala destinasi pelancongan kesihatan yang muktamad. Ayurveda merupakan agama di sini dan ia dipercayai bahawa musim tengkujuh (itu dari bulan Jun hingga November) adalah masa yang terbaik untuk mengambil kesempatan yang maksimum daripada program-program pembaharuan di Kerala, pakej penyembuhan dan pemulihan dan terapi yang menggunakan minyak herba dan urutan.

Ladang teh dan Taman-Taman rempah Kerala rahmat misty mountain Resort Kerala. Panoramas pastel yang terbenam dan spontan mengangkat roh pada sunrises spring sebagainya puisi dan isikan salah satu dengan semangat baru dan semangat yang menjadi kusam dengan masa. Kerala menarik pengunjung lagi dan lagi dengan pelbagai rizab hidupan liar dan Taman-Taman dan safari gajah yang tidak dapat dilupakan dan laluan harimau. Anda juga boleh melawat pantai-pantai yang bersejarah seperti Kappad, tempat di mana legenda explorer Vasco da Gama mendarat akhirnya membawa satu revolusi dalam sistem pengangkutan laut masa oleh menemui jalan laut ke India.

Keindahan dalam masa Stesen Bukit Hijau, bentuk seni angelic, menyegarkan Kesihatan Ayurveda Resort, kuil-kuil statuesque dan kubu-kubu tahun, winsome dan sama ada perayaan, monumen bersejarah yang elegan dan hidupan liar yang eksotik – semua berlumba antara satu sama lain untuk mencari tempat dalam Lawatan Kerala magnet Sila meragui kebanyakan pelancong yang melawat negeri ini. Persekitaran hijau yang tenang adalah ideal untuk melegakan saraf kami dan menyukarkan semua pancaindera kita dengan bersahaja azimat yang mencerminkan budaya etos Kerala ilahi.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *