Tamoxifen Shockingly didapati menyebabkan kanser payudara yang agresif

Tamoxifen Shockingly didapati menyebabkan kanser payudara yang agresif

Jangka panjang penggunaan Tamoxifen, seperti banyak dipromosikan oleh pakar onkologi wanita selepas kanser payudara, ternyata akan meningkatkan risiko kanser payudara negatif penerima hormon yang sangat agresif sebanyak 440%. Ini bermakna bahawa walaupun Tamoxifen mengurangkan risiko untuk kanser positif estrogen invasif kurang sebanyak 60%, ia adalah dalam masa yang sama meletakkan ramai wanita dalam bahaya yang melampau.

Penyelidik utama, Christopher Li, MD, Ph.D., Fred Pusat Penyelidikan Kanser Hutchinson yang seolah-olah lebih mewakili pandangan daripada apa-apa dalam petikan-petikan daripada siaran akhbar, hampir malu untuk menerbitkan keputusan kerana takut tindak-balas yang profesional. Kedudukan ini menunjukkan tekanan yang melampau penyelidik mendapati diri mereka di apabila mereka menyiarkan kajian yang akan menyebabkan hampir mana-mana perempuan untuk tidak mengambil Tamoxifen.

Takut Dr. Li adalah bukti kepada penyakit yang pervades masyarakat perubatan penggunaan ubat-ubatan. Kajian beliau adalah tidak mungkin untuk mengubah amalan-amalan mendapatkan mana-mana di Amerika, kerana doktor rabun akan membuat keputusan dalam fikiran mereka sendiri bahawa faedah Tamoxifen melebihi risiko – walaupun data yang mengatakan tidak. Pada dasarnya, data itu adalah tidak dialu-alukan.

Pada tahun 2002, dalam buku saya Mastering Leptin, saya menegaskan ridiculousness menggunakan Tamoxifen untuk pencegahan kanser payudara. Pada masa itu masa itu jelas bahawa Tamoxifen meningkat tahap leptin, justeru memprovokasi meningkatkan keradangan yang menyebabkan peningkatan risiko kanser. Oleh kerana ini, wanita pada Tamoxifen adalah mungkin untuk menambahkan berat badan, sekali gus menggalakkan insulin rintangan (dan IGF1 kekeliruan dalam tisu payudara), yang sekali lagi membawa kepada peningkatan risiko barah payudara yang lain. Tamoxifen juga menyebabkan kesesakan hati berlemak, peningkatan risiko untuk barah endometrial, pendarahan faraj dan pelepasan, peristiwa-peristiwa buruk peredaran yang utama dan hot flashes.

Sudah tentu, FDA tidak berbuat apa-apa tentang perkara ini kerana mereka tidak cekap membuat syarikat-syarikat ubat yang melakukan susulan pengujian keselamatan yang dikehendaki oleh undang-undang. FDA hanya duduk sehingga malapetaka yang bertiup sehingga di mukanya, dan kemudian mereka bergerak seperti Kura-Kura yang cuba untuk menyeberang jalan – berharap untuk menghadkan liabiliti bagi syarikat ubat yang terlibat.

Ia adalah sukar untuk mengetahui jika profesion perubatan akan pernah bangun untuk kerosakan yang mereka akan menyebabkan nama “bantuan.” Jika anda seorang wanita yang mengambil Tamoxifen dan anda telah mendapat berat badan atau anda tidak dapat menurunkan berat badan, anda perlu mencari sesuatu yang lain perlu dilakukan kerana risiko-risiko yang mungkin melebihi kebaikan.

Untuk mencegah kanser kedua, anda mesti mendapatkan insulin, leptin dan isyarat IGF1 yang bekerja dalam suasana harmoni.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *