Tambah jus untuk senarai remedi rumah pedih ulu hati

Tambah jus untuk senarai remedi rumah pedih ulu hati

Saya mempunyai pengalaman mentol tempahan. Anda tahu, salah satu pembelaan Bilakah sesuatu yang telah berada di sana sepanjang tiba-tiba meletup ke dalam fikiran anda. Dua subjek yang saya telah menulis mengenai secara tiba-tiba bertembung dengan cara yang menakjubkan. Bagaimana boleh saya telah mungkin terlepas tempat jus dalam senarai remedi rumah pedih ulu hati? Malah, jus dapat pilihan semula jadi yang paling wajar dan berkesan untuk mengawal pedih ulu hati dan sistem pencernaan.

Saya dan isteri saya telah jus untuk beberapa waktu dan Tempahan ditulis sebuah buku mengenai subjek. Saya juga telah menulis banyak artikel tentang pedih ulu hati dan asid reflux tetapi hanya tidak membuat sambungan. Malah, dalam kajian saya bagi ubat pedih ulu hati rumah jus tidak disebut. Tetapi, dalam realiti, ia harus.

Untuk membendung pedih ulu hati dan semua gejala berkaitan kita perlu memperlahankan penghasilan asid perut. Selain itu, bagi badan kita untuk membuat penggunaan terbaik daripada nutrien yang kita makan dan minum badan kita mesti mengekalkan kata yang beralkali untuk keseimbangan asid. Pakar-pakar mencadangkan bahawa kita harus berusaha untuk kira-kira 60/40 untuk mengekalkan kesihatan yang baik. Iaitu 60% beralkali dan 40% asid. Untuk meningkatkan kesihatan kita tahap alkali perlu kira-kira 80%. Malangnya, kebanyakan daripada kita mempunyai orang-orang kira-kira peratus bertentangan dengan tepat apa yang mereka perlukan untuk menjadi.

Untuk mencapai yang betul alkali asid baki kita mesti makan makanan beralkali tinggi. Lazimnya bercakap, makanan menjadi alkali termasuk: kebanyakan buah-buahan, sayur-sayuran hijau, kacang pis, kacang, kacang Pi, rempah ratus, herba dan sebati, dan benih dan kacang. Sebaliknya, makanan menjadi asid termasuk: daging, ikan, ayam, telur, bijiran dan kekacang. Sekali lagi, saya bercakap secara umum istilah kerana terdapat pengecualian untuk senarai ini dipermudahkan.

Mengambil perhatian terhadap Kumpulan kedua (menghasilkan asid). Diet Amerika tipikal terdiri daripada daging, telur dan bijirin yang adalah mengapa kita bersandar secara besar-besaran dengan peratusan asid. Diet itu adalah sebenarnya suatu pembiakan keadaan kesihatan yang lemah yang menyebabkan tekanan, terlampau toksik dan kekurangan imun yang melucutkan sel-sel dengan oksigen dan nutrien lain. Badan pula kemudiannya cuba untuk memberikan pampasan bagi pH berasid dengan menggunakan mineral beralkali. Jika diet gagal memberi mineral cukup untuk memberi pampasan kepada kemudian asid membina-up dalam sel-sel yang menyumbang kepada kegagalan kesihatan.

Ia adalah tidak hairanlah begitu ramai di antara kami mengalami pedih ulu hati, senak dan asid refluks. Diet kami mendesak. Oleh yang demikian, satu-satunya cara untuk mengawal masalah ini secara semulajadi adalah untuk mengubah apa… dan cara yang kita makan.

Orang-orang yang mencari remedi rumah pedih ulu hati akan terus berusaha mengelakkan farmaseutikal dan, jika anda di antara mereka, anda layak pat yang di belakang. Ia adalah satu perkara yang bijak dilakukan. Walau bagaimanapun, pemikiran tersebut benar-benar adalah pendekatan Bantuan Kumpulan untuk memperbaiki masalah. Tanpa ragu-ragu, anda boleh mendapatkan kelegaan anda mendapatkan tetapi ia tidak menghentikan masalah dan menggalakkan penyembuhan. Itulah sebabnya saya amat mengesyorkan jus sebagai penyelesaian semulajadi bagi mengawal pedih ulu hati dan asid refluks.

Apabila jus anda termasuk sayur-sayuran dan buah-buahan alkali yang tinggi anda akan memberi anda badan mega-dos nutrien mungkin terbaik. Bukan sahaja anda membantu menyelesaikan masalah pedih ulu hati anda tetapi anda juga akan membawa isu-isu kesihatan yang lain di bawah kawalan. Anda membuat ia mungkin untuk badan anda untuk melakukan apa yang ia adalah direka untuk lakukan.. pulih dengan sendirinya.

Saya menggalakkan anda untuk meneliti manfaat jus. Anda akan kagum pada apa yang ia boleh dicapai dalam hidup anda. Jus akan memperkenalkan lebih banyak enzim dalam badan anda yang akan menyebabkan penghadaman yang bertambah baik dan gejala-gejala pedih ulu hati berkurang.

Berikut adalah beberapa resepi jus secara kuasa yang akan membantu anda mendapatkan kelegaan jangka panjang dari pedih ulu hati:

Meniup tropika pedih ulu hati
mangga 2
1 betik
jambu batu 1
Buang kulit, benih/lubang sebelum jus. Betik mengandungi enzim yang dipanggil papain yang bagus untuk mengawal pedih ulu hati.

Apple-Blueberry Delight
2 cawan blueberry
1 epal
Basuh beri benar-benar, keluarkan batang dari epal dan jus. Ia tidak mendapat lebih mudah daripada ini.

Akhir sekali, nota pada mesin jus: Jika anda tidak pernah juiced sebelum maka anda mungkin tidak tahu bahawa pemerah benar-benar berbeza dari sebuah pengisar. Mereka adalah mesin yang berbeza dengan fungsi yang berbeza. Jadi, untuk tambah jus untuk senarai ubat-ubat pedih ulu hati rumah anda memerlukan sebuah mesin juicing. Percayalah, ia akan menjadi salah satu pelaburan terbaik yang pernah anda buat untuk kesihatan anda.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *