Taman penyembuhan – Pusat Kesihatan budaya

Taman penyembuhan – Pusat Kesihatan budaya

‘ Iwalani E. R. Wahinekapu Walsh Tseu Kumu menyimpai daripada ‘ Iwalani di sekolah tarian dan pencipta yang ‘ Iwalani Yayasan kanser payudara disambut Ho’ike ulang tahun ke 34 daripada ‘ Iwalani di sekolah tarian dan dedikasi doa dan perubatan Islam Taman Honouliuli, Ewa, bersama-sama dengan Kumu menyimpai Aloha Keko’olani Simmons daripada Makakilo, Kapolei yang baru dibentuk. Kedua-dua menyimpai Kumu akan menyambut semua memperoleh ketenangan dalam solat dan Taman penyembuhan. Mereka mengajar kesihatan dan Kesihatan melalui Hawaii seni dan budaya penyembuhan melalui lagu, muzik dan tarian. Kepercayaan mereka bahawa menyimpai sihat dan menyimpai penyembuhan adalah warisan yang mereka menyampaikan kepada pelajar mereka setiap hari.
Persaudaraan mereka lama 25 tahun adalah asas bagi kemunculan bersama-sama dan menyertai Tentera mereka ini layak sebab. Menyimpai Kumu ‘ Iwalani adalah pakar budaya pengajaran seni halus menyimpai dan mendedikasikan masa dan kerja keras beliau untuk mendidik golongan wanita di Hawai’i mengenai kanser payudara. Beliau adalah seorang ibu tunggal dan two-time pesakit terselamat barah itu yang mendekati kepada orang lain yang menghidap penyakit ini dahsyat yang “tahu sempadan tiada.” Statistik membuktikan bahawa kanser payudara adalah tertinggi di kalangan wanita Hawaii dan Filipina di Hawai’i. Yayasan beliau komited untuk meningkatkan kualiti hidup untuk orang-orang di Hawai’i dan seluruh dunia dengan menaikkan kesedaran kanser payudara. Sharon Har wakil daripada Kapolei Tempahan dianugerahkan dan diakui menyimpai Kumu ‘ Iwalani Walsh Tseu di Capitol daripada negeri Hawai’i pencapaian cemerlang beliau dengan sumber-sumber pendidikan beliau melalui capaian komuniti kepada “Malama E Ke Kino,” menjaga badan dan memupuk jiwa.
Aloha menyimpai Kumu adalah budaya pengamal dan pengajar pengajian Pulau Hawaii-Pacific yang berkongsi pemahaman beliau melalui bengkel, kelas, berkat Majlis dan tetamu bercakap Perkhidmatan. Sekolahnya itu pengajian adalah berhak, “Ka Hale †˜o Na Ali’i †˜o Ke Kapu Ahi – penjaga api Suci.” Dia mengarahkan kelas beliau dengan membina nilai-nilai, prinsip-prinsip dan etika yang berpunca daripada Ka’you dan Lembah Waipi’o di Pulau Hawaii. Pada tahun 1998, beliau menghasilkan Bahasa Hawaii yang pertama dan menyimpai pengajaran menyimpai video bertajuk, “Na Mea menyimpai Hawai’i,” yang telah dibimbing di bawah jagaan Kumu John Keola tasik. Banyak kupuna na penyayang (nenek-moyang Hawaii) dan kumu na (orang-orang tua dan guru-guru) dari seluruh Kepulauan Hawaii telah berkongsi pengetahuan mereka dengan beliau. Beliau memperolehi B.A. beliau Dalam seni Hawaiian pada tahun 1997 dan M.A. Dalam kajian Pulau Pasifik pada tahun 2004 di Universiti Hawai’i di Manoa. Penyelidikan Siswazah beliau, “Na’au Poi: makanan untuk budaya keredhaan,” diperiksa na’au, conceptualization Hawaii yang kuno daripada penyatuan badan, minda dan semangat yang menjadi salah satu naluri usus.
Na’au Poi berkongsi alat-alat yang berkesan dan kemahiran untuk meningkatkan kehidupan, kesihatan dan kemakmuran antara Hawaiians dan orang-orang lain. Kumu Aloha telah menyandang jawatan akademik di pelbagai institusi awam dan swasta di Hawai’i mengajar tadika gred melalui dua belas, termasuk sekolah menengah Kapolei, dan Kolej-kolej komuniti UH.
Untuk maklumat lanjut mengenai orang-orang dan peristiwa bandar kedua Kapolei, Hawaii, datang melawat kami di: Http://thevoiceofkapolei.Com/index.Php. Aloha.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *