Talismans dan azimat – Adakah anda atau anda arnab kaki yang bertuah

Talismans dan azimat – Adakah anda atau anda arnab kaki yang bertuah

Tiada tamadun, budaya atau agama boleh terlepas simbol. Talismans dan azimat yang berlaku menjadi simbol paling optimis, gembira yang wujud. Mereka biasanya dipaparkan di dalam lukisan, patung-patung, dan barang-barang kemas dan juga boleh mempengaruhi bagaimana kita melihat fenomena alam dan haiwan. Tetapi akan clover leaf – empat itu benar-benar membawa tuah?

Ya dan tidak.

Pertama, marilah kita mengkaji beberapa talismans yang popular dan azimat sana:

Mungkin salah satu azimat bertuah yang paling terkenal adalah clover itu. Clover yang tetap, leafed-tiga melambangkan kesihatan yang baik; ramai orang tidak menyedari bahawa clover tidak-begitu-jarang mempunyai kuasa sendiri.

Empat – leaved clover bermakna anda mempunyai kekayaan yang besar, secara tiba-tiba anda pada masa hadapan dan clover lima-leaved adalah simbol bagi sebuah perkahwinan yang bahagia.

Pentagram ini adalah kegemaran lain. The star dengan sisi lima adalah azimat yang popular bagi wad dari kejahatan dan membuat keinginan menjadi kenyataan.

Banyak penganut Buddha menangkis setan-setan dengan Dorje, lambang tembaga kecil pisau.

Banyak orang mahu memakai duit syiling antik dari Rom times dengan harapan kemakmuran dan kebaikan.

Berabad-abad yang lalu, orang-orang memakai tulang kucing hitam untuk menghilangkan kejahatan. Kaki arnab kononnya membawa tuah kepada pemiliknya. Ax kepala dua adalah perkara biasa kepada hampir semua budaya kuno dan ia bermaksud keadilan dan watak yang kukuh.

Senarai menyala dan. Sama ada atau tidak talismans dan azimat kerja, tidak syak lagi, mereka akan berada di sekeliling untuk masa yang lama dan yang baru akan dicipta sebagai Pas masa. Tetapi ada lebih ini daripada kepercayaan karut yang biasa?

Perkara itu hakikatnya, talismans dan azimat boleh memberi kesan yang positif pada mereka yang memakainya, hang mereka pada dinding mereka dan membawa mereka di poket mereka. Soalan sebenarnya adalah: Mengapa?

1) Logik atau nasib?

Talisman kadang-kadang ditakrifkan sebagai apa-apa yang mempengaruhi perasaan atau tindakan seseorang. Ianya tidak semestinya di kaki arnab yang akan membawa nasib yang baik; Ia adalah keyakinan anda dalam kuasa kaki arnab yang mendorong anda untuk mempunyai pandangan yang positif terhadap kehidupan dan membuat yang terbaik daripada setiap situasi. Jadi apakah benar-benar di untuk difahami kejadian mungkin boleh ditafsirkan sebagai nasib baik berkat kaki arnab anda.

Sehubungan dengan ini, anda boleh memilih mana-mana nombor rawak atau objek dan anggap ia bertuah dan jika anda percaya kepada keupayaan untuk sembuh atau menarik kebaikan, maka anda sangat baik mungkin melihat keputusan. Pada yang sama, jika kita rasa kita akan dilindungi oleh talisman yang menakutkan dari kejahatan, kita akan mendekati kehidupan dengan lebih banyak keberanian dan ketenangan fikiran.

2) Nilai azimat

Simbol-simbol dan ritual adalah satu bahagian penting dalam masyarakat manusia. Presiden perhimpunan rakyat mereka di sebalik bendera kebangsaan, Kristian Bersatu bersama-sama di sebalik simbol salib, dan pada tahap yang paling asas: kita semua berhenti di perhentian yang merah tanda yang berbentuk seperti octagons. Azimat dan talismans, dalam pengertian ini, mempunyai erti yang sangat nyata, dikenali untuk kehidupan kita.

Mereka adalah apa yang kita buat mereka! Lebih banyak kuasa anda memberi anda empat-leaf clover, lebih banyak yang ia akan lakukan untuk anda.

3) Baris bawah

Jadi, Jawapan pendek sama ada kerja-kerja talismans dan azimat adalah – ya, Ya mereka lakukan. Walau bagaimanapun, mereka bekerja atas sebab-sebab yang kita tidak jangkakan.

Jika saya telah memakai Kalung sekitar leher saya yang telah pentagram yang di atasnya, dan aku tidak tahu apa-apa tentang apa pentagram yang menyerupai dan saya hanya membeli perhiasan kerana saya pikir itu cantik, maka mungkin juga tidak ditampal di semua… sekurang-kurangnya bukan untuk nasib baik. Ia adalah kepercayaan yang pentagram yang akan membuat semua impian saya menjadi benar yang penting, tidak pentagram itu sendiri.

Azimat dan talismans semua mempunyai sejarah yang kaya dan makna yang unik dan menarik. Anda tidak boleh memanggil diri anda seorang yang karut, tetapi simbol-simbol ini nasib baik memberitahu cerita yang penting tentang bagaimana tamadun dibangunkan dan mereka akan sentiasa di sini bersama kami.

Lagipun, jika simbol positif meletakkan seseorang dalam suasana yang baik dan memberi inspirasi mereka untuk mencapai matlamat mereka, maka tidak benar-benar penting sama ada atau tidak terdapat roh-roh well-wishing dan tenaga pada kerja?

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *