Tali pinggang powerlifting meningkatkan prestasi

Tali pinggang powerlifting meningkatkan prestasi

Lebih awal amalan memakai tali pinggang powerlifting adalah terhad untuk Olimpik powerlifting dan angkat berat. Walau bagaimanapun, hari ini lifters rekreasi juga memakainya. Ramai yang percaya peralatan powerlifting ini membantu dalam meningkatkan prestasi mereka, lebih memberi perlindungan. Ia menyediakan sokongan tambahan untuk mengangkat beban berat. Mereka direka untuk meningkatkan tekanan intra-abdominal untuk menstabilkan tengah seluruh ahli angkat besi yang. Dan ini adalah di mana letaknya kepentingan Reka bentuk tali pinggang anda. Secara amnya, tali pinggang gimnasium yang dilengkapi dengan belakang yang lebih luas dan kurus terlebih dahulu. Walau bagaimanapun, tali pinggang powerlifting tersebut hampir tidak boleh meliputi cukup luas permukaan perut untuk memberi sokongan yang diperlukan oleh ahli angkat besi yang semasa melakukan. Malah, tali pinggang powerlifting yang benar-benar luas adalah apa yang anda perlukan untuk mencangkung, deadlift dan lif lain yang mencabar kekuatan anda. Tali pinggang akan menyokong anda obliques dan abdominals.

Tali pinggang powerlifting datang dalam tiga rekaan asas – serampang, tuil dan ratchet. Tali pinggang powerlifting serampang adalah jauh lebih murah berbanding ratchet dan lebih fleksibel daripada tali pinggang tuil. Malah, anda perlukan sebuah pemutar skru untuk membuka tali pinggang yang tahap untuk melaraskan saiz. Selain itu, tali pinggang serampang yang kurang rumit daripada ratchet tali pinggang. Semua tali pinggang powerlifting ini boleh didapati dalam dua ketebalan asas iaitu 10mm dan 13mm. Tali pinggang 10mm memerlukan kurang pecah masuk, manakala tali pinggang 13mm sukar.

Jika anda bercadang untuk menjelaskan pada satu tali pinggang serampang, pergi serampang yang tunggal, kerana ianya lebih mudah untuk mengetatkan daripada serampang dua tali pinggang. Dan orang-orang yang mencari powerlifting sebuah tali pinggang deadlifting, adalah disyorkan untuk memilih tali pinggang yang nipis. Reka bentuk seperti itu akan membuat ia lebih mudah untuk bar anda. Banyak lifters memakai tali pinggang powerlifting ke belakang untuk mengelakkan tambahan yang semakin dalam cara. Pergi untuk tali pinggang powerlifting skopnya lebih terhad yang boleh memuatkan baju bangku di tempat, membolehkan anda untuk gerbang dengan betul.

Ianya sangat mudah untuk memakai tali pinggang. Pastikan tali pinggang powerlifting sesuai dengan sempurna sekitar kecil di belakang anda. Tambahan ini hendaklah meliputi abdominals lebih rendah. Satu lagi petua ialah memakai ini powerlifting peralatan rendah, walaupun ia tidak perlu mendapatkan tersekat dalam lipatan pinggul anda semasa deadlifting atau mencangkung. Juga, tidak memakai tali pinggang anda semua dengan cara yang ketat, kerana anda perlu mengembangkan abs anda semasa mengangkat.

Satu lagi fakta yang perlu anda pertimbangkan semasa memakai tali pinggang powerlifting – tidak pernah memakainya bagi setiap latihan. Biarkan otot-otot abdomen dan belakang fungsi biasanya. Anda boleh meletakkan ia terlebih dahulu ketika melakukan mencangkung dan kelajuan yang mencangkung, kerana anda perlu amalan mengisi tali pinggang. Juga, anda tidak perlu untuk memakai tali pinggang untuk kerja-kerja bantuan. Dan untuk mengambil kesempatan yang lengkap daripada tali pinggang powerlifting anda, anda boleh menggunakan manuver valsalva. Ini adalah satu proses yang mudah di mana anda perlu mengambil satu big gulp udara terus ke dalam perut anda dan menghembus tentera udara oleh tutup tekak anda. Tekanan menolak perut anda ke tali pinggang powerlifting, meningkatkan tekanan sekitar tengah anda. Ini, pada gilirannya, akan memaksa anda belakang yang lebih rendah kepada gerbang. Walau bagaimanapun, anda perlu menolak abs anda untuk mendapatkan tekanan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *