Taktik psikologi daripada jurujual Kereta

Taktik psikologi daripada jurujual Kereta

Jika anda ada terfikir apa yang berlaku di dalam fikiran seorang jurujual Kereta, anda tidak keseorangan. Banyak orang hairan bagaimana mereka boleh berjalan kaki ke kereta lot dengan hanya minat yang sedikit dalam membeli kereta dan berjalan kaki satu jam atau dua kemudian dalam sebuah kereta jenama baru, empat puluh ribu dolar. Ianya seperti salesmen kereta mempunyai beberapa jenis kuasa kawalan minda. Ini, sudah tentu, membuat orang sangat berhati-hati apabila ia datang untuk membeli kereta. Tiada siapa yang suka untuk berasa mereka telah punya, terutama apabila rakan anda hanya membeli kereta sama banyak yang kurang. Kebenaran adalah bahawa tenaga penjualan kereta ini sangat bijak dengan menggunakan taktik jualan psikologi. Dan apabila anda mengetahui apakah mereka, anda akan dapat mempertahankan terhadap mereka, supaya anda tidak berakhir dengan membeli sebuah kereta yang anda tidak mahu di tempat pertama.

Perkara pertama yang akan mereka lakukan adalah membina hubungan. Ini adalah penting dalam apa-apa jenis proses jualan. Seseorang yang benar-benar baik ini akan membuat anda merasa seperti anda akan bercakap kepada rakan karib anda, selepas sahaja Mesyuarat mereka kira-kira dua puluh minit. Berita baik adalah bahawa kebanyakan mengendahkan jurujual tidak benar-benar bahawa yang baik pada kemahiran ini, jadi jika anda mendapati bahawa mereka akan meminta sekumpulan seolah-olah asas soalan yang tidak berkaitan dengan kereta, mereka cuba untuk mewujudkan beberapa jenis hubungan. Muslihatnya ialah untuk sentiasa menganggap mereka dengan sedikit jarak yang profesional.

Perkara seterusnya yang mereka akan lakukan selepas mereka berfikir bahawa mereka mempunyai hubungan ialah menghimpunkan kriteria anda. Ini adalah perkara-perkara yang penting kepada anda tentang kereta yang anda ingin beli. Walaupun kedengaran seperti idea yang cukup baik, kadang-kadang ia tidak bekerja baik. Sebagai contoh, jika anda mahukan sebuah kereta merah, dan mereka menunjukkan kepada anda sebuah kereta merah, kemudian yang tidak cukup berbahaya.

Jika, di sisi lain, anda cara yang anda inginkan sebuah kereta yang selamat, mempunyai perbatuan gas yang baik dan popular, maka ini adalah sesuatu yang lain sama sekali. Ini adalah kriteria yang sangat samar-samar, dan mereka boleh dipadankan kepada hampir apa sahaja di lot kereta. Cara untuk mempertahankan diri anda ini adalah untuk sentiasa mempunyai kriteria tertentu yang benar-benar. Jika anda tahu buatan, model, warna dan jenis-jenis pilihan yang anda mahu, Terdapat banyak mereka kecuali menunjukkan kereta.

Apabila anda adalah sangat khusus tentang apa yang anda mahu, dan menganggap jurujual dengan jarak profesional yang sihat, ia akan menjadi sukar untuk diambil kesempatan ketika membeli kereta anda seterusnya.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *