Taksidermi DIY – menubuhkan sebuah kedai dengan bahan-bahan dan peralatan yang sesuai

Taksidermi DIY – menubuhkan sebuah kedai dengan bahan-bahan dan peralatan yang sesuai

Jumlah ruang yang anda perlukan untuk projek-projek Taksidermi do-it-yourself anda bergantung kepada apa yang anda lakukan. Mengambil masa untuk menilai semua kerja yang anda akan lakukan dan mengambil kira sebelum anda menjelaskan. Perancangan yang baik sekarang akan memudahkan kerja anda nanti.

Ruang kerja anda harus menjadi terang. Anda akan mahu beberapa lampu, beberapa untuk pencahayaan am yang baik dan lain-lain yang diarahkan hak ke atas kerja-kerja anda. Anda mungkin juga mempertimbangkan untuk membeli kanta pembesar terang pada pendirian. Ia akan membawa kerja-kerja anda super berhampiran dengan anda.

Perlu diingat bahawa anda akan bekerja dengan bahan kimia dan haiwan yang mati. Ia adalah penting untuk melibatkan diri anda dengan pengudaraan di ruang kerja anda. Windows perlu terbuka dan jika ada angin tiada, memasang kipas dan menggunakannya. Tidak jeapordize kesihatan anda untuk hobi anda.

Kerja-kerja kecil dengan katak, toads, Reptilia dan burung boleh dilakukan di meja di ruang kecil. Sudut Bilik, menumpahkan kecil atau bengkel adalah pilihan yang baik. Dengan berhati-hati, beberapa Taksidermi do-it-yourself yang kecil juga boleh dilakukan di meja dapur.

Spesies yang lebih besar seperti rusa, beruang dan lain-lain permainan besar sudah tentu akan memerlukan ruang yang lebih besar. Garaj, tiang bangsal atau kerja kedai adalah pilihan yang jelas untuk bekerja di. Jika anda tidak mempunyai tempat yang cukup besar, semak akhbar, peluang yang anda mungkin menemui satu untuk menyewa agak munasabah.

Tidak kira kerja-kerja yang anda lakukan, anda memerlukan permukaan kerja yang menyimpan untuk bekalan anda. Anda perlukan kerja kukuh rak atau Meja dengan roda. Malah, anda akan mahu lebih daripada satu permukaan untuk bekerja. Anda boleh membina anda sendiri dengan harga yang cukup murah.

Taksidermi semua memerlukan beberapa jenis Formula Awetan. Terdapat pilihan-beracun dan Berbisa. Tidak kira jenis pengawet, perhatian harus dilakukan dalam penggunaannya. Ini perlu betul disimpan di dalam bekas yang bertutup dari jangkauan. Kabinet berkunci dan rak-rak yang tinggi di dalam akan mencapai ini.

Bagi Taksidermi haiwan yang kecil, anda akan memerlukan beberapa pisau skinning beberapa saiz yang berbeza. Harus pisau yang tajam boleh jadi alat sharpening adalah perlu. Anda juga akan perlu Gunting, pliers, forsep, fail dan lain-lain alat-alat kecil yang pelbagai.

Kenderaan haiwan yang besar memerlukan segala-galanya yang anda perlukan untuk haiwan kecil. Selain daripada ini, Tukang alat seperti saws, tukul besi, screwdrivers, chisels & rasps harus di dalam kotak alat anda. Anda juga akan memerlukan beberapa besi yang bekerja alatan pendawaian bingkai anda.

Untuk semua jenis Taksidermi do-it-yourself anda perlukan alat-alat kecil seperti sebuah com bulu dan kulit scraper. Anda juga akan memerlukan beberapa cat dan berus, lilin dan epoksi, tanah liat dan varnis untuk melengkapkan persediaan anda.

Satu lagi alat penting di kedai Taksidermi do-it-yourself anda akan menjadi peti ais kecil. Peti sejuk beku tingkat atau dada merupakan pilihan terbaik. Walau bagaimanapun, anda juga boleh menukar peti sejuk yang lebih tua ke peti ais. Anda akan menyimpan spesimen di unit ini sehingga anda bersedia untuk memulakan pemasangan mereka.

Ia tidak perlu kos sekumpulan untuk menubuhkan kedai Taksidermi do-it-yourself anda. Anda boleh pakaian sendiri secara murahan dan masih menghasilkan kerja yang berkualiti.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *