Tahun trend solek

Tahun trend solek

Gadis flapper adalah satu fenomena tahun 1920-an. Istilah yang disebut untuk wanita yang memakai pakaian yang datang ke lutut, mempunyai rambut yang pendek itu adalah gaya ke bob yang dan yang suka mendengar muzik baru pada masa itu dipanggil Jazz. Wanita-wanita ini telah laddettes masa mereka. Mereka keluar minum, suka merokok dan memakai make-up yang sangat ketara. Solekan yang biasanya terdiri daripada Gincu merah terang dan secara besar-besaran dibuat sehingga mata. Ini terutamanya adalah menarik kerana wanita cenderung mempunyai kulit yang sangat pucat.

Sebelum tahun 1920, memakai alat solek boleh usul berbahaya. Ia mengandungi bahan kimia seperti plumbum, sulfur dan merkuri. Selain risiko Kesihatan, ia adalah tidak sesuai untuk gadis-gadis yang baik untuk memakai alat solek. Orang-orang yang tidak memakai warna-warna yang pucat, muted dan bekalan mereka telah disorokkan dari disapproving bapa dan suami. Wanita yang takut akibat memakai solek sering bersungguh-sungguh mencubit pipi dan bibir memberi warna mereka.

Tips solek 1920:

1. Solek mata: Trend solekan mata adalah perkara-perkara yang paling ketara tentang solek semasa tahun 1920-an. Pada masa ini, wanita biasanya memakai sedikit eyeliner ke tidak. Apabila ia telah dipakai, ia adalah sangat nipis garisan yang telah dipakai lebih tebal di setiap sudut di bawah kelopak mata. Bayang-bayang mata gelap adalah dipakai di atas tudung dan tidak pula biasanya pergi ke atas lipatan tudung. Hanya satu warna digunakan, berbanding dua hingga tiga yang biasanya kita gunakan semasa membuat penampilan comot eye shadow yang.

2. Bulu mata solek: Bersama-sama dengan solekan mata, trend bulu mata dan eyebrow memainkan peranan sangat penting dalam melihat flapper keseluruhan. Salah satu matlamat banyak yang flappers sepanjang tahun 1920-an dengan kemunculan mereka adalah untuk meletakkan penekanan yang bulu mata. Untuk mencapai ini lihat, pastikan curl bulu mata anda dan menggunakan maskara. Kening telah disimpan secara amnya sangat lama dan agak nipis.

3. Bibir solek: Solekan bibir juga memainkan peranan penting dalam penampilan flappers selama 20-an itu. Trend umum ialah untuk menggunakan warna-warna Gincu yang sangat berani seperti merah. Bibir adalah bertujuan untuk melihat plump dan sedikit pouty. Guna liner bibir untuk menarik bibir atas anda lebih kecil daripada apa yang ia benar-benar dan menarik bibir bawah anda sedikit lebih pendek pada setiap sudut. Memohon menyembunyikan sesuatu di kawasan di mana anda berakhir bibir anda terlalu pendek, supaya mereka akan berbaur semulajadi kulit anda.

4. Kuku solek: Adorning kuku dan toenails menjadi popular secara meluas dengan ciptaan moden kuku pada tahun 1920. Kuku yang sangat panjang dan lukisan sahaja di tengah-tengah. Bahagian Petua dan kutikula ditinggalkan terdedah.

5. Serbuk muka Makeup: Face powder beralih dari pucat warna krim dan gading kepada hue yang lebih semula jadi. Sikap berkenaan luar juga beralih secara dramatik dalam tahun 1920-an. Ia menjadi sosial perlu berada di luar rumah. Apabila kemuliaan Coco tertidur di bawah matahari, tan menjadi mesti mempunyai.

solek tahun 1920-an telah menjalani pelbagai perubahan. Pengeluar dibuat pendahuluan dalam Formula solek, pembungkusan dan warna pilihan. Sikap sosial ke arah cermin solek berubah secara dramatik. Tidak lagi ia tersembunyi dari dalam laci Seluar dalam wanita dan digunakan secara rahsia. Sebaliknya, wanita dibawa dalam dompet mereka dan memohon Gincu di meja makan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *