Tahun baru Cina untuk rakan-rakan luar negara

Tahun baru Cina untuk rakan-rakan luar negara

Beberapa hari kemudian akan kami terbesar dan paling penting pesta – pesta musim bunga di China. Adakah anda mahu datang ke China kami dan menikmati tahun baru meriah dan gembira dan berbeza atau Adakah anda ingin tahu bagaimana Cina merayakan perayaan kami? Di sini, saya memperkenalkan kepada anda apa yang kami biasanya lakukan semasa Festival musim semi.

Sehari sebelum perayaan musim bunga, kita perlu mendapatkan sedikit wang untuk pergi ke jalan dengan ibu bapa dan rakan-rakan untuk membeli apa yang kita suka, dan ibu bapa akan gembira untuk membeli pakaian baru untuk anak-anak mereka. Bagaimana kami di rumah, kami tidak perlu lakukan apa-apa tetapi menikmati diri kita dengan rakan-rakan kami.

Pada hari tahun baru, kami akan menampal couplets di dinding bersebelahan pintu dan tampal penceroboh di pintu yang mengharapkan untuk mempertahankan keluarga dan mencegah yang mengugut. Kemudian Datuk dan nenek itu, sebenarnya dan saudara dan semua keluarga akan makan malam bersama-sama. Sebenarnya, Majlis Makan malam ini adalah juga satu tekanan. Secara umum, jika Datuk dan nenek yang mempunyai dua atau tiga anak-anak, Datuk dan nenek yang akan mengambil giliran mereka untuk makan dengan anak-anak mereka dari tahun baru hari ini. Datuk dan nenek saya mempunyai tiga anak, jadi mereka akan tinggal di rumah bapa saudara saya lebih muda pada waktu pagi dan pada waktu tengahari dengan kami, dan mereka mempunyai santapan mereka dengan bapa saudara saya yang lebih tua. Sebelum makan, kami akan melaksanakan senarai panjang mercun kuat, dan kemudian kita mula makan.

Semasa tahun baru Cina, muka semua orang dilindungi dengan senyuman.

Pada hari pertama selepas tahun baru, kami memulakan untuk melawat saudara-mara yang dan membayar untuk panggilan tahun baru, kami juga mendapat sedikit wang bertuah daripada mereka. Awal pada waktu pagi, ibu bapa akan mengambil pencuci mulut dan buah-buahan untuk mengalu-alukan kepada para hospitably. Anak-anak kita akan keluarga. Pertama, kita perlu mengatakan “selamat tahun baru” kepada Datuk dan nenek kami, atau berkata “nasib baik” kepada mereka. Sebagai contoh, saya ingin Datuk dan nenek saya kesihatan yang baik dan semoga berjaya di tahun baru dan pada masa yang sama mereka akan memberikan saya wang. Bukan sahaja boleh kita simpan Wang, tetapi juga boleh makan makanan ringan semasa kita bermain.

Pada hari kedua, kami mula untuk melawat saudara-mara dan rakan-rakan. Rumah hari pertama yang kita perlu adalah nenek dan Datuk kita. Dan kemudian kita melawat satu demi satu sehingga hari kelima belas, yang juga merupakan Perayaan tanglung.
Akan anda tergoda selepas mendengar begitu banyak mengenai pesta musim bunga Cina? Jika anda ingin datang ke China untuk meraikan tahun baru, sila lakukan! Anda akan mendapat sambutan mesra dan selesa, dan saya percaya anda boleh berseronok di China.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *