Tahukah anda minum terlalu banyak air boleh buruk bagi anda?

Tahukah anda minum terlalu banyak air boleh buruk bagi anda?

Kagak? Saya baik, sehingga saya membaca satu laporan yang menunjukkan bahawa terdapat sesuatu yang dipanggil “Air mabuk.” Yap anda membaca saya betul. Terlalu banyak air boleh membunuh anda. Sebab saintifik di sebalik mengapa minum terlalu banyak air boleh membunuh anda adalah kerana walaupun kita terdiri daripada 66% air, ianya bukan hanya air yang ianya juga garam. Garam adalah satu komponen yang penting dalam badan kita dan bila kita minum air terlalu banyak kita mengusir garam berharga. Jadi ia mencairkan darah ke titik di mana ia tidak berfungsi dengan betul, yang berakhir dengan kematian.

Purata manusia dewasa perlu mengambil kira-kira 8 – 8 auns gelas air sehari. Tiada siapa yang telah melakukan satu kajian yang membuktikan teori itu salah. Ia adalah standard semulajadi dan kita perlu olehnya. Kadang-kadang kami tidak mendapat air yang cukup. Saya tahu apabila saya tidak mendapat air yang cukup pada siang hari saya mendapat apa merasakan hampir seperti senak dan apabila saya mempunyai bagus segelas besar air ia hilang. Minum air terlalu banyak tidak benar-benar sesuatu yang orang biasa lakukan, ia benar-benar terhad kepada atlet yang akan melatih dan apa-apa jadi apabila mereka berfikir mereka akan berpeluh satu tawaran yang baik mereka perlu menggantikan air mereka.

Menggantikan air adalah benar kerana jika anda berbuat demikian anda boleh mendehidrasi dan ianya bukan gambar cantik sama ada. Sukan daya tahan seperti pelari marathon biasanya mangsa minum air terlalu banyak. Akhir-akhir walaupun sudah sekolah tinggi dan Kolej umur pelajar melaksanakan berani dan bermain permainan yang telah jatuh mangsa kepada bahaya ke atas penggunaan air minum. Ia adalah penting untuk memberitahu anak-anak anda tentang bahaya mabuk air.

Air adalah penting supaya membaca ini tidak menakutkan anda dari air minuman. Saya tahu orang-orang yang membesar yang hampir tidak pernah minum air pada semua. Mereka tinggal jus soda dan buah-buahan dan susu. Hari mereka berada di Kesihatan miskin dan mempunyai gigi yang sangat buruk kerana pengambilan gula keseluruhan itu. Ia adalah minuman manis yang anda harus menghadkan. Air adalah baik untuk anda dalam kesederhanaan dan sihat untuk anda. Seperti yang saya katakan di atas anda perlu mempunyai sekurang-kurangnya 8 gelas air sehari, terutamanya jika anda tidak makan banyak makanan dengan air semulajadi.

Makanan seperti saderi atau tembikai yang mempunyai satu tan air di dalamnya. Jika anda tidak mendapat banyak makanan tersebut dalam diet anda setiap hari, anda perlu menambah lebih banyak air daripada seseorang yang benar-benar makan makanan yang lebih kembali. Selain itu, berapa banyak Adakah anda berpeluh? Aku berpeluh sepanjang masa walaupun ia tidak panas luar saya berpeluh dan mempunyai sejak kanak-kanak, yang bermaksud bahawa saya minum lebih banyak air pada siang hari daripada suami saya kerana dia jarang berpeluh sekali. Warna air kencing adalah lain memberitahu kisah tanda bahawa anda memerlukan lebih air dalam diet anda. Jika anda punya bau air kencing kuning gelap maka anda perlu lebih banyak air.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *