Tahu tentang Times pengesanan ujian dadah ganja

Tahu tentang Times pengesanan ujian dadah ganja

Ganja atau rumpai yang digeruni kerana kandungannya Tetrahydrocannabinol (THC). THC adalah salah satu ubat-ubatan haram Tempahan ketagihan di jalan. Sebaik sahaja mula menggunakan, pengguna secara beransur-ansur tumbuh pergantungan padanya dan justeru tiada ialah keinginan untuk itu. Oleh itu, ia membawa kemusnahan terperi kesihatan dan kekayaan kepada pengguna. Ianya dengan itu penting mengambil langkah-langkah yang sesuai dalam bentuk ujian dadah, secara rawak atau kerap sebagaimana keperluan: sama ada di tempat kerja, sekolah atau rumah yang paling penting.

Kerana kesan melemahkan, ujian dadah untuk THC telah dibuat satu norma dan bukannya pengecualian. Oleh itu, ujian dadah ganja adalah biasa biasa sekarang di sekolah-sekolah, rumah dan tempat kerja. Ini dilakukan, sudah tentu dengan pelbagai kaedah termasuklah darah, air kencing, air liur, dan rambut. Tetrahydrocannabinol (THC), komponen aktif utama ganja dan metabolites yang dikesan oleh kaedah-kaedah ini. Walau bagaimanapun, ujian air liur mengesan THC dan tidak dengan metabolite.

Masa pengesanan ganja adalah berdasarkan kepada faktor-faktor tertentu. Ini termasuklah jenis dan sensitiviti ujian yang diberikan; Kekerapan, dos, dan jumlah masa berlalu sejak tarikh penggunaan dadah; solek genetik individu; kadar metabolisme orang; dan faktor-faktor lain yang rawak. Pengesanan masa yang berbeza-beza bagi jenis ujian dadah.

Ganja secara amnya dimasukkan melalui rokok atau ditelan. Jika ditelan, biasanya 20 minit ke satu jam setengah masa diambil bagi ubat untuk diserap ke dalam darah. Bila ganja disedut melalui Rokok, ia pantas memasuki saluran darah. Justeru THC dapat dikesan dalam tempoh beberapa jam dalam darah. Kemudian ia akan ditukar kepada metabolites yang disimpan di dalam lemak badan dan kemudian disingkirkan melalui air kencing atau najis.

THC dapat dikesan selama empat hingga lapan jam selepas rokok dalam kes pengguna yang kerap melalui ujian darah. Walau bagaimanapun, hasil sampingan penapaian ini boleh dikesan melalui ujian darah, sehingga dua minggu selepas rokok dalam kes pengguna yang kerap. Antara perokok termakan budi, masa pengesanan bagi ganja melalui ujian darah untuk THC adalah tiga hingga empat jam, selepas merokok dan dua hingga tiga hari untuk hasil sampingan penapaian yang.

Hasil sampingan penapaian THC dikesan dalam air kencing selama dua minggu untuk 30 hari selepas rokok di kalangan perokok yang kerap dan sehingga ke 10 hari selepas rokok di kalangan perokok yang termakan budi.

Masa pengesanan dadah ganja oleh ujian air liur tidak disahkan. Walau bagaimanapun, ia boleh dikesan sehingga dua jam selepas pengambilan.

Tukang ujian untuk ujian ganja boleh mengesan dadah bagi tempoh masa yang panjang. Kerana dadah mendapat disimpan di aci rambut, ia dapat dikesan selama kira-kira 90 hari antara pengguna dadah yang kerap. Tukang ujian adalah satu kaedah yang foolproof lebih daripada ujian air liur dan air kencing untuk mengesan penyalahgunaan THC.

Oleh itu, berdasarkan jenis ujian yang digunakan, masa pengesanan bagi ganja berbeza. Pihak berkuasa ujian perlu membuat satu bicara yang sesuai mengenai kaedah yang akan digunakan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *