Tahu tentang keperluan untuk terjun udara sejajar

Tahu tentang keperluan untuk terjun udara sejajar

Tandem skydive sama sekali memberikan paras tertinggi yang baru dan terdapat sejumlah besar orang-orang yang terlibat dalam terjun udara sejajar. Tetapi sebelum terjun dalam, secara harfiah, terdapat syarat-syarat tertentu yang perlu dipenuhi. Umur minimum untuk selaras skydive Australia 14 tahun dan mana-mana orang di bawah umur 18 tahun memerlukan ibu bapa atau penjaga kebenaran bertulis. Tetapi satu berita baik ialah bahawa terdapat tiada had usia untuk terjun udara sejajar.

Orang-orang yang teringin selaras skydive Australia perlu menandatangani borang yang menyatakan bahawa mereka tidak mengalami sebarang masalah kesihatan atau Kurang Upaya. Ini dilakukan untuk memastikan mereka yang sihat yang boleh menghalang mereka dalam mengambil bahagian dalam apa-apa mendebarkan dan pengembaraan mencari aktiviti-aktiviti seperti selari skydives. Memang patut diberi perhatian bahawa masters lompat selaras boleh menolak sesiapa sahaja atas dasar kesihatan atau sebab-sebab perubatan. Walau bagaimanapun, orang Kurang Upaya dan masalah kesihatan boleh menghubungi Kelab profesional terjun udara untuk membincangkan kes-kes individu mereka.

Keperluan lain yang menandatangani borang lain yang menyatakan bahawa mereka tidak mengambil apa-apa ubat yang ditetapkan atau haram. Ini dilakukan untuk mengelakkan kelewatan dalam masa tindak balas di bawah pengaruh ubat-ubatan tersebut. Orang berminat untuk terjun udara di Australia, juga memerlukan menandatangani borang yang menyatakan bahawa mereka tidak pernah menyelam skuba dalam masa 24 jam yang lepas. Ia juga adalah wajib untuk orang-orang yang akan bagi selaras skydive untuk menimbang diri sebelum menjalani latihan. Memang patut diberi perhatian bahawa had umur maksimum adalah 105 kg, tetapi ini adalah satu had berat yang mutlak. Terdapat beberapa faktor yang dipertimbangkan semasa bercakap keputusan tidak membenarkan seseorang untuk menyertai sebuah skydive selaras. Lompat-master boleh menolak peserta berdasarkan nisbah berat/ketinggian keseluruhan, kecergasan fizikal.

Orang-orang yang berminat dalam lompat selaras Australia perlu tahu bahawa badan pentadbiran terjun udara di Australia adalah panduan kajian Sarjana selaras Persekutuan Australia payung terjun (APF). Satu lagi faktor yang tegas selaras pelaksanaan skydives ialah cuaca. Cuaca syarat perlu memihak untuk menjalankan pengembaraan selaras skydive. Jika tuan selaras merasakan bahawa terdapat faktor-faktor yang boleh menyebabkan bahaya atau kecederaan sepanjang terjun udara, beliau boleh menolak penumpang untuk tandem skydive. Orang-orang yang berlebihan berat badan untuk ketinggian mereka boleh menafikan kebenaran. Malah semua penumpang perlu menunjukkan kepada Tuan selaras mereka bahawa mereka boleh dengan mudah mengangkat kaki mereka dan selamat melengkapkan Fasa pendaratan skydive. Ia adalah penting untuk ambil perhatian bahawa jika penumpang gagal untuk melaksanakan tugas ini manakala digantung dalam memanfaatkan selari mereka tidak akan dibenarkan untuk menikmati terjunan udara di semua.

Oleh itu, Terdapat beberapa faktor yang perlu dipertimbangkan semasa melaksanakan selaras terjun udara Australia. Oleh itu, seseorang harus biasa dengan semua syarat dan peraturan yang perlu diikuti semasa terjun udara sejajar.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *