Tahu senaman terbaik untuk bentuk badan anda

Tahu senaman terbaik untuk bentuk badan anda

Mengetahui bentuk badan anda adalah penting supaya anda akan tahu apa aset dan ketidaksempurnaan anda. Sebaik sahaja anda telah datang ke dalam terma-terma dengan ciri-ciri terbaik anda dan masalah badan anda, anda boleh mula mencari jalan untuk meningkatkan kebaikan anda dan sembunyikan kelemahan anda.

Anda juga boleh mengambil kesempatan daripada bentuk badan anda apabila ia datang untuk mencari rutin senaman yang terbaik dan melaksanakan program. Sebagai contoh, jika teman lelaki anda seolah-olah akan kehilangan berat badan semasa anda masih terperangkap untuk pengukuran sama walaupun anda telah bersenam dan bersenam bersama-sama keamatan sama, maka mesti ada sesuatu yang tidak kena. Untuk memaksimumkan kesan senaman anda, anda lebih baik cuba mencari pergerakan yang melengkapkan jenis badan anda.

Bentuk PIR

Anda akan tahu bahawa anda mempunyai satu badan yang berbentuk PIR jika Perangkaan penting anda di suatu tempat berhampiran 32-30-40. Wanita dalam kategori ini biasanya mempunyai pinggul yang besar dan bahagian bawah dan atas badan yang langsing. Bahagian-bahagian di mana mereka biasanya mendapat inci berada di bawah pinggang, paha dan pinggul. Selain itu, terdapat kecenderungan untuk muzik yang berbentuk PIR wanita untuk kelihatan lebih berat daripada berat sebenar mereka. Selebriti di bawah jenis badan ini termasuklah Jennifer Lopez dan Kate Winslet.

Program senaman yang terbaik untuk anda adalah cahaya untuk aerobik sederhana-rintangan ditambah pula dengan banyak senaman badan yang lebih rendah. Untuk Kuruskan badan anda separuh lebih rendah, anda perlu menumpukan perhatian kepada aktiviti-aktiviti yang bersenam paha dan otot pelvis anda. Anda boleh cuba Berbasikal, pusingan Lif dan cepat berjalan. Walau bagaimanapun, ia akan lebih baik untuk mengelakkan melompat tali dengan berat, senaman berimpak tinggi, sambungan Mesin, lunges, squats dan kaki kaki kerana ini mungkin membuat tubuh lebih rendah yang kelihatan lebih besar dan lebih otot.

Bentuk epal

Melihat apple, anda akan tahu bahawa individu-individu yang dianggap sebagai mempunyai badan berbentuk epal berat atas. Jika anda mempunyai pinggang yang tebal, penuh dada, dan batang tubuh yang pelbagai dan belakang, maka anda pasti mempunyai sebuah badan berbentuk epal. Kepekatan lemak badan di kalangan wanita yang berbentuk epal adalah di perut dan belakang bahagian atas. Percaya atau tidak, Katherine McPhee dan Catherine Zeta Jones tergolong kategori ini.

Program senaman yang betul untuk jenis badan tersebut termasuk latihan aerobik, rendah-rintangan serta latihan kekuatan pengulangan yang rendah. Tangga yang mendaki, kaki menekan, menjalankan, mati Lif dan squats kaki adalah sesuai. Yoga dan Pilates bergerak juga berkesan, terutamanya orang-orang yang yang menumpukan perhatian terhadap bidang teras. Walau bagaimanapun, anda harus Elakkan mengangkat beban berat, kaki penuh Lif dan latihan kaki-rintangan lain. Berita baik adalah bahawa badan-badan berbentuk epal menurunkan berat badan dengan mudah, kerana lemak di perut adalah lebih mudah untuk membakar atau memecahkan daripada orang-orang yang ditemui di paha dan pinggul.

Bentuk hourglass

Halle Berry, Salma Hayek dan Barbie walaupun terdapat wanita yang dianggap mempunyai badan berbentuk burung. Jika anda jatuh ke dalam jenis ini, ukuran anda adalah berhampiran dengan 34-24-34, yang dianggap sebagai salah satu bentuk badan yang paling sempurna. Malangnya, wanita di bawah kategori ini biasanya berat seluruh badan, terutamanya di kawasan-kawasan buah dada dan punggung.

Senaman kardio dan latihan kekuatan adalah sangat penting bagi mereka yang mempunyai satu badan hourglass. Aktiviti-aktiviti yang sesuai untuk wanita itu termasuk Berbasikal pegun, bicep kerinting, perlahan berjoging, berenang, melompat tali, berjalan laju, push-ups dan squats. Walau bagaimanapun, anda perlu pastikan anda mengelakkan kaki menekan, kickboxing, Tmn, kelas langkah dan senaman berimpak tinggi lain.

Walaupun jenis badan anda, anda boleh mempercepatkan penurunan berat badan anda jika anda menggabungkan senaman dan latihan kekuatan dengan berdiet. Sebenarnya, cara terpantas untuk menumpahkan pound adalah dengan berdiet atau makan sihat. Untuk membantu membendung selera makan anda dan meningkatkan metabolisme anda, anda juga boleh cuba menggunakan suplemen semulajadi, seperti Phenocal.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *