Tahu mengenai baka anjing Dalmation anda

Tahu mengenai baka anjing Dalmation anda

Di sana pergi tempat! Ya, ini adalah sejenis baka anjing yang berdiri di samping anjing-anjing lain kerana penampilan mereka Kedidi. Ini juga adalah anjing yang sangat bijak dan sangat sensitif yang akan membuat untuk teman yang hebat.

Ini adalah sejenis baka anjing yang berbeza dan dipanggil Dalmatian itu. Dalmatian yang layak sebagai anjing besar dan mempunyai banyak ciri-ciri yang menarik seperti beliau sentiasa bersedia dan berjaga-jaga, dia otot, aktif dan kukuh; Dia pintar dan kadang-kadang boleh menjadi agak malu. Ini adalah baka anjing yang mampu mengumpulkan cukup banyak kelajuan dan menunjukkan ketahanan yang hebat.

Ketinggian yang dikehendaki anjing Dalmatian adalah antara 19 dan 23 inci. Sudah tentu, anda mungkin bahkan mencari Dalmatians yang undersized atau tingkap dan itulah kesalahan tiada baka anjing. AKC atau American anjing Club, mana-mana anjing Dalmatian atau jalang yang saiz adalah lebih 24 inci akan dibatalkan.

Terdapat banyak ciri-ciri yang anda perlu untuk mempertimbangkan apabila mencari anak anjing yang sihat ini baka anjing. Ini termasuk:

1. Saiz, peratus dan bahan: Semua baka anjing Dalmatian sepatutnya di antara 19 dan 23 inci.
2. Ketua: Ketua akan bebas daripada mana-mana kulit longgar dan mata harus sederhana baik apart. Warna mata boleh menjadi biru atau coklat atau kombinasi kedua-duanya. Semak kedudukan bulu mata atau kelopak mata yang tidak normal dan berjeragat RIM mata yang tidak lengkap. Telinga ini baka anjing akan mempunyai saiz yang sederhana dan hendaklah berhampiran dengan kepala. Bahagian atas kepala atau tengkorak perlu rata manakala pipi beliau harus menggabungkan ke dalam muncung yang lancar. Hidung adalah biasanya coklat di hati dikesan Dalmatians dan hitam dalam orang-orang yang mempunyai tompok-tompok hitam.
3. Leher, badan dan topline: topline baka anjing ini perlu licin dan menggabungkan hak ke bahu beliau. Dada anjing Dalmatian akan mendalam dan akan memaparkan musim bunga yang baik tulang rusuk. Bahagian belakang akan melemparkan dan kuat manakala ekor perlu melihat seolah-olah ia merupakan kesinambungan daripada Dalmatian yang Topline.
4. Kot: Kot anjing Dalmatian akan bayaran pemasangan yang halus, padat, ringkas dan rapat. Ia tidak akan menjadi kedudukan mahupun wooly dan akan mempunyai penampilan yang berkilat.
5. Kaki: Hadapan kaki belakang baka anjing ini akan menjadi padat dan bulat serta mempunyai arched jari kaki dan tebal pad yang anjal. Kuku jari kaki akan menjadi kombinasi hitam & putih bagi hitam Kedidi Dalmatians dan brown & putih bagi hati dikesan Dalmatians.
6. Warna: Terdapat dua tempat warna-warna yang Dalmatians dalam sukan. Salah satu ialah tompok-tompok hitam pada kot putih di mana warna hitam akan menjadi sangat padat manakala tompok-tompok warna hati akan mempunyai tompok-tompok coklat hitam. Terdapat tiada warna yang ketiga.
7. Perangai: Ini adalah sejenis baka anjing yang dikenali dengan perangai mereka hebat. Inilah anjing yang sangat aktif yang datang dengan simpanan sebanyak stamina, mampu menahan dan jagaannya. Sangat bijak, mereka suka kuda dan kanak-kanak dan boleh agak Pengampun sebarang rambut yang menarik tingkah-laku kanak-kanak.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *