Tahu keburukan alkohol

Tahu keburukan alkohol

Ramai orang menggunakan arak untuk melarikan diri dari masalah mereka, atau untuk mengubah personaliti mereka. Mereka telah dapat mengawal mereka minum, tahap toleransi yang tinggi bagi arak, dan mungkin mengalami masalah di tempat kerja atau di sekolah sebagai hasilnya. Jika keluarga dan rakan-rakan anda yang mengambil berat tentang masalah anda, anda harus juga. Ia adalah fakta yang menyedihkan bahawa seorang anak 6.6 juta yang dianggarkan di bawah umur 18 tahun hidup isi rumah dengan sekurang-kurangnya satu ibu beralkohol.

Apabila seseorang mengambil minuman alkohol, etanol (nama kimia untuk minumannya alkohol) mengganggu perut lapisan, melepaskan asid. Jumlah kecil yang dipecahkan kimia, tetapi kebanyakan Ketua alkohol ke dalam usus kecil melalui pembukaan yang dipanggil injap pyloric. Minum alkohol terlalu banyak terlalu cepat boleh menyebabkan injap membengkak dan tutup, menyebabkan muntah-muntah.

Alkohol tidak perlu ditetapkan Universal untuk peningkatan kesihatan kepada individu-individu yang nondrinking oleh kerana kekurangan data hasil Keratan dan potensi untuk masalah minum,”pengarang-pengarang kajian Nota. “Pengambilan alkohol (etanol) adalah serupa pedang double-edged pepatah, dan mungkin ada faktor lain dalam Kesihatan kardiovaskular (CV) mampu memotong begitu mendalam dalam mana-mana arah bergantung kepada bagaimana ia digunakan.

Satu minuman setiap hari adalah dibenarkan kepada orang-orang lebih 65 tahun, kerana dalam kes mereka, consume lebih tinggi yang lebih berbahaya; proses penyerapan memerlukan lebih banyak masa, kesan akan lebih kuat, & risiko mabuk adalah satu yang sebenar.

Wanita hamil atau orang yang mempunyai alkohol yang berkaitan dengan latar belakang mestilah sangat berhati-hati dan, jika mungkin, tidak untuk minum pada semua.

Satu kelemahan pendekatan trajektori yang penting dikongsi bersama semua kajian membujur: para peserta yang mempunyai ciri-ciri yang berbeza dan Kumpulan Keahlian boleh jatuh daripada kajian pada kadar yang berlainan. Had pendekatan normatif dan pelbagai-trajektori, berbanding dengan lain-lain pendekatan yang membujur, patut diberi perhatian adalah trajektorinya pendekatan tradisional cenderung downplay harian situasional faktor-faktor yang boleh mempengaruhi kemungkinan rakyat minum, seperti mood negatif atau rakan-rakan yang seorang adalah melepak dengan pada suatu hari tertentu.

Imbibing minuman beralkohol menyebabkan kerosakan hati dan buah pinggang. Walaupun sedikit bermula masalah. Sistem menganggap alchol sebagai racun dan kerja-kerja yang benar-benar sukar untuk mengalihnya keluar daripada kawasan sekeliling. Ini overworks hati dan buah pinggang dan menghalang mereka daripada melakukan pekerjaan utama mereka. Imbibing minuman beralkohol membawa anda dalam kesusahan dengan undang-undang. Sesetengah orang Ia menjadikan min dan tidak munasabah. Apa yang mereka mahu lakukan Setelah mengambil minuman alkohol adalah perjuangan.

Alkohol harus tidak mengganggu ubat di semua, kerana gabungan untuk kenaikan aspirin dan tindakan merosakkan perut dan kemungkinan pendarahan gastrousus, jika digabungkan dengan acetamine kerosakan hati.

Kedua-dua kesan positif dia dalam kuantiti yang berkurangan dan orang-orang yang berbahaya, negatif mesti diambil kira. Juga, seseorang tidak boleh dipengaruhi untuk minum, kerana doktor tidak akan memberi apa-apa sekeping nasihat. Dimakan dengan tanggungjawab dan kesederhanaan, jika orang yang sihat, alkohol tidak perlu untuk benar-benar dihapuskan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *