Tahniah bayi baru anda!

Tahniah bayi baru anda!

Anda mempunyai bayi yang baru, dan anda adalah ibu bapa bangga. Adakah anda kadang-kadang rasa teruja tetapi juga sedikit gementar mengenai penjagaan bayi baru anda? Kemudian anda akan seperti kebanyakan ibu bapa. Bahkan pada hari-hari pertama hayat, bayi anda mula mengetahui siapa anda.

Kajian telah mendapati bahawa bayi yang sangat muda tahu perbezaan di antara ibu bapa mereka dan orang yang tidak dikenali. Terdapat banyak perubahan yang berlaku dan perkara-perkara yang baru untuk mengetahui Bilakah anda menjadi seorang ibu atau bapa. Ia tidak berlaku semalaman. Bersabar dengan diri sendiri. Cinta yang anda ada untuk bayi anda akan membantu anda belajar untuk menjadi seorang ibu atau bapa yang baik. Hanya kerana tiada bayi dua serupa, tidak melayani bayi dalam cara yang sama. Menjadi seorang ibu atau bapa yang penyayang. Melakukan yang terbaik. Menikmati bayi anda! Bertanya soalan jika anda memerlukan bantuan.

Pemeriksaan kesihatan yang baru lahir

Bayi anda diuji bagi keadaan perubatan tertentu apabila dia lahir. Syarat-syarat yang banyak boleh dirawat jika ia didapati cukup awal. Rawatan awal bermakna bayi anda boleh membesar sihat.

Ujian yang baru lahir diberi di bahagian kanan hospital selepas kelahiran. Ujian diberi lagi pada pemeriksaan pertama bayi anda.

Siri kedua ujian adalah penting. Ia mesti dilakukan satu atau dua minggu selepas ujian pertama. Pastikan anda membawa bayi anda ke doktor atau klinik untuk siri kedua ujian. Pada Lawatan ini, doktor juga akan menyemak perkara-perkara yang lain untuk memastikan bayi anda lakukan dengan baik.

Sejumlah kecil darah bayi anda akan diambil. Ia juga akan diuji dan anda akan diberitahu jika ada mana-mana sebab yang membimbangkan.

Doktor atau jururawat anda boleh menjawab soalan ujian.

Jika anda tidak mempunyai insurans kesihatan untuk bayi anda, anda boleh belajar tentang sumber-sumber dalam Negeri dengan menghubungi AS Jabatan Kesihatan dan manusia Perkhidmatan ‘ melindungi anak-anak sekarang Program.

Apa yang kelihatan baru lahir yang sihat seperti

Bayi yang baru lahir biasanya tidak kelihatan seperti bayi comel dalam iklan lampin. Ketua-Ketua bayi yang baru lahir selalunya lebih menunjukkan daripada pusingan. Kulit mereka mungkin wrinkly dan kemerahan warna. Ini adalah perkara biasa.

Di Pusat kepala bayi adalah “soft spot” di mana tulang tengkorak telah tidak lagi menyertai. Ini membolehkan kepala bayi perlu fleksibel semasa proses birthing. Tulang tengkorak akan berkembang bersama-sama untuk menampung tempat ini apabila bayi anda semakin membesar. Sementara itu, dengan serta-merta lembut membolehkan otak bayi anda berkembang.

Kadang-kadang terdapat tompok-tompok merah gelap kelopak mata bayi. Mereka juga boleh di jambatan hidung atau belakang leher. Tiada siapa yang tahu apa yang menyebabkan ini. Mereka biasanya pergi pada tahun pertama.

Sesetengah bayi dilahirkan botak, ada rambut nipis, dan lain-lain dilahirkan dengan rambut yang tebal dan gelap. Bagi kebanyakan bayi, Tukang pertama ini rubs. Untuk orang lain, warna boleh berubah.

Warna mata boleh juga menukar selepas kelahiran. Warna mata biasanya terletak pada penghujung tahun pertama.

Kord memutuskan yang ditinggalkan di Pusat lahir akan berhenti dalam lima hingga 10 hari. Di mana ia jatuh dari tempat yang akan menjadi butang perut bayi anda.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *