Tahap peningkatan pelancongan perubatan di India

Tahap peningkatan pelancongan perubatan di India

Kami datang untuk tahu bahawa setiap tahun berjuta-juta pelancong daripada bahagian-bahagian yang berlainan dunia datang ke India untuk menikmati keindahan alam semulajadi yang tidak terusik, sejarah purba India melihat kubu-kubu tahun dan Istana, dan yang paling penting kehidupan desa yang menakjubkan di India. Setelah dianggap sebagai burung emas, India sedang berkembang ekonomi kedua terbesar di dunia.

India adalah dunia yang dikenali kerana pantainya yang menakjubkan, rolling hills, kuil-kuil yang indah, kubu-kubu tahun majestic, tidak pernah putus-padang pasir dan pameran yang berwarna-warni. Tempat-tempat menarik-menarik sejumlah besar pelancong ke India. Adakah anda merupakan sebahagian besar daripada kemasukan pelancong yang ramai ini akan datang di bawah pelancongan perubatan. Dalam tempoh beberapa tahun yang lalu, Malaysia telah menyaksikan pertumbuhan yang ketara dalam bilangan pelancong yang datang ke India untuk rawatan penjagaan kesihatan.

Apabila ia datang untuk mencari rawatan perubatan yang kos efektif tetapi amat berkesan dalam dunia, India datang pilihan terbaik bagi orang-orang. Setiap tahun beribu-ribu pelancong datang ke India untuk mencari rawatan dengan harga yang berpatutan tetapi berkesan. Sebab paling penting tahap peningkatan pelancongan perubatan di India adalah berkaitan dengan kos murah. Menurut penyelidikan Tempahan dijalankan ia telah mendapati bahawa prosedur-prosedur perubatan di India adalah hampir 75% lebih murah berbanding Europe dan Amerika Syarikat. Sebagai contoh, pengisian yang gigi mungkin kos kira-kira $3000 di Amerika Syarikat, manakala pengisian sama boleh dilakukan $200 di sebuah hospital yang terkenal di India.

Tidak kira yang jenis penyakit yang anda sedang menderita, anda boleh Yakinlah bahawa anda akan mendapatkan rawatan kemungkinan yang terbaik di India. Kawasan-kawasan di mana hospital-hospital di India telah mencapai keunggulan termasuk Abdominoplasty atau melipatkan perut, rhinoplasty atau hidung pembedahan gastrik bypass Pembedahan, pergigian, mem-bypass jantung pembedahan, penggantian pinggul dan lutut, rawatan kanser dan pemindahan Sum-Sum tulang.

Bandar-bandar seperti Delhi, Bangalore, Mumbai, Hyderabad, dan Ahmedabad diketahui mempunyai banyak Hospital bertaraf dunia yang menawarkan perkhidmatan penjagaan kesihatan yang cemerlang kepada pesakit. Terdapat banyak Hospital di India yang dikenali untuk menyediakan penjagaan perubatan yang berkualiti kepada pelajar-pelajar asing. Institusi ini termasuk semua India Institute of Medical Sciences (AIIMS) di Delhi, hospital-hospital yang terletak di bandar-bandar pelbagai India, Fortis Hospital di Mumbai, Kolej perubatan Calcutta negara di Kolkata dan Institut Kebangsaan Kesihatan Mental dan Sains Neuro di Bangalore Kumpulan Apollo.

Walau bagaimanapun, ia adalah dinasihatkan untuk melakukan beberapa kerja rumah sebelum mendekati pelbagai specialty hospital di India. Anda boleh menggunakan internet untuk mencari di hospital-hospital yang terbaik di India untuk jenis penyakit yang tertentu.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *