T3 Liothyronine aka Cytomel untuk penurunan berat badan

T3 Liothyronine aka Cytomel untuk penurunan berat badan

T3 Liothyronine merupakan hormon Tiroid yang digunakan untuk merawat Hipotiroidisme dan myxedema koma. T3 dipasarkan sebagai garam natrium di bawah jenama Cytomel.
Liothyronine adalah bentuk paling hormon Tiroid. Oleh yang demikian, T3 bertindak pada badan untuk meningkatkan kadar metabolic basal, menjejaskan sintesis protein dan meningkatkan sensitiviti badan terhadap catecholamines (seperti adrenalin) dengan permissiveness. Hormon Tiroid adalah penting untuk pembangunan yang teratur dan perbezaan semua sel-sel badan manusia. Hormon-hormon ini juga mengawal selia protein, lemak dan metabolisma karbohidrat, mempengaruhi sel-sel bagaimana manusia menggunakan sebatian bertenaga.
Berbanding levothyroxine (T4), liothyronine (T3) telah bermulanya tindakan serta separuh yang lebih pendek biologi hayat, yang mungkin disebabkan oleh kurang mengikat protein plasma globulin thyroxine-mengikat dan transthyretin yang lebih cepat.
Hormon Tiroid mengawal banyak sistem badan termasuk metabolisme. Satu hormon Tiroid yang triiodothyroxine, juga dikenali sebagai T3. Apabila Tiroid hormon tidak seimbang, keadaan kesihatan tertentu boleh berkembang. Apabila hormon Tiroid yang terlalu rendah, keadaan ini dipanggil Hipotiroidisme. Ubat-ubatan Tiroid untuk menggantikan T3 dan T4 boleh melegakan sesetengah simptom Hipotiroidisme. Sesetengah pesakit dengan Hipotiroidisme mendapati ia lebih mudah untuk menurunkan berat badan apabila mereka mengambil ubat-ubatan tersebut
** Menggunakan
Pakar-pakar perubatan boleh menggunakan T3 bukan levothyroxine (T4) untuk pesakit-pesakit yang menjalani pengeluaran Tiroid. Apabila pesakit yang mempunyai kanser Tiroid atau ke kubur, terapi saya-131 ablation boleh digunakan untuk membuang tisu Tiroid mengesan mana-mana. Dalam usaha saya-131 terapi berkesan, tisu Tiroid jejak mesti gemar untuk iodin. Kaedah terbaik adalah untuk kebuluran tisu iodin tetapi ini boleh membawa kepada gejala-gejala hypothyroid untuk pesakit. Pengeluaran dari levothyroxine boleh dilakukan tetapi ia mengambil masa 6 minggu pengeluaran bagi tisu Tiroid baki untuk benar-benar akan kebuluran. 6 minggu diperlukan disebabkan levothyroxine di lama separuh hayat. 6 minggu boleh menyusahkan untuk rawatan pesakit dan kelewatan. Liothyronine (T3) sebaliknya boleh diambil dan dikeluarkan dari selama 2 minggu untuk kebuluran tisu Tiroid. Ini adalah lebih selamat dan lebih mudah daripada levothyroxine.
Kehilangan berat badan Cytomel T3
T3 semulajadi adalah pengawal selia oksidatif metabolisma tenaga menghasilkan substrat (makanan atau substrat disimpan seperti lemak, otot dan glycogen) oleh mitokondria yang. Mitokondria, karena anda akan ingat dari kelas biologi sekolah menengah, biasanya dirujuk sebagai loji yang “sel-sel kuasa” kerana mereka menghasilkan ATP. Mengambil Cytomel (tambahan T3) sangat meningkatkan penyerapan nutrien ke dalam mitokondria yang dan juga pengoksidaan mereka Nilaikan (iaitu kadar yang mereka akan dibakar untuk tenaga), dengan meningkatkan aktiviti enzim yang terlibat dalam laluan metabolik oksidatif. Segala-galanya sedang bekerja keras, dalam erti kata lain, dan bahan api yang lebih banyak diperlukan untuk menampung kadar peningkatan kerja ini. Oleh itu, seperti yang anda boleh meneka, mengambil tambahan Cytomel akan meningkatkan permintaan tenaga tubuh anda. Dan jika anda berada dalam keadaan hypocaloric, anda akan mula membakar walaupun gemuk terutamanya disebabkan oleh peningkatan dalam ATP. ATP meningkat ini menyebabkan peningkatan aktiviti metabolik secara keseluruhan. Ini adalah tepat apa yang kami mahu, dan sebab itulah kita akan di tempat pertama mengambil hormon Tiroid seperti Cytomel. Jika anda tidak mengambil steroid anabolik dengan Cytomel anda, Walau bagaimanapun, badan anda boleh mula makan otot untuk membekalkan tenaga bagi anda untuk berfungsi. Ingat mitokondria/ATP tidak sangat pilih-Pilih, tapi mereka sangat cekap. Apa yang dimaksudkan oleh ini adalah bahawa mereka akan menggunakan apa sahaja ada di tangan untuk menjana tenaga bagi tubuh untuk terus berfungsi, lemak, protin, glukos; Ia tidak kira kepada ATP, selagi ada sesuatu yang memberi tenaga. Mengambil ubat ini akan meningkatkan keperluan mereka untuk mencari sesuatu untuk membakar untuk mewujudkan tenaga ini. Ergo, jika kita tidak mengambil steroid anabolik semasa mengambil T3 kami, kita mungkin kehilangan terlalu banyak otot, terutamanya semasa berdiet. Isu lain yang kemudian menjadi steroid anabolik penggunaan yang menyalahi undang-undang di Amerika Syarikat dan negara-negara lain. Sila ikuti semua undang-undang mengenai penggunaan steroid anabolik atau apa-apa dadah pada halaman ini.

T3 + senaman
Menggabungkan senaman dengan T3 ubat-ubatan untuk mencapai keputusan penurunan berat badan terbaik, mencadangkan Pusat Perubatan Universiti Maryland. Bersenam sekurang-kurangnya 150 minit setiap minggu, atau satu setengah jam pada kebanyakan hari dalam seminggu. Melibatkan diri dalam senaman jenis aerobik berintensiti sederhana seperti berjalan, berenang dan menari. Tambah cahaya latihan rintangan, seperti lifting berat atau Pilates, dua kali seminggu untuk membina otot. Otot membakar lebih banyak kalori daripada lemak. Cytomel aka T3 adalah dihasratkan untuk kegunaan ini.

T3 kesan-kesan sampingan
Malangnya, dalam semua kajian yang saya telah melihat, T3 juga meningkat pengeluaran hormon pertumbuhan. Seperti yang kita semua tahu, GH itu juga amat lipolytic, dan ini adalah satu lagi mekanisme yang T3 boleh mengenakan kesannya, walaupun saya mengesyaki ini hanya akan peratusan kecil kesannya keseluruhan. Ini kerana kes ini, ia sentiasa menjadi agak bermasalah kepada saya untuk ambil perhatian bahawa apabila GH dan T3 digunakan bersama-sama, pengekalan meningkat nitrogen yang biasanya didapati dengan penggunaan GH adalah menafikan. Jika anda hanya gunakan T3 dan GH ini mungkin menjadi masalah, tetapi seperti yang sudah saya nyatakan, anda akan memerlukan beberapa ejen anabolik jika anda menggunakan T3. Gabungan yang popular adalah orgy anabolik/lipolytic yang veritable dan Insulin, T3, steroid anabolik, GH, insulin, untuk hasil maksimum 100% dalam masa yang minimum. Sekarang ini hanya untuk negara-negara di mana di atas adalah undang-undang.
Di sebelah terang, dan Nota Khas kepada diet, pentadbiran T3 telah ditunjukkan untuk up-mengawal reseptor beta 2 dalam tisu lemak. Seperti yang anda tahu clenbuterol dan sebatian sama turun-mengawal penerima ini, jadi dengan T3 clen anda akan membantu mencegah atau berbalik ke bawah-Peraturan ini. Amaran
Walaupun T3 boleh membuat ia lebih mudah untuk menurunkan berat badan, anda tidak perlu mengambil ubat ini untuk tujuan mengurangkan berat badan. Anda perlu juga mula perlahan-lahan dengan ubat-ubatan, tidak meningkatkan dos terlalu cepat atau melebihi dos yang ditetapkan. T3 ubat boleh menyebabkan kesan sampingan yang serius, termasuk jantung berdebar-debar, sakit dada, gegaran, ragam yang murung dan sesak nafas.
** Mari kita hadapi itu, kerja-kerja ubat-ubatan. Mereka meningkatkan jisim otot, kekuatan, dan prestasi. Tetapi atas sebab-sebab yang banyak penggunaan dadah oleh atlet (atau sesiapa) adalah masalah yang serius. Bukan sahaja berada di sana sebab moral dan kesihatan untuk penggunaan ubat-ubatan yang meningkatkan prestasi oleh atlet, tetapi untuk bahan-bahan seperti ubat-ubatan terlarang, amfetamin, steroid anabolik dan hormon pertumbuhan kita juga perlu mempertimbangkan undang-undang akibat penggunaannya. Pertumbuhan hormon dan steroid anabolik, ubat-ubatan yang digunakan terutamanya oleh atlet telah dikelaskan sebagai berbahaya di Amerika Utara dan tempat-tempat lain.

Sebagai tambahan kepada kerumitan undang-undang daripada hormon pertumbuhan dan penggunaan steroid anabolik, terdapat risiko kesihatan bagaimana sebatian ini diperolehi dan digunakan. Fikirkan punca utama ubat-ubatan. Orang menjalankan risiko mendapat ubat palsu yang mungkin dicemari dengan yang tahu apa dan meletakkan diri mereka pada risiko tambahan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *