Syarikat-syarikat insurans kesihatan CA membayar denda diakui polisi insurans kesihatan

Syarikat-syarikat insurans kesihatan CA membayar denda diakui polisi insurans kesihatan

Peserta-peserta rancangan Kesihatan mempunyai lebih banyak sokongan daripada undang-undang Pendakwa Jika pembekal rancangan kesihatan mereka membatalkan dasar mereka akibat penyakit, terima kasih kepada keputusan Mahkamah semalam. Syarikat-syarikat kesihatan California telah bayar lebih daripada $13 juta di denda kepada pengawal selia pasaran akibat mempunyai dimansuh polisi kesihatan untuk kesabaran yang sakit.

Syarikat-syarikat kesihatan mungkin telah berharap bahawa denda yang akan membuat penelitian ke atas amalan mereka pergi dari sini, tetapi, sebaliknya, pakar undang-undang satu penelitian terus. Negeri California Mahkamah Rayuan memerintah pada Disember 2009 bahawa Pendakwa akan dibenarkan untuk menyaman syarikat-syarikat insurans kesihatan ke atas Syarikat-syarikat insurans yang merawat pengguna dan ahli-ahli mereka.

Hukum hari ini adalah hasil daripada tuntutan terhadap kesihatan gergasi lagu Blue Cross of California. Pendakwa berhujah bahawa lagu melanggar undang-undang negeri oleh jualan ahli pelan kesihatan janji insurans kesihatan, tetapi kemudian kemudian diakui perlindungan Kesihatan selepas pemegang pelan pelan insurans kesihatan mengemukakan tuntutan-tuntutan mereka bagi rawatan perubatan.

Selepas tuntutan itu difailkan, Cross biru lagu berhujah bahawa amalan Syarikat diakui perlindungan kesihatan yang jatuh di bawah bidang kuasa yang di California Negeri Jabatan daripada berjaya penjagaan kesihatan; bukan pejabat peguam bandar Los Angeles. Pejabat di bandar peguam memfailkan saman pada tahun 2008. Lagu Blue perisai dan agensi Negeri memfailkan kertas-kerja yang mempertahankan Cross biru. Perisai biru adalah pesaing Blue Cross California dan menghadapi saman undang-undang serupa.

Sebagai tindak balas kepada biru Cross dan hujah, Mahkamah Rayuan berkata bahawa undang-undang “kabur” dan memberikan hak untuk menyaman syarikat insurans peguam bandar. Pemerintah membolehkan bandar bukan sahaja meneruskan dengan tindakan semasa undang-undang terhadap syarikat insurans, tetapi ia juga memberikan bandar lebih banyak pengaruh turun di jalan raya di kawasan-kawasan lain.

“Ini meletakkan polis baru mengikut rentak,” kata Bryan Liang, Pengarah daripada Institute of Kesihatan undang-undang Studies di Barat sekolah daripada undang California di San Diego. “Banyak barang dalam amalan-amalan operasi yang standard pelan kesihatan akan terjejas oleh keputusan itu.”

Di samping itu, Los Angeles bandar Atty. Carmen Trutanich berkata, beliau bersetuju dengan keputusan Mahkamah Rayuan. “Saya komited 100% untuk mengejar kami litigasi terhadap syarikat insurans ini,” katanya. “Secara haram membatalkan perlindungan Kesihatan rakyat selepas mereka jatuh sakit adalah.”

Selain itu, Los Angeles Penolong bandar Atty. James W. Colbert III mencadangkan bahawa pemerintah hari terhadap Syarikat-syarikat insurans kesihatan boleh menggalakkan Pendakwa di bandar-bandar lain untuk mengkaji amalan Syarikat insurans kesihatan di kawasan mereka. “Keputusan ini menjemput jenis kepentingan itu,” katanya.

Lagu Blue Cross belum memutuskan sama ada ia akan merayu keputusan itu, tetapi ada yang percaya bahawa syarikat perlu bimbang tentang kesan sampingan yang negatif daripada amalan perniagaan yang tidak adil.

Walau bagaimanapun, Jabatan Kesihatan yang diuruskan berkata bahawa mendakwa syarikat-syarikat insurans kesihatan oleh pejabat-pejabat kerajaan tempatan adalah “peraturan duplicative” yang sebenarnya undermines proses yang telah dibuat untuk “memastikan kualiti, penjagaan kesihatan boleh diakses.” Hasilnya, beberapa menyedari bahawa syarikat-syarikat insurans kesihatan akhirnya akan meningkatkan kos insurans kesihatan.

Individu-individu yang mencari dasar-dasar kesihatan yang boleh dipercayai daripada syarikat insurans yang boleh dipercayai perlu bekerja dengan broker insurans kesihatan yang berkelayakan yang boleh mencadangkan rancangan kesihatan bagi keperluan yang khusus dan belanjawan. Walaupun lagu adalah salah satu syarikat insurans kesihatan terbesar di California, Terdapat pelbagai jenis pembekal insurans lain yang menawarkan pelbagai jenis pelan insurans kesihatan dan perlindungan opsyen untuk pengguna di seluruh negeri. Bekerja dengan broker insurans kesihatan berpengalaman yang boleh membantu untuk memastikan bahawa pengguna mempunyai pelan-pelan insurans kesihatan yang terbaik untuk keperluan dan belanjawan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *