Syarat-syarat aliran kencing prostat

Syarat-syarat aliran kencing prostat

Proses penuaan membawa isu-isu kesihatan yang berlaku dalam badan-badan yang tidak pernah isu-isu sebelum. Saya saya mengingatkan hakikat ini setiap pagi. Kedua-dua lelaki dan wanita mempunyai masalah-masalah yang berlaku khusus kerana umur. Bagi lelaki, masalah sebenar yang boleh menjadi serius bahaya adalah melibatkan kelenjar prostat.

Kelenjar prostat adalah sebahagian daripada organ pembiakan lelaki. Terletak di bawah pundi kencing, prostat adalah berhampiran dengan saiz walnut yang. Uretra, tiub nipis yang berjalan melalui kelenjar ini, membolehkan kelulusan air kencing dari zakar.

Organ ini boleh berfungsi saja apabila seorang lelaki muda atau pun tengah yang berumur.

Walau bagaimanapun, semakin kita berusia, isu-isu yang mungkin berlaku seperti keradangan atau prostat kanser yang kritikal boleh menjejaskan proses membuang air kecil.

Gejala-gejala prostat dibesarkan

Salah satu tanda-tanda bahawa ada sesuatu yang salah adalah kesukaran membuang air kecil atau melakukannya dengan kesakitan.

Terdapat gejala-gejala lain untuk mencari kesepakatan yang khusus dengan aliran kencing prostat. Ini termasuklah kerap kencing, ketidakupayaan untuk membuang air kecil serta perlu pergi sering pada waktu malam.

Juga, jika pundi kencing tidak rasa kosong selepas membuang air kecil, ini adalah tanda bahawa sesuatu yang tidak kena. Jika aliran air kencing yang perlahan atau ada kuasa tidak membuang air kecil, mengambil notis untuk berjumpa doktor. Ini adalah semua gejala-gejala yang mungkin menunjukkan bahawa sesuatu yang pasti salah dan prostat anda boleh terjejas.

Tanda-tanda lain mungkin termasuk perlu pergi dengan segera apa-apa yang anda rasa anda mungkin tidak berjaya. Dan, terus bocor air kencing selepas kencing sudah terdapat tanda-tanda masalah. Sila mengambil notis bahawa ini adalah gejala yang perlu disusuli dengan rawatan perubatan.

Lawatan ke doktor benar-benar akan diperlukan sekiranya mana-mana darah muncul dalam air kencing.

Juga, perkumuhan yang dari zakar dan keterukan dalam keupayaan memegang air kencing berbau adalah satu kebimbangan yang serius. Sudah tentu, jika anda tidak dapat melepaskan air kencing sekali, harus ada tidak teragak-agak menghubungi doktor anda.

Elemen-elemen lain boleh menjejaskan aliran kencing prostat seperti jangkitan kerana bakteria pasti boleh menyebabkan keradangan. Kerana bakteria boleh menyebabkan radang, antibiotik adalah perlu bagi rawatan keadaan.

Walau bagaimanapun, Terdapat tiada cara yang pasti untuk tahu apa boleh menyebabkan masalah selain daripada melihat seorang doktor. Faktor-faktor tambahan yang mungkin memerlukan tindakan yang wajar adalah sakit belakang, sakit di kawasan pangkal paha, dan demam.

Ia adalah penting untuk ambil perhatian di sini bahawa kelenjar diperbesarkan untuk tidak semestinya menyebabkan masalah prostat aliran kencing.

Sebab-sebab masalah aliran kencing yang lain

Ianya juga penting untuk ambil perhatian bahawa satu lagi punca yang memberi kesan kepada aliran BPH. BPH stands for benign prostatic hyperplasia. Ini pasti menyebabkan bengkak kelenjar tersebut tetapi adalah lebih biasa di kalangan lelaki yang lebih tua.

Walaupun jarang berlaku, keadaan yang akut seperti ini memerlukan kemasukan ke hospital jika ia menyebabkan aliran kencing untuk berhenti sepenuhnya. Sekiranya itu berlaku, kateter yang diperlukan untuk mengeluarkan pundi kencing air kencing.

Langkah-langkah untuk rawatan bagi mana-mana syarat di atas bermula dengan melihat doktor anda. Sebaik sahaja diagnosis dibuat pada apa yang menyebabkan masalah, ia boleh bermula dengan langkah-langkah untuk membetulkannya.

Lawatan ke doktor akan memerlukan penilaian berdasarkan beberapa ujian yang dijalankan. Ujian ini merangkumi pemeriksaan fizikal yang, cek air kencing, cek kadar aliran dan ultrabunyi. Pemeriksaan fizikal akan mendedahkan saiz prostat. Ujian air kencing akan menyemak untuk jangkitan. Kadar aliran akan menentukan berapa pantas anda lulus air kencing dan ultrasound yang memberikan gambar buah pinggang untuk memastikan pundi kencing benar-benar mengosongkan.

Sebaik sahaja maklumat daripada ujian ini diterima proses rawatan bermula. Dalam keadaan di mana masalah itu bukanlah teruk, bantu diri adalah kunci. Menyemak cecair yang digunakan. Jika perlu, mengurangkan mereka.

Minum terlalu banyak sebelum tidur boleh menyebabkan kerap kencing pada waktu malam.

Kopi, minuman caffeinated, dan alkohol semua boleh berjalan pesalah-pesalah yang menyebabkan tengah malam. Sekatan terhadap item-item ini adalah apa yang boleh membantu mengurangkan atau meringankan gejala. Susu uretra selepas kencing untuk mengendalikan menggelecek.

Senaman berimpak rendah boleh membantu untuk mengurangkan gejala. Ia mungkin perlu untuk melatih semula pundi kencing. Kaedah bantu diri yang lain adalah penggunaan haba ke kawasan pundi kencing. Haba yang membantu proses membuang air kecil kerana ia melegakan otot-otot.

Isu yang lebih serius seperti jangkitan, ubat-ubatan adalah rawatan yang sepatutnya. Antibiotik yang ditetapkan sebagai rawatan untuk jangkitan dan mungkin mengambil masa beberapa minggu penggunaan untuk memadamkan masalah.

Bagi tersumbat teruk, mungkin perlu pembedahan. Prosedur pembedahan mungkin memerlukan incisi yang atau prostatectomy yang terbuka. Prostatectomy terbuka untuk meninggalkan prostat tetapi menghilangkan tisu sekitar uretra itu. Kaedah laser adalah semakin popular sebagai rawatan pilihan kerana kadar kejayaan dalam menguruskan keadaan.

Ia adalah penting untuk ingat gejala-gejala serius yang memerlukan tindakan segera seperti darah dalam air kencing, kencing tidak sekali, sakit bila kencing dan ketidakupayaan untuk memegang pee anda serta perkumuhan dari zakar. Barang-barang ini semua waran panggilan serta-merta kepada doktor anda.

Pencegahan masalah prostat

Menyedari perubahan kecil dalam aliran kencing prostat akan membolehkan anda untuk menggunakan kaedah bantu diri untuk gejala-gejala yang tidak serius.

Lawatan tetap ke doktor boleh membantu dalam mengambil notis perubahan di dalam badan. Beruang mengulangi bahawa perubahan yang wujud dalam proses penuaan. Walau bagaimanapun, mengambil masa untuk melawat secara berkala dengan doktor kerana perubahan boleh didedahkan yang mungkin tidak menyebabkan gejala lagi.

Rawatan awal adalah faktor utama dalam mengurangkan kesakitan yang tidak perlu dan penderitaan.

Pengabaian dan kelewatan dalam tindakan masih musuh kesihatan yang baik. Pastikan bahawa tindakan segera diambil bagi apa-apa gejala yang masih wujud. Kesan-kesan boleh menjadi Pengarah untuk memegang air kencing kerana ini boleh menyebabkan masalah yang serius dengan buah pinggang anda.

Yang lebih tua anda mendapatkan, menjadi langkah-langkah proaktif yang lebih penting untuk mengekalkan kesihatan yang baik seperti yang anda umur.

Gejala-gejala yang menjejaskan aliran kencing prostat boleh dirawat jika diiktiraf dan dipantau. Ini tidak menjadi masalah yang besar. Perlu mengambil langkah-langkah proaktif tidak boleh overemphasized, terutama apabila ia datang untuk penuaan dan mengekalkan kesihatan yang baik.

Jika anda serius untuk belajar bagaimana untuk menghentikan masalah aliran kencing secara semulajadi dan mudah…Jika anda sakit merasa kesukaran dan kesakitan apabila anda membuang air kecil… kemudian anda mendapati orang yang betul. Saya akan membuat isu-isu yang merawat kencing aliran mudah dan menyeronokkan untuk anda… DAN TIDAK MEMBOSANKAN!

Pertama, klik pautan di bawah untuk mendapatkan bantuan berkuasa yang anda perlukan untuk berurusan dengan masalah anda sekarang. Ini akan membantu anda untuk bantuan serta-merta proaktif yang anda perlukan sekarang.

Kedua, melihat-lihat Laman web saya kerana ada beberapa sumber lain untuk membantu, termasuk rawatan baru ditemui, penyelesaian semula jadi dan nasihat serta pelan tindakan do-it-yourself jika anda lebih suka hanya tahu bagaimana.

Ketiga, dengan nasihat saya anda boleh mengelakkan keadaan aliran kencing, kembali anda untuk menyediakan kemudahan kesihatan dan dapatkan kembali kepada keyakinan yang mengetahui anda akan berfungsi 100%, manakala mendapat akses kepada tenaga yang dipenuhi bintang anda layak. Anda pernah mendengar semua sebelum… Saya mendapatkannya. Tetapi kami telah membantu menyelamatkan berjuta-juta pun, dan tahu semua ‘helah’ dalam buku ini untuk membantu anda merasa lebih baik secara semula jadi.

Keempat, Terdapat empat tiada. Hanya menikmati sumber-sumber yang kami mengumpul untuk kebaikan anda, mengambil tindakan dan menggunakan tenaga anda diperbaharui untuk apa sahaja yang anda mahu! Jika anda tidak menjumpai penyelesaian kepada hak anda masalah sekarang… Saya akan menakjubkan terkejut!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *