Sweet gigi dan ekzema: Bagaimana gula kesan keadaan ekzema anda

Sweet gigi dan ekzema: Bagaimana gula kesan keadaan ekzema anda

Tidak ada banyak penyelidikan ke dalam sama ada ada link antara gula dan ekzema. Walau bagaimanapun banyak saintis percaya bahawa gula boleh menyumbang kepada ekzema pada kanak-kanak. Oleh itu, mengekalkan tahap gula dalam darah di bawah kawalan mungkin membantu pesakit-pesakit ekzema. Ia juga boleh menjadi hal bahawa makanan manis yang mungkin mencetuskan reaksi alahan, menyebabkan ekzema.

Kajian saintifik yang telah dijalankan telah mewujudkan sambungan terus antara pengambilan gula yang tinggi dan keadaan diturun taraf kesihatan, bagi sebilangan besar penyakit yang berbeza. Menurut satu anggaran, penggunaan gula per kapita purata di Amerika Syarikat adalah kira-kira setengah cawan sehari. Ingat bahawa pengambilan gula harian yang dinasihatkan adalah kira-kira 10 sudu teh! Penyakit kencing manis telah diketahui secara khusus untuk mengganggu fungsi normal badan.

Satu korelasi yang kukuh antara gula dan ekzema telah dikaji dan ditubuhkan, walaupun ia tidak berkaitan dengan gula penggunaan tetapi pengendalian gula. Bakers dan confectioners, kerja-kerja utama melibatkan pengendalian gula setiap hari. Gula yang biasanya sudah kira-kira 500 c supaya ia akan melebur dan boleh dibubarkan ke dalam produk makanan. Dengan terlibat dalam penyediaan resipi itu artis gula mengalami masalah kulit yang pelbagai terma teraruh pada tangan mereka.

Diet yang sihat dan pemakanan yang baik adalah penting untuk mengekalkan kulit yang baik. Kulit adalah organ terbesar badan kita terikat untuk menjejaskan terjejas oleh apa-apa penyelewengan yang besar sebagai pengambilan apa-apa produk makanan yang diketahui mempunyai kesan tidak menguntungkan ke atas kesihatan kita. Walaupun tidak dapat dikatakan tertentu sama ada atau tidak gula menyebabkan ekzema, ia adalah bernilai mengingati. Dengan alahan makanan yang sedang diperhatikan sehingga 30% kanak-kanak, gula mungkin memainkan peranan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *