Susu Thistle boleh membantu dengan Cirrhosis, batu karang dan Hepatitis masalah hati

Susu Thistle boleh membantu dengan Cirrhosis, batu karang dan Hepatitis masalah hati

Susu thistle, botanically Silybum Adans, adalah ahli keluarga daisy yang berasal dari Mediterranean, Timur Tengah dan Afrika Utara tetapi telah juga diperkenalkan untuk California dan bahagian bahagian Timur Amerika Syarikat, dan boleh membantu masalah seperti sirosis, batu karang dan hepatitis.

Walaupun ia telah direkodkan sebagai digunakan semasa zaman pertengahan sebagai tonik untuk hati, ianya hanya relatif Tempahan bahawa komponen-komponen kimia yang telah disiasat. Analisis menunjukkan kehadiran flavonoid yang sehingga kini tidak diketahui, yang diberi nama silymarin. Secara umum, flavonoid yang antioksidan kuat yang didapati dalam banyak buah-buahan dan sayur-sayuran yang memakan radikal bebas yang menyebabkan kerosakan yang begitu banyak kepada badan kita.

Radikal bebas adalah molekul yang tidak stabil yang dijana melalui pencemaran, Merokok, asap Kereta, perticides dan sebagainya, dan yang memusnahkan sel-sel badan yang mempercepatkan penuaan. Mereka juga oxidise lipid ketumpatan rendah (LDL) yang membawa air-tidak larut, Kalis kolesterol melalui darah ke dalam arteri di mana ia diperlukan untuk membaiki kerosakan, mengakibatkan pemendapan berlebihan dan aterosklerosis yang boleh menyebabkan angin ahmar dan penyakit jantung.

Antioksidan mop ini seperti SPAN, dan sebahagian daripada jenis molekul yang kita boleh makan dan minum yang sihat. Kumpulan silymarin flavonoid tertarik terutama kepada hati di mana mereka bertindak sebagai agen antihepatoxic yang menghalang hati menjadi diracun. Tetapi mengapa perlu hati yang diracun saya boleh mendengar anda bertanya, dan Apakah racun yang terlibat? Kita boleh mengelakkan mereka? Ia adalah satu soalan yang sangat relevan, dan salah satu yang akan membuat anda hairan, setiap kali anda meninggalkan rumah anda, terutamanya jika anda tinggal di bandar besar atau kawasan perindustrian.

Merokok Rokok, bekerja dengan sebatian organik yang tidak menentu yang anda boleh bernafas, seperti cat dan pelarut dakwat percetakan, wasap ekzos kereta dan enjin diesel, cerobong kilang belching keluar Tan asap, analgesik seperti paracetamol, racun makhluk perosak pada buah-buahan dan sayur-sayuran yang anda telah gagal untuk mencuci, alkohol, dan sebagainya, dan sebagainya, dan sebagainya.

Semua ini perlu dikeluarkan dari badan anda atau anda akan mati, awash dengan semua racun ini yang anda telah ditelan, antara sengaja dan sesetengah tidak. Organ yang melakukan ini adalah hati anda: loji kimia powerhouse tubuh yang membawa berjuta tindak balas biokimia setiap hari. Hati anda menukarkan semua racun ini ke dalam molekul yang boleh boleh dipam jauhnya melalui badan anda secara semulajadi. Walau bagaimanapun ia meletakkan tekanan yang besar kepadanya, dan walaupun hati anda memerlukan rehat yang kadang-kadang, atau bahkan hanya sedikit idamkan tonik akan tetap ia gembira.

Thistle susu telah digunakan untuk hanya tujuan itu, terutamanya apabila hati telah toxified dengan alkohol yang berlebihan, keracunan racun makhluk perosak atau bahkan hepatitis. Silymarin yang pada mulanya coats sel-sel hati mengikat membran sel daripada dinding sel, supaya toksin akan menghalang dari memasuki sel-sel. Sifat-sifat antioksidan kemudian meneutralkan sebarang radikal sekarang yang menyebabkan kerosakan kepada sel-sel hati.

Ia juga membantu untuk merangsang penghasilan protein untuk membantu proses penyembuhan, dan mengurangkan cystic itulah pembangunan orang-ramai yang berserabut di luar sel-sel hati yang disebabkan oleh sel-sel yang rosak, yang mengeluarkan bahan-bahan seperti collagens di luar sel ke dalam badan besar hati. Akhirnya, thistle susu membantu untuk menghalang aktiviti sistem imun yang menyebabkan keradangan sel-sel yang rosak.

Silymarin bertindak sangat khusus pada hati, dan sering digunakan oleh pakar-pakar perubatan dalam rawatan apa-apa syarat yang hati seperti demam kuning, hepatitis, kanser hati dan cirrhosis. Selain daripada kesan-kesan sendiri ternyata bahawa ia merangsang penghasilan glutathione yang juga merupakan antioksidan tripeptide semulajadi yang sangat kuat yang dihasilkan oleh badan apabila ia berada di bawah tekanan oksidatif. Kesan kanser dan beberapa penyakit bukanlah Penyembuhan, tetapi untuk membenarkan hati untuk terus menyahtoksin tubuh apabila sebaliknya ia mungkin gagal dan membawa kepada masalah keracunan daripada pesakit mungkin tidak dapat memulihkan.

Kerana regeneratif kuasa luar biasa dalam hati, thistle susu ini dapat merangsang ke dalam membaiki kerosakan dengan dan mengembangkan sel-sel yang baru untuk menggantikan yang rosak. Ini adalah sebab keberkesanannya dalam penyakit-penyakit degeneratif yang sebaliknya sangat serius. Ia sering ditetapkan oleh doktor untuk pesakit-pesakit yang mengambil beberapa ubat-ubatan yang berbeza. Yang membantu hati untuk metabolisme ubat-ubat ini, sejak tanpa ia, mungkin perjuangan untuk menyediakan benar keberkesanan ubat tersebut.

Setakat ini kita telah telah menumpukan hati, tetapi susu thistle mempunyai sifat-sifat lain yang tidak berkaitan secara langsung dengan fungsi hepatik. Ia boleh membantu untuk menggalakkan pengeluaran hempedu di pundi hempedu dan jadi memberi sistem penghadaman rangsangan apabila diperlukan, di mana ia juga bertindak sebagai julap sederhana. Walau bagaimanapun, ia juga boleh membantu pesakit-pesakit yang mengalami kedua-dua kehilangan najis dan sembelit yang disebabkan oleh kesan. Ia juga boleh membantu untuk melegakan batu karang, walaupun ujian perubatan biasanya dijalankan pertama untuk memastikan mereka tidak terlalu besar untuk thistle susu untuk mengendalikan.

Ia juga adalah anti-radang, dan berguna dalam rawatan jerawat dan maklum-balas keradangan yang lain, dan juga untuk inflammations dalam pundi hempedu, buah pinggang dan pundi kencing. Terdapat beberapa kesan sampingan yang serius, walaupun, kerana susu thistle rids badan daripada toksin, racun ini boleh menyebabkan masalah seperti cirit-birit, sakit kepala dan sakit perut. Perlu diingat bahawa anda melepaskan racun dari hati ke dalam sistem anda supaya mereka boleh dibuang dengan cara biasa, dan mereka akan meletakkan perjuangan di sepanjang jalan. Walau bagaimanapun, thistle susu biasanya akan menang pada akhirnya.

Tiada buat masa ini kelihatan tiada isu-isu jangka panjang dengan mengambil susu thistle sebagai suplemen dalam tempoh yang panjang, dan ia adalah cara yang baik untuk mengekalkan hati yang sihat. Perlu diingat bahawa hati adalah loji kimia badan, di mana kebanyakan tindak balas biokimia hidup mengambil tempat, dan tanpa kita tidak boleh hidup. Akal, oleh yang demikian, untuk menjaga hati anda, dan thistle susu adalah salah satu cara untuk berbuat demikian; Sesetengah akan mengatakan cara terbaik.

Ingatlah bahawa, walaupun susu thistle boleh membantu dengan sirosis, batu karang dan hepatitis hati masalah, anda perlu bersedia untuk berjuang pendek sebelum ia menang hari ini. Sentiasa rujuk doktor keluarga anda untuk diagnosis jelas sebelum sendiri menetapkan herba sebagai rawatan. Doktor anda boleh menasihatkan anda sebagai kursus betul tindakan mengambil sekali didiagnosis dengan ujian darah hati terlebih dahulu. Tetapi, untuk meningkatkan kesihatan secara keseluruhan dan Kesihatan susu thistle suplemen herba yang besar untuk mengambil secara harian.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *