Susu dan madu – resepi untuk kesihatan yang baik

Susu dan madu – resepi untuk kesihatan yang baik

Bagaimana pula mengambil segelas susu masam dan madu pada permulaan setiap hari?

Bifidobacteria adalah Kumpulan bakteria yang baik, mesra, yang penting untuk kehidupan dan kesihatan yang baik dan amat penting untuk kesihatan dan fungsi sesuai saluran gastrousus (GI). Salah satu cara untuk meningkatkan populasi Bifidobacteria dalam usus adalah dengan memakan makanan yang mengandungi prebiotics–nutrien yang merangsang pertumbuhan probiotik Acidophillus dan bakteria Bifidus. Kajian yang dijalankan di Michigan State University telah menunjukkan bahawa madu, pemanis semula jadi yang terdiri daripada vitamin, enzim, mineral dan antioksidan, mengandungi sejumlah karbohidrat fermentable yang mengandungi pelbagai oligosakarida yang boleh fungsi prebiotics mempertingkatkan pertumbuhan, aktiviti dan daya maju bifidobacteria susu dan produk tenusu seperti meletak Tempe.

Madu dikenali sebagai majmuk terdiri daripada molekul gula fruktosa yang berkaitan bersama-sama dalam rantaian panjang–fructooligosaccharide (FOS), yang juga boleh dalam tumbuh-tumbuhan lain seperti Jerusalem artichoke berubi, bawang, sayur, barli, Rai, oat. FOS juga disediakan sebagai tambahan Pemakanan dan industri makanan adalah melompat ke atas gerabak band dengan menambah FOS seperti madu untuk meletak, dan menggabungkan susu dan madu kepada bentuk makanan yang sihat. Faedah-faedah dari FOS adalah pelbagai. Mereka membantu membawa lembapan melalui sistem penghadaman dan oleh itu menggalakkan pergerakan usus yang sihat. Pertumbuhan bakteria baik dalam menggalakkan pengeluaran asid lemak rantaian pendek, yang merendahkan pH, menghalang bakteria tidak sihat tanah detoksifikasi karsinogen dalam diet. FOS membantu mengurangkan gula dalam darah dan paras kolesterol dengan mengurangkan penyerapan karbohidrat dan lemak ke dalam aliran darah, menyihatkan sel-sel dalam usus yang penting untuk kesejahteraan penghadaman dan mencegah sembelit. Meningkatkan penghadaman adalah kunci untuk mewujudkan kesihatan yang baik. Apabila berada dalam Kesihatan yang baik, kita menyingkirkan bahan buangan dan toksin melalui tetap pergerakan usus dan menghapuskan membina sehingga mikro-organisma yang tidak sihat dan toksin dalaman, menyediakan yang kuat dan utuh usus penghalang untuk mencegah kebocoran cebisan-cebisan makanan yang dihadam ke dalam aliran darah. Lebih banyak penyelidikan boleh didapati dan kita belajar lebih lanjut mengenai bakteria dan bagaimana ia mempengaruhi kesihatan kita, yang lebih penting probiotik kedua-dua dan prebiotic produk akan menjadi dan lebih ubat-ubatan ini rumah seperti susu dan madu, anda akan melihat rak-rak di pasar raya.

Madu juga mempunyai peranan yang besar untuk bermain sebagai pembawa makanan yang mengandungi tahap vitamin dan mineral yang agak tinggi, dan telah ditunjukkan untuk membantu badan menyerap mineral seperti kalsium. Orang tua yang mempunyai risiko yang tinggi untuk patah tulang daripada osteoporosis atau rendah jisim tulang. Salah satu cara untuk mengelakkan ini adalah untuk mengambil kalsium yang mencukupi, dan memastikan bahawa ia diserap. Dan penyelidik di Universiti Purdue telah ditunjukkan dalam penemuan awal bahawa madu yang ditambah susu dapat meningkatkan penyerapan kalsium.

Banyak pembersih wajah dan kulit moisturising produk telah juga dimasukkan susu dan madu sebagai sebahagian daripada bahan-bahan mereka untuk menuntut faedah-faedah Kecantikan itu penghidratan kulit, kelancaran, pembersihan, anti-penuaan dan revitalization. Segelas susu suam dengan satu sudu teh madu juga dikenali sebagai ubat yang baik untuk tidur tidak lena.

Hakcipta Terpelihara (c) 2008 Ruth Tan

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *