Supraspinatus Tendinitis Aka bahu Tendinitis kawasan

Supraspinatus Tendinitis Aka bahu Tendinitis kawasan

Antara pelbagai jenis tendinitis adalah supraspinatus tendinitis. Tendon ini terletak di bahagian bahu. Berikut adalah perbincangan ini bentuk tendinitis.

Supraspinatus Tendinitis
Walaupun sebagai seorang profesional kesihatan menggunakan, kadang-kadang saya mempunyai masalah memahami bagaimana syarat-syarat Kesihatan berasal. Contoh: Bagaimana pula tendonitis jangka mendapatkan ‘dieja dengan salah’? Dan kenapa tidak ia telah diperbetulkan?
Begitu juga, istilah Supra bermaksud “atas”. Spinatus bererti “tulang belakang”.

Menyambung syarat-syarat ini bersama-sama dan anda mendapat “tulang di atas dengan belakang”.
Supraspinatus tendon terletak di bahagian atas bahu dan meluas dalam jarak yang singkat ke pusat otot-otot deltoid bahu. Walau bagaimanapun, tendon ini bukanlah terletak di mana-mana tulang belakang!

Antara beberapa aktiviti yang boleh memulakan supraspinatus tendinitis: Golf, Tenis, Skuasy, tangan-bola, kerja paip, Juruelektrik kerja, kerja Mason, Drywall pemasangan/gantung kerja, kiropraktik kerja, urutan terapi kerja, kerja-kerja pembersihan tingkap dan banyak kilang pekerjaan.

Pendek kata, melalui penggunaan atau penyalahgunaan, tendon supraspinatus adalah sebab ia berkembang.

Apakah sebahagian daripada punca lain tendinitis selain melalui penggunaan yang kita sepatutnya sedar?

Ubat-ubatan preskripsi yang tertentu juga boleh mempunyai kesan yang buruk pada tendon. Contoh: antibiotik fluorogiunolone, nama jenama Cipro, Floxin, Levaquin, yang ditetapkan untuk merawat pundi kencing, pernafasan dan jangkitan lain. Ciprofloxacin juga, Enoxacin, Lomefloxacin dan Ofloxacin. Ubat-ubatan ini sebenarnya boleh menyebabkan tendinitis!

Sesetengah ubat-ubatan seperti Baycol Zocor, Lipitor, merendahkan kolesterol. Pravachol. Lescol, dan Mevacor kadang-kadang boleh memulakan satu keadaan yang dipanggil Rhabdomyolysis (kemerosotan otot). Ini sudah tentu, turut menjejaskan menjejaskan tendon.

Akhirnya, seperti yang kita umur (menjadi ‘ secara kronologi berbakat’) kita menjadi calon untuk tendinitis walaupun lebih digunakan bukanlah satu faktor. Sebabnya ialah kita kehilangan otot besar-besaran, kekuatan otot, otot, dan keanjalan otot. Ini turut menjejaskan menjejaskan tendon. “Lakukan sesuatu yang baik untuk otot-otot, dan anda akan melakukan sesuatu yang baik untuk tendon.” (Artikel yang diterbitkan oleh Dr. Edward Holtman, D.C. selanjutnya menjelaskan teori ini.)

Kecederaan tendon langsung juga boleh menyebabkan tendinitis.

Usia tendinitis supraspinatus berkaitan

Semakin kita berusia, kita hilang kekuatan otot yang besar-besaran, otot, otot, dan keanjalan otot. Ini secara langsung telah menjejaskan tendon kerana kesihatan otot yang baik mencerminkan kesihatan tendon yang baik.

Satu hal yang kebanyakan orang tidak tahu adalah tendinitis suka pergi kronik. Apakah perbezaan antara akut dan kronik Masalah kesihatan akut yang menyelesaikan dirinya (dengan bantuan) dalam masa yang agak singkat. Masalah yang kronik, di sisi lain, memerlukan bantuan yang lebih kerap untuk satu tempoh masa; mungkin seumur hidup. Contoh: Kencing manis, sesetengah jantung isu-isu kesihatan, dan sebagainya.

Tendinitis suka pergi kronik, terutamanya jika pesakit yang berterusan untuk menggunakan, atau over-use yang terlibat-otot dan tendon. Selebihnya adalah yang terbaik! Walau bagaimanapun, Semua orang perlu menjadi mendapat pekerjaan; tetapi jika ia menjejaskan tendon, salah satu mesti memaafkannya kerja-kerja yang berat dan menganggap kerja-kerja ringan.
Apa yang sedang dilakukan untuk Tendinitis?

Doktor keluarga (M.D.) selalunya akan memesan ubat-ubatan anti-radang dan kadang-kadang Suntikan kortison. Langkah-langkah ini, jika terbukti sementara, akan incline doktor untuk menghantar pesakit ke P.T. (terapi fizikal).

Terapi fizikal sering menjadikan pesakit parah kerana miliknya di P.T. di “menggalakkan” pesakit untuk menjalankan otot latihan (dan ini adalah apa yang dimulakan masalah di awal!) Apabila pesakit mengisytiharkan, “ini membuat saya merasa lebih teruk.” P.T. yang paling sering menjawab; “Tiada kesakitan, tiada keuntungan!”

Tambahan pula, P.T. tersebut juga mungkin digunakan haba (walaupun berselang-seli dengan sejuk) dan itu adalah salah sama sekali!

Jika anda belum lagi berjumpa kiropraktor untuk tendinitis anda sendiri, sila berbuat demikian sekarang. Tetapi dia mesti kiropraktor “hands-on”! Tiada rawatan “meriam ruji kosong”. Jika anda tidak baik atau hampir dalam Lawatan 6, anda perlu kepada Lihatlah lanjut.

Setahu saya, Akupunktur bukanlah jawapan sama. Terapi urut membantu, tetapi mestilah disertakan dengan senaman regangan yang khas. Kelemahan kaedah ini adalah bahawa otot-otot perlu mengurut setiap hari untuk hasil yang terbaik.

Malangnya, Terdapat tiada “cepat Perbetulkan” bagi tendinitis: peluru Perak No. Selanjutnya, Terdapat satu losyen, ubat pengasih, pil atau prosedur yang akan menyembuhkan anda tendinitis tiada.
Umum baik serangan musuh dari lebih daripada satu bahagian. Begitu juga, Tendinitis mesti diserang dari semua pihak untuk hasil yang terbaik. Serangan itu termasuk penggunaan yang betul panas dan sejuk, khusus bagi regangan senaman, tambahan khas dan getaran. Lain, seperti yang disebutkan sebelum ini, adalah juga sangat bermanfaat untuk tendon terlibat.

Untuk maklumat lanjut mengenai ini dan lain-lain bentuk tendinitis; Hubungi Dr. Edward Holtman Pejabat: 1-262-673-5650 selepas 10:30 A.M. C.S.T. Isnin hingga Sabtu.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *