Suplemen semulajadi haiwan berbanding haiwan sintetik suplemen

Suplemen semulajadi haiwan berbanding haiwan sintetik suplemen

Suplemen kesihatan haiwan peliharaan adalah berguna dalam merapatkan kekurangan pemakanan untuk haiwan peliharaan. Realiti kebanyakan haiwan Diet adalah bahawa terdapat beberapa nutrien yang mereka tidak akan mendapat (dari orang-orang Diet). Namun mereka adalah nutrien yang mereka perlukan, untuk mereka optimum kesejahteraan. Untuk merapatkan jurang nutrisi dalam soalan, ia menjadi perlu untuk menggunakan apa yang kita jangka sebagai suplemen kesihatan haiwan peliharaan. Jika tambahan itu tidak mengambil tempat, haiwan berkenaan dibiarkan tidak mendapatkan nutrien dalam soalan. Haiwan kesayangan yang kemudiannya ditinggalkan dengan apa-apa untuk melindunginya daripada mengalami masalah kesihatan disebabkan oleh kekurangan nutrien tersebut. Sesiapa yang membeli-belah untuk makanan tambahan Kesihatan haiwan kesayangan yang berakhir dengan pilihan sama ada akan bagi tambahan Kesihatan haiwan kesayangan yang asli atau yang berterusan untuk tambahan Kesihatan haiwan kesayangan yang sintetik.

Suplemen kesihatan haiwan kesayangan yang asli adalah apa yang anda dapat daripada bahagian tumbuhan (atau, dalam sesetengah kes yang sangat sedikit, dari beberapa haiwan kesayangan haiwan lain). Makanan tambahan Kesihatan haiwan kesayangan yang sintetik adalah orang-orang yang anda telah datang masuk dengan di dalam makmal, dengan mencampurkan bahan-bahan kimia yang pelbagai mengikut peratusan yang tertentu.

Suplemen semulajadi haiwan dianggap, oleh kebanyakan orang sekurang-kurangnya, sebagai lebih selamat daripada suplemen kesihatan haiwan kesayangan sintetik. Ada, sudah tentu, yang bertanding, dengan alasan bahawa bahan-bahan yang pergi ke dalam membuat makanan tambahan Kesihatan haiwan kesayangan yang sintetik dengan teliti akan dianalisis manakala bahan-bahan yang pergi ke dalam membuat makanan tambahan Kesihatan semulajadi haiwan kesayangan yang kononnya tidak tertakluk kepada analisis tersebut. Tetapi pernyataan bahawa Walau apa pun, masih ramai yang berasa bahawa suplemen kesihatan haiwan kesayangan yang asli adalah pertaruhan yang lebih selamat daripada suplemen kesihatan haiwan kesayangan sintetik.

Apabila ia datang untuk jangka masa panjang, supplementations nutrien yang berterusan, ramai yang lebih selesa dengan idea kerana haiwan kesayangan mereka suplemen semulajadi haiwan berbanding dengan idea menggunakan suplemen kesihatan haiwan kesayangan yang sintetik – kesan-kesan jangka panjang yang tidak boleh yang jelas. Tetapi apabila Pentadbiran tambahan haiwan secara jangka pendek (dengan objektif berkemungkinan berhadapan dengan beberapa masalah kesihatan sudah nyata yang disebabkan oleh kekurangan nutrisi), kebanyakan orang lebih suka untuk membuat penggunaan suplemen kesihatan haiwan kesayangan yang sintetik.

Kebanyakan suplemen kesihatan haiwan kesayangan yang sintetik yang datang ke dalam pasaran dalam beberapa hari akan direka untuk memberi haiwan-haiwan pelbagai nutrien, manakala kebanyakan suplemen kesihatan haiwan kesayangan yang semulajadi boleh memberikan hanya beberapa nutrien (tambahan). Tetapi sekali lagi, ia adalah juga diperhatikan bahawa terdapat sesetengah suplemen kesihatan haiwan kesayangan yang sintetik yang biasanya direka untuk menyediakan satu nutrien tertentu, yang sangat spesifik. Mereka biasanya digunakan dalam rawatan masalah kesihatan yang sudah nyata, yang dianggap manifesting disebabkan kekurangan nutrien tersebut.

Cost-Wise, suplemen semulajadi haiwan dijangka akan menjadi lebih murah daripada suplemen kesihatan haiwan kesayangan sintetik. Tetapi ini tidak sentiasa bertukar menjadi kes. Terdapat beberapa pembuat makanan tambahan Kesihatan haiwan kesayangan yang asli yang berpendapat bahan-bahan (semulajadi) yang digunakan dalam membuat apa-apa makanan tambahan yang, malah, lebih sukar diperolehi daripada bahan-bahan kimia sintetik yang dicampurkan bersama-sama datang dengan suplemen kesihatan haiwan kesayangan yang sintetik. Dan sebab itu, mereka cenderung untuk mencari justifikasi untuk menjual suplemen kesihatan haiwan kesayangan yang semulajadi mereka pada harga yang lebih tinggi daripada suplemen kesihatan haiwan kesayangan sintetik.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *