Suplemen kesihatan dan penyakit: Fakta sedikit yang diketahui

Suplemen kesihatan dan penyakit: Fakta sedikit yang diketahui

Peminat kesihatan seperti untuk mengelakkan penyakit-penyakit seperti wabak dengan mengambil di kelapa sawit-ful vitamin tambahan setiap hari. Tetapi anda benar-benar tidak perlu takut kepada penyakit, dan anda benar-benar harus lebih pilih-Pilih mengenai suplemen vitamin anda. Berikut adalah beberapa fakta yang anda perlu tahu:

* Penyakit adalah satu tabiat

Nombor satu punca penyakit adalah keracunan dan tekanan. Apabila anda tidak makan sihat atau sentiasa kekurangan tidur, toksin dan tekanan hormon mengumpul ke titik yang bertindak badan balas secara tiba-tiba dan radikal untuk melepaskan menghapuskan toksin dan tekanan (ini adalah apabila anda mendapat sakit).

Mengambil ubat-ubatan hanya menyekat gejala-gejala dan memberikan kelegaan yang sementara sahaja – badan akan dipaksa untuk menghapuskan toksin, walaupun dengan cara yang lebih kuat, dan anda akan mendapat melanda dengan sejenis penyakit yang lebih teruk. Selesema biasa adalah satu contoh yang sangat baik ini. Kerap menekan sejuk dengan ubat-ubatan boleh menjadikan ia selesema. Apabila yang ditindas itu boleh menjadi asma, maka letusan kulit dan mungkin kemudian menghasilkan kanser dan masalah jantung yang teruk.

Masa yang akan datang, anda mempunyai sejuk, anda mungkin mahu hanya biarkan ia menjadi (tiada ubat) dan sebaliknya minum jus buah-buahan dan air yang lebih banyak.

* Vitamin suplemen tidak pengganti untuk diet kesihatan yang

Mengambil perhatian terhadap perkataan “tambahan”, yang bermakna bahawa mereka hanya bertindak sebagai sokongan atau menambah sumber utama pemakanan. Kerana ia adalah, vitamin dan mineral dalam badan anda tidak dapat diserap dengan perut kosong. Sumber terbaik vitamin dan mineral adalah buah-buahan yang mentah dan sayur-sayuran.

Dalam mereka bentuk sintetik, vitamin dan mineral adalah sukar untuk menyerap oleh badan – mereka mempunyai struktur kimia yang berbeza daripada nutrien yang didapati dalam makanan yang mentah dan belum diproses. Sebahagian nutrien yang ditemui dalam vitamin sintetik dihapuskan oleh badan.

* Suplemen vitamin yang terbaik adalah “chelated”

Bentuk suplemen vitamin adalah orang-orang yang chelated. Vitamin chelated Pas usus ke dalam aliran darah dan lebih mudah. Mineral dalam suplemen kesihatan chelated terikat kepada asid amino, iaitu di bangunan blok protein.

Chelation membantu mineral yang bergerak lebih mudah di usus ke dalam aliran darah dalam badan. Sel-sel badan kemudian menarik keluar nutrien ini daripada darah. Sebaik sahaja mereka berada di dalam sel-sel badan, vitamin dan mineral dalam kesihatan anda chelated tambahan kemudian menggalakkan tindak-balas kimia dalam tubuh yang diperlukan untuk kesihatan yang baik.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *