Suplemen herba berbanding ubat-ubatan preskripsi – kebaikan dan keburukan

Suplemen herba berbanding ubat-ubatan preskripsi – kebaikan dan keburukan

Kita semua tahu kesan sampingan yang negatif yang boleh menyebabkan sesetengah ubat-ubatan preskripsi. Sesungguhnya, banyak ubat-ubatan mempunyai cadangan rasmi untuk kegunaan tidak lagi daripada lebih tiga bulan pada satu-satu masa (terutamanya dengan anti-depressants dan lain-lain ubat preskripsi mengubah mood). Namun apa yang kita tahu tentang alternatif; herba tambahan, dan perlu kita akan ditching satu lagi?

Dalam satu perkataan: No.

Selama bertahun-tahun suplemen herba telah telah dilihat oleh profesional perubatan dan banyak penduduk mahupun sebagai ‘bodoh’ dan membuang-buang waktu. Lagi di tahun-tahun kebelakangan dalam industri perubatan telah duduk di dan mengambil notis beberapa bukti klinikal memandangkan suplemen herba yang banyak mempunyai kesan positif kepada kesihatan kita. Ini tidak bermakna bahawa doktor-doktor dan ubat Syarikat seperti Malaysia dan Bayer harus berhenti menghasilkan ubat-ubatan mereka dibuat untuk preskripsi tetapi bukan bahawa mereka harus berat yang akan menjadi lebih bermanfaat kepada pesakit atau keadaan perubatan mereka.

Terdapat no cara berkata yang lebih baik daripada makanan tambahan herba dan ubat-ubatan preskripsi; Setiap satu mempunyai merit mereka sendiri dan downfalls mereka sendiri. Namun apabila ia datang untuk menentukan apa yang perlu dilakukan tentang kesihatan kita sendiri ada sesuatu yang boleh kita lakukan. Cuba membincangkan idea-idea anda tentang menggunakan suplemen herba dengan doktor anda. Jika mereka menolak idea tetapi keadaan anda tidak teruk kemudian cadangkan anda mencuba suplemen untuk seminggu dan lihat Apakah kesan (misalnya, menggunakan oatmeal scrubs dua kali setiap hari untuk ekzema Bukan steroid krim yang nipis kulit). Ia adalah penting untuk memeriksa ubat-ubat herba dengan pengamal perubatan kerana terdapat beberapa tumbuhan dan ekstrak yang boleh menjadi berbahaya untuk sesetengah pesakit.

Ingat, apa yang anda lakukan dengan badan anda sendiri adalah pilihan anda dan apabila ia datang kepada ubat-ubatan preskripsi anda sentiasa tidak mengambil mereka. Ia adalah suatu perkara yang akal dan jika keadaan anda tidak teruk atau kehidupan yang mengancam kemudian mempertimbangkan alternatif sampingan kesan-percuma, semulajadi herba sebelum Menyelam turun ke dalam ahli kimia.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *