Superfood #1 baru: Antioksidan paling berkuasa dikenali di dunia

Superfood #1 baru: Antioksidan paling berkuasa dikenali di dunia

Terdapat penemuan menggemparkan dalam bidang kesihatan dan pemakanan. Walaupun ia telah ditunjukkan dalam media dan menjadi satu buzz bawah tanah, ianya masih tidak diketahui secara amnya. Ia merupakan anti-penuaan dan kesihatan yang re-vitalizing kuasa sedikit buah Brazil, kini diisytiharkan superfood #1 yang baru: acai berry.

Sebelum penemuan ini hari blueberry yang disanjungi sebagai Tempahan nutrien makanan kaya. Ia telah diiktiraf bagi sifat-sifat antioksidan yang amat kuat.

Antioksidan adalah penting untuk kesihatan badan. Dalam proses semulajadi badan bekerja, sel-sel sentiasa metabolis. Ini mencipta bahan sampingan yang dipanggil radikal bebas. Radikal bebas adalah molekul yang kehilangan elektron. Radikal bebas akan berusaha menstabilkan dirinya dan mencuri elektron dari sel yang sihat. Ini mewujudkan lagi radikal bebas yang menyebabkan kerosakan sel yang lebih banyak. Proses bola salji seperti yang kita umur dan akhirnya kami mula merasa kesannya pada sekitar usia 35 atau 40 – kesan domino kerosakan sel secara besar-besaran yang tidak dirawat. Perkara-perkara mula berlaku.

Kerana aliran tidak berdaftar radikal bebas yang merosakkan sel-sel kita mula melihat ARMD, penuaan dan penyakit. Radikal bebas boleh menyerang dinding sel, merosakkan DNA, dan memulakan proses yang boleh memulakan kanser. Mereka boleh menyerang sel dan menyebabkan mitokondria, powerhouse sel, untuk melambatkan atau berhenti bekerja sama sekali. Bergantung kepada di mana ini berlaku, ia boleh mengganggu kebanyakan sistem semulajadi badan – dari memodulatkan menembak untuk keseimbangan hormon.

Antioksidan adalah molekul yang dimuatkan dengan tambahan percuma elektron. Dengan menyediakan badan dengan sumber kuat luar antioksidan, radikal kini mampu menstabilkan diri dengan mendapatkan elektron mereka dari antioksidan bukannya dari sel-sel anda. Ini seterusnya mengelakkan kerosakan sel.

Blueberry di makan dengan anthocyanins, fitonutrien antioksidan yang yang jauh lebih berkuasa sumber antioksidan daripada vitamin A dan E. Anthocyanins telah ditunjukkan untuk meneutralkan kerosakan radikal bebas yang boleh menyebabkan keadaan kesihatan yang begitu banyak, seperti katarak, vena varikos, peptic ulser, penyakit jantung, kanser – senarai menyala dan.

Blueberry telah diiktiraf sebagai jauh lebih kuat dalam membekalkan antioksidan daripada wain. Kini ia telah digantikan sebagai orang kaya nutrien #1, antioksidan makan anti-penuaan superfood oleh acai berry (diucapkan ah-mengeluh-ee).

Acai berry mengandungi pelbagai khasiat antioksida yang sama sebagai blueberry, anthocyanins, kecuali di FAR jumlah yang lebih besar. Blueberry telah ditunjukkan untuk menyampaikan anthocyanins 38% lebih daripada wain merah. Acai berry telah ditunjukkan sebagai antioksidan 33 kali lebih berkuasa daripada wain merah dan 5 kali lebih kuat daripada ginko biloba.

Dr. Nicholas Perricone dalam bukunya baru janji Perricone panggilan acai berry, makanan yang paling sempurna di planet ini. Ia kadar #1 beliau senarai cadangan bahan-bahan yang sepuluh untuk kelihatan dan berasa lebih muda, menikmati revitalized kesihatan dan nyah-pecutan proses penuaan.

Acai berry adalah juga sangat unik, sedang makan dengan begitu banyak khasiat. Ia mempunyai asid amino yang tidak pernah kedengaran daripada buah-buahan dan sayur-sayuran di Amerika Utara. Ia mempunyai kandungan protein telur, asid lemak minyak zaitun dan kaya dengan vitamin A dan B. Ia adalah makanan yang ‘multivitamin’!

Mengambil ia mempunyai manfaat kesihatan yang luar biasa. Walaupun anda sihat anda mungkin akan perasan kesan-kesan yang positif kerana anda memperkenalkan pemakanan yang lebih seimbang kepada badan anda, termasuk peningkatan tenaga dan kejelasan mental.

Antioksidan telah diiktiraf sebagai satu bahagian penting dalam diet kita untuk memulihkan kesihatan dan mencegah penyakit pada masa hadapan. Kini kami mempunyai akses kepada antioksida paling berkuasa yang pernah ditemui. Ini boleh membawa kesihatan kita ke tahap yang baru.

Apakah cara terbaik untuk menambah yang eksotik acai berry diet anda? Penghantaran terbaik antioksidan adalah sebaik-baiknya dalam bentuk cecair, jadi mencari produk jus. Mencari syarikat yang bertanggungjawab membantu untuk memulihara hutan-hujan Brazil. Sebaik-baiknya Syarikat adalah salah satu yang paling hampir dengan sumber, penuaian dan pemprosesan di Brazil. Pastikan Syarikat mempunyai pemprosesan farmakologi kualiti yang tertinggi untuk memastikan bahawa anda akan mendapat produk yang terbaik, dan hasil yang terbaik.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *