Stok Penny lima ini dapat keuntungan dari pelan kesihatan Obama

Stok Penny lima ini dapat keuntungan dari pelan kesihatan Obama

Terdapat beberapa industri yang telah dibuat orang duit seperti banyak sebagai penjagaan kesihatan. Stok kesihatan – terutamanya kecil-caps – cenderung untuk pergi dari menjadi di bawah radar untuk melebihi jangkaan dalam sekelip mata. Orang-orang yang telah foresight untuk mendapatkan di awal mempunyai peluang untuk mendapat durian runtuh…

Terdapat juga beberapa industri yang fates yang secara langsung berkaitan dengan Uncle Sam. Penjagaan Kesihatan, Bioteknologi, dan perubatan stok hidup dan mati oleh belanjawan Persekutuan Kesihatan, dan tertanya-tanya dengan pelan kesihatan rasmi Obama yang disebarkan kepada orang ramai tidak begitu lama yang lalu, berjuta-juta pelabur adalah sama hanya bagaimana pelan ini akan memberi kesan kepada saham-saham Syarikat kegemaran mereka.

Dalam dunia saham sesen pun, mendapat lebih menarik…

Dalam bajet Presiden Obama, beliau menggariskan tiga bidang yang di mana dolar awam akan digunakan untuk jualan bahan api pada syarikat-syarikat swasta: pelaksanaan Kesihatan IT, penyelidikan perubatan, dan perbelanjaan Medicare.

Kesihatan yang ia adalah suatu topik hangat semasa pilihanraya, dan ia terus menarik Persekutuan dolar sekarang bahawa Obama di dalam pejabat. “Kita akan pastikan bahawa pejabat setiap doktor dan pihak hospital di negara ini yang menggunakan teknologi canggih dan rekod perubatan elektronik supaya kita boleh mengurangkan kerenah birokrasi, mengelakkan kesilapan perubatan, dan membantu menjimatkan berbilion-bilion dolar setiap tahun,” kata Presiden.

Beliau adalah susulan itu dengan menyediakan 19 bilion cukai dolar untuk membantu Hospital pergi digital.

Dan seumpamanya, syarikat-syarikat yang menyediakan teknologi rekod perubatan elektronik (kebanyakan daripadanya adalah kecil-caps) akan melihat peningkatan minat dari pelabur. Dua saham kecil-cap yang telah mendapat manfaat daripada kepentingan itu termasuk sistem kualiti (NASDAQ: QSII), sehingga 33% di akhir bulan, dan Patriot saintifik (PTSC.OB), sehingga 20% dalam tempoh tiga minggu lepas.

Penyelidikan Perubatan merupakan kawasan yang lain di mana saham-saham kecil-cap akan melihat satu kebangkitan semula minat. Ada stok penny farmaseutikal yang menyelidik dan membangunkan rawatan dadah tempahan untuk segala-galanya yang merunsingkan kami, dan mereka sudah bersedia untuk meneroka ke dalam $1.1 bilion dalam pembiayaan untuk menyelidik keberkesanan rawatan perubatan kerajaan.

Lebih pada nasib Stok Penny, pelanggan akan melihat kesan daripada wang itu tangan pertama. Hari ini, mereka berpeluang memunggah saham Dendreon (NASDAQ: DNDN) untuk 255% keuntungan.

Manakala DNDN mungkin telah salah satu gainers lebih besar, beberapa ubat-ubatan lain yang kecil telah sehingga dua digit tahun ini juga.

Medicare adalah tempat akhir di mana dolar Kesihatan Uncle Sam boleh trickle ke portfolio anda. Anda lihat, syarikat-syarikat insurans kesihatan dan penjagaan kesihatan yang paling peribadi bil Medicare bagi perkhidmatan yang disediakan kepada pesakit merangkumi. Campuran yang terdapat dalam beberapa nama-nama kecil-cap-WellCare (NYSE: WCG) dan Amerigroup (NYSE: AGP), sebagai contoh.

Apabila kerajaan melakukan memperluaskan Medicare pembiayaan, ia bermaksud perkara-perkara yang besar ini kontraktor Medicare. Bukan sahaja mereka mempunyai peluang untuk meningkat jumlah mengaku lebih pesakit yang ditaja oleh kerajaan, tetapi mereka menjadi sasaran yang masak untuk pengambilalihan oleh penanggung insurans kesihatan yang lebih besar seperti Kumpulan UnitedHealth (NYSE: Universiti New Hampshire).

Mahu membuat wang pada stok penjagaan kesihatan? Melabur wang anda di mana perbelanjaan kerajaan kepada mereka, dan peluang anda untuk mengaut keuntungan dari stok sen adalah disangkalkan lagi tinggi.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *