Stephens Johnson Sindrom adalah penyakit kulit.

Stephens Johnson Sindrom adalah penyakit kulit.

Stephens Johnson Sindrom adalah penyakit kulit biasa yang biasanya disebabkan oleh Alergi atau kesan-kesan sampingan ubat-ubatan tertentu. Sindrom adalah keadaan perubatan yang sangat serius alam semula jadi yang kebanyakannya memberi kesan kepada kulit dan menyebabkan keradangan membran mukus. Sesetengah ubat-ubatan tertentu yang termasuk anti-convulsants dan antibiotik seperti penisilin dan sulfa bertanggungjawab ke atas penyakit ini.

Beberapa jenis penyakit dan jangkitan adalah juga bertanggungjawab menyebabkan Sindrom Stevens – Johnson. Laporan kesan ini mencadangkan bahawa 25 peratus hingga 50 peratus Sindrom Johnson Stephens kes-kes berkaitan dengan sebab-sebab yang undetermined. Membran mukus adalah sasaran utama penyakit.

Penyelidikan Perubatan Sehubungan dengan ini memberitahu bahawa beberapa bahagian tubuh seperti sistem penghadaman, mata, sistem reparatory dan paru-paru mempunyai membran mukus. Sindrom Stevens – Johnson mempunyai kesan yang sangat mendalam pada bahagian-bahagian tubuh manusia.

Preskripsi ubat-tahan sakit seperti Celebrex (celecoxib), Daypro dan Bextra (valdecoxib) serta melalui kaunter ubat tahan sakit seperti ibuprofen Kumpulan ubat-ubatan seperti Motrin Motrin dan Advil kanak-kanak dilaporkan mempunyai kesan-kesan sampingan yang menyebabkan Sindrom Johnson Stephens. Kokain adalah memasukkan tempahan dalam senarai ubat-ubatan yang menyebabkan penyakit kulit.

Jika kita mengkaji aspek teknikal – Stevens Johnson Sindrom, kami akan datang untuk mengetahui bahawa ia adalah yang imun hipersensitif mediated kompleks atau keadaan alahan. Berkesan dan paling penting pembelaan terhadap penyakit tersebut adalah untuk membuang allergen yang telah menyebabkan Sindrom. Walau bagaimanapun, ia adalah lebih penting untuk berhenti mengambil ubat-ubatan yang menyebabkan penyakit.

Adalah amat disyorkan untuk merawat pesakit Sindrom Stevens – Johnson hanya dengan cara membakar mangsa dirawat. Rawatan segera Sindrom, bagaimanapun, adalah termasuk elektrolit pembetulan dan cecair gantian kerana mangsa penyakit ini kebiasaannya mempunyai kehilangan cecair yang teruk.

Ia adalah agak malang bahawa terdapat tiada berkesan rawatan atau penawar hentian perkembangan Sindrom Johnson Stephen. Syarikat ubat-ubatan mempunyai banyak kes-kes litigasi pampasan belum selesai terhadap mereka.

Stevens Sindrom Johnson – bersama-sama dengan Necrolysis Epidermal toksik atau sepuluh sepatutnya boleh mengancam nyawa syarat-syarat. Biasanya keadaan yang membawa kepada membuat seseorang sihat mematikan atau kadangkala membunuh beliau.

Andaikan salah satu rakan-rakan atau saudara-mara rapat adalah memerlukan bantuan undang-undang yang melibatkan Sindrom Johnson Stephens. Adalah wajar bahawa anda mempunyai seorang peguam untuk menyokong perjuangan beliau. AttorneyOne.com adalah perkhidmatan rujukan undang-undang di seluruh negara yang memberikan sokongan kepada mangsa-mangsa Stephen Sindrom Johnsons bebas daripada kos. Ia bukanlah pada dasarnya sebuah firma undang-undang. Walau bagaimanapun, fungsi utama adalah untuk membantu pengguna mendapatkan gambaran terbaik untuk keperluan undang-undang.

Untuk mendapatkan maklumat lanjut mengenai perkhidmatan ini. Dengan hanya satu klik, anda boleh e-mel firma undang-undang Stephens Johnson Sindrom sehingga sepuluh.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *