Statistik membuli sekolah – adalah sekolah kanak-kanak A buli mangsa?

Statistik membuli sekolah – adalah sekolah kanak-kanak A buli mangsa?

Ibu bapa mendapat rasa palsu Keselamatan dalam anak-anak mereka semasa mereka menghadiri sekolah.

Saya dibesarkan 5 kids keperluan khas yang telah diterima pakai dan saya dibesarkan sebagai seorang ibu tunggal yang lelaki. Saya tahu bahawa apabila mereka meninggalkan sekolah saya menganggap mereka akan di tangan profesional pendidikan dan akan selamat.

Saya juga tahu sebagai kanak-kanak keperluan khas mereka semua akan tertakluk kepada tahap gangguan yang kecil. Anak-anak yang menunggang “bas pendek” sentiasa mempunyai masalah ini.

Walau bagaimanapun, ramai kanak-kanak yang menunggang “bas panjang” tidak begitu bernasib baik. Mereka adalah, dalam sesetengah kes, di dalam keadaan yang berbahaya daripada mereka sebelum meninggalkan sekolah.

Berikut adalah beberapa penting sekolah buli Statistik dari Ukur 2009:

* Lebih 75% murid-murid kami adalah tertakluk kepada penindasan oleh buli atau Cyberbully dan menjalani penderaan fizikal, dan/psikologi atau emosi.

* Lebih 20% daripada pelajar-pelajar kita mengakui yang buli atau mengambil bahagian dalam aktiviti-aktiviti buli.

* Lebih dari 50 peratus daripada buli & peristiwa siber-buli pergi dilaporkan kepada pihak berkuasa atau ibu bapa.

* Dalam kaji selidik yang dilengkapkan baru disahkan melebihi 100,000 pelajar dibawa senapang untuk kelas disebabkan sedang dibuli.

* 28% daripada kanak-kanak yang membawa senjata di sekolah telah menyaksikan keganasan dalam keluarga mereka.

* Secara purata setiap hari seratus enam puluh ribu kanak-kanak sekolah yang terlepas kerana mereka bimbang mereka akan dibuli jika mereka pergi ke kelas.

* Pada pelajar 282,000 purata bulanan yang akan secara fizikal diserang oleh buli sekolah setiap bulan.

* Setiap minit 7 kanak-kanak merupakan sasaran buli di Taman Permainan sekolah dengan lebih daripada 85% daripada keadaan-keadaan yang berlaku tanpa campurtangan mana-mana.

* 46% daripada kanak-kanak lelaki dan 26% perempuan mengakui telah peserta dalam confrontations fizikal akibat sedang dibuli.

* Lebih daripada lapan puluh lima peratus daripada pelajar-pelajar kita yang Daftar itu membalas dendam sebagai selepas sedang dibuli adalah punca utama bagi sekolah tembakan dan pembunuhan.

* Negeri 5 terkemuka mengenai peristiwa-peristiwa yang dilaporkan buli dan pembuli siber akan California, New York, Illinois, Pennsylvania, & Washington.

* Kanak-kanak melakukan bunuh diri kerana sedang dibuli sekali setiap setengah jam dengan dibuli kanak–kanak 19,000 yang cuba untuk membantunya membunuh diri dalam masa satu tahun.

Sangat mudah untuk membuat kesimpulan daripada fakta-fakta yang disenaraikan di atas bahawa kita harus mengambil tindakan untuk menangani bahaya ini kepada anak-anak kita.

Sangat disayangkan bahawa majoriti sekolah yang buli kes pergi dilaporkan.

Ini menjadikan ia amat sukar untuk guru-guru atau ibu bapa campur tangan bagi pihak mangsa dan memberi kaunseling sewajarnya yang diperlukan bagi mangsa serta buli yang.

Tiada tidak muncul kelas baru buli, buli siber, yang membuktikan menjadi satu kebimbangan utama dalam Kesihatan dan Keselamatan anak-anak kita.

Berhati-hati adalah gangguan kanak-kanak yang menggunakan world-wide-web dan berikut mangsa kepada sekolah dan kelas apabila mereka kembali…

Ianya begitu ketara itu lebih daripada satu pertiga daripada anak-anak kita yang menggunakan bersih dari Cyberbully di akan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *