Statistik Diabetes Chicago

Statistik Diabetes Chicago

Di Chicago, kencing manis menjadi masalah utama. Menurut Institut Kesihatan Kebangsaan kira-kira 8.3 peratus penduduk menghidap kencing manis. Apabila anda melihat peratusan pre-diabetes – nombor itu adalah lebih besar. Pada tahun 2005-2008, NIH yang menyatakan bahawa 35% orang dewasa Amerika Syarikat 20 atau lebih pre-diabetic dan untuk orang-orang 65 tahun atau lebih tua nombor itu melompat kepada 50%. Menurut NIH yang jika anda menggunakan nombor-nombor tersebut kepada AS seluruh penduduk kira-kira 79 juta orang dewasa berumur 20 atau lebih tua mempunyai pre-diabetes. Kami berada di luar kawalan.
apa yang terjadi? Ini jelas merupakan satu wabak yang utama daripada kawalan. Kesihatan dan implikasi kewangan ini adalah lebih daripada apa yang kami boleh kendalikan. Apabila anda melihat kos kencing manis, bukan sahaja untuk individu, tetapi juga untuk negara kita – anda boleh melihat betapa pentingnya ia adalah untuk mendapat penyakit ini di bawah kawalan. Jumlah kos pada masa ini untuk kencing manis dijangka kira-kira 174 bilion dolar. Adalah dianggarkan bahawa diabetes sahaja yang mampu bankrupting ekonomi kami di Amerika. Jadi jelas di bandar-bandar besar, seperti Chicago, terdapat tol kewangan yang lebih besar yang penyakit ini akan mengambil masa.
Di bandar seperti Chicago, Terdapat juga pelbagai kumpulan etnik. Kita tahu semalam bahawa beberapa populasi etnik akan terjejas lebih jadi oleh kencing manis berbanding yang lain, jadi bagaimana masa depan kencing manis mempengaruhi masyarakat etnik kita berbeza? Kita akan mula melihat lebih banyak dan lebih banyak pendidikan kencing manis di Chicago, tetapi kita perlu lebih.
Jadi apa yang kita lakukan untuk menukar kursus diabetes di Chicago? Sudah tentu di hospital-hospital tempatan membuat usaha untuk memasarkan beberapa kelas dan program-program yang mereka tawarkan. Persatuan Diabetes Amerika juga menawarkan sebuah Ekspo kencing manis dan khidmat pemeriksaan percuma kepada orang ramai. Satu-satunya masalah yang kami ada adalah bahawa semua Kumpulan akan mengajar maklumat yang sama; Makan lebih baik, mengurangkan berat badan, dan senaman.
Kami benar-benar harapkan memperbaiki penyakit kencing manis di Chicago yang semudah hanya menukar diet, bersenam dan mengurangkan berat badan? Kita tahu semalam bahawa kencing manis jenis 2 adalah satu penyakit yang kompleks pelbagai organ dalam badan. Kita juga tahu bahawa senaman adalah berguna, tetapi ia tidak cukup untuk pemulihan di antara organ-organ yang biasanya bekerja tidak baik untuk pesakit kencing manis.
Kita boleh mengubah di mana Chicago diketuai dengan kencing manis, tetapi ia akan mengambil usaha yang besar. Kita juga perlu untuk memecahkan dari sistem lama dan letih yang tidak mencapai keputusan yang memerlukan Penghidap kencing manis.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *