Stanozolol – Winstrol (lisan) & Winstrol Depot (Injectable)

Stanozolol – Winstrol (lisan) & Winstrol Depot (Injectable)

Stanozolol adalah sintetik yang diperolehi daripada testosteron. Dari segi teknikal dikelaskan sebagai steroid anabolik, Stanozolol biasanya dijual di bawah winstrol jenama. Dicipta oleh Makmal Winthrop pada tahun 1962, winstrol adalah salah satu steroid anabolik paling popular. Winstrol adalah tanda niaga berdaftar Sanofi-Synthelabo Inc di Amerika Syarikat dan/atau negara-negara lain. Sanofi telah dilesenkan hak Wnstrol ovasi para farmaseutikal. Winstrol adalah biasa dijual sebagai Winstrol (lisan) dan Winstrol Depot (injectable).

PENGGUNAAN Bahasa Melayu – FDA Amerika Syarikat (Pentadbiran makanan dan dadah) telah meluluskan winstrol untuk kegunaan manusia. Dari segi perubatan, winstrol digunakan dalam kedua-dua haiwan dan pesakit manusia untuk merawat beberapa keadaan. Winstrol biasanya digunakan untuk rawatan anemia dan angioedema yang menyebabkan episod bengkak muka, extremities, kemaluan, dinding usus, dan tekak pada manusia.

Winstrol mempunyai sifat fibrinolytic yang ketara. Ia telah rawatan yang berkesan untuk urticaria, Raynaud’s fenomena, cryptofibrinogenemia dan lipodermatosclerosis. Ia juga telah digunakan untuk mengubati osteonecrosis dalam kes; ianya tahan untuk semua terapi yang lain. Dadah juga telah berjaya digunakan dalam rawatan membuang Sindrom AIDS. Winstrol sering digunakan untuk meningkatkan pertumbuhan otot, pengeluaran sel darah merah, meningkatkan ketumpatan tulang dan merangsang selera makan haiwan yang lemah dan lemah. Winstrol digunakan secara meluas oleh pembina otot anabolik dan kitaran androgenic kesan. Dos purata bagi lelaki adalah 50-100 mg/hari, dan bagi wanita adalah 25-50 mg/minggu.

KIMIA – winstrol adalah derivatif Kademlia DHT (dihydrotestosterone). Ia adalah steroid 17AA yang. Kimia yang ditetapkan sebagai 17-perangkap-2′ H-5 (alpha) – androst – 2-eno [3,2-c] pyrazol-17 (beta)-ol. Dalam winstrol (lisan), Stanozolol ditegakkan ke dalam bentuk tablet dan tablet setiap mengandungi 2 mg stanozolol. Stanozolol adalah air di winstrol Depot. Bahan-bahan aktif winstrol termasuk Dibasic kalsium fosfat, D & C merah #28, merah FD & C #40, laktosa, Magnesium Stearate dan kanji. Kehidupan yang aktif dari winsrol adalah kira-kira 48 jam.

Kesan-kesan sampingan – penggunaan berlebihan atau dos tinggi winstrol sering dikaitkan dengan sebab kesan sampingan yang serius. Kesan-kesan sampingan winstrol terdapat – reaksi alahan, seperti kesukaran bernafas, tercekik tekak, bengkak bibir, lidah, atau wajah, atau gatal; bengkak di lengan atau kaki, terutamanya buku lali; berterusan atau kerap ereksi, kesakitan payudara, payudara pembesaran (lelaki), perubahan suara (serak, mendalamkan), keguguran rambut, pertumbuhan rambut muka, pembesaran clitoral (perempuan), menyimpang dari kebiasaan haid (perempuan), menjadi lebih buruk jerawat, kesukaran untuk tidur, sakit kepala dan perubahan dalam keinginan seks.

STATUS undang-undang – winstrol telah diklasifikasikan sebagai bahan terkawal Jadual III di bawah Peraturan-Peraturan Persekutuan. Ia telah diharamkan daripada pertandingan sukan oleh pihak antarabangsa Persatuan daripada Olahraga Persekutuan (IAAF).

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *