Spirulina dan kesuburan

Spirulina dan kesuburan

Seorang wanita adalah subur apabila beliau ovulating dan selama beberapa hari sebelum ovulasi apabila mukus serviks yang subur sekarang.

Ovulasi selalunya berlaku pertengahan kitaran. Lebih tepat lagi, ovulasi selalunya terjadi 14 hari sebelum bermulanya pendarahan.

Tetapi terdapat wanita yang mengalami kemandulan. Kemandulan biasanya ditakrifkan sebagai ketidakupayaan untuk hamil selepas tahun seks tidak dilindungi.

Kedua-dua lelaki dan wanita boleh mengalami kemandulan.

Sebab-sebab untuk wanita:

Masalah dengan akaun ovulasi bagi kebanyakan kes-kes kemandulan di kalangan wanita. Tanpa ovulasi, terdapat telur tidak untuk menjadi fertilized. Beberapa tanda-tanda bahawa seorang wanita adalah tidak ovulating biasanya termasuk tidak teratur atau haid yang tidak hadir.

Tolak punca-punca masalah kesuburan di kalangan wanita yang biasa termasuk:

* tiub Falopio disekat kerana penyakit inflammatory pelvik, endometriosis atau pembedahan untuk mengandung kandungan yang
* fizikal masalah rahim
* Rahim fibroid

Sebab-sebab bagi lelaki:

Kemandulan di kalangan lelaki paling kerap adalah disebabkan oleh:

* masalah membuat sperma–menghasilkan sperma yang terlalu sedikit atau tiada langsung
* masalah dengan keupayaan sperma yang sampai ke telur dan bagi menyemai ia–bentuk sperma yang tidak normal atau struktur menghalangnya daripada bergerak dengan betul

Bagaimanakah Spirulina boleh membantu anda?

Superfoods harus menjadi sebahagian daripada diet kesuburan setiap pasangan untuk membantu merapatkan jurang untuk pemakanan yang betul, menyuburkan telur dan sperma dalam, dan membantu untuk mengimbangi hormon.

Spirulina merupakan salah satu superfoods yang akan membantu anda.

Spirulina adalah tumbuhan akuatik kecil telah dimakan oleh manusia sejak zaman prasejarah dan ditanam di seluruh dunia sebagai makanan sihat. Bayangkan sayur-sayuran dengan lebih banyak protein daripada kacang soya, lebih banyak Vitamin A berbanding lobak merah, lebih zat besi dari daging lembu, sumber yang mendalam perlindungan fitokimia, secara semulajadi rendah lemak, sumber asid lemak perlu GLA dan mudah dihadam.

Alga tebal nutrien ini mengandungi pelbagai mineral, antioksidan dan protein yang suapan telur anda dengan nutrien yang mereka perlukan dan alkalinizes badan anda.

Spirulina mudah untuk mendapatkan anda sayur-sayuran setiap hari. Projek mengandungi klorofil, asid amino, mineral, vitamin, dan blok-blok bangunan yang steroid. Spirulina yang merupakan alga hijau – biru air masin. Bukan sahaja tidak spirulina meningkatkan kesuburan, tetapi ia adalah kaya dengan pelbagai vitamin dan mineral untuk meningkatkan kesihatan anda secara keseluruhan. Spirulina yang menyihatkan sistem endokrin, saraf dan imun, mengawal metabolisme, dan pembaikan tisu. Meningkatkan kesuburan dari spirulina adalah difikirkan kerana protein yang tinggi kandungan, yang seterusnya boleh meningkatkan kualiti telur anda. Ini sangat bermanfaat dalam orang-orang yang “maju zaman ibu” (seperti yang mereka panggil), umur 35 +.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *